Reviews

Platinum op je gezicht? GlamGlow Gravitymud Firming Treatment

Gezichtsmaskers maken echt een comeback dit moment, ik heb nog nooit zoveel nieuwe varianten binnen gekregen de afgelopen maanden. Eerst liet ik ze een beetje links liggen, omdat ik nooit zo'n maskerliefhebber ben, maar ook ik ben om en ga mee in de trend. Het masker dat er misschien wel het spannendst uitziet is de Glamglow Gravitymud Firming Treatment, een peel-off masker dat de huid zou moeten verstevigen en liften. Klinkt goed, als 46-jarige kan ik natuurlijk alle hulp gebruiken. Op naar de review.....

Glamglow Gravitymud Firming Treatment EUR 49,95 (pot met applicator 40 gram) exclusief te koop bij Douglas

Glamglow staat bekend om de opvallende, tikje luide verpakkingen van hun producten waarop je duidelijk kunt zien wat het product gaat doen. Zo zorgt dit Glamglow Gravitymud Firming treatment voor een stevige, gelifte, strakke en sexy gezichtscontouren....aldus Glamglow. Dat klinkt natuurlijk interessant, maar is eerlijk gezegd echt een marketing/reclame praatje...sexy gezichtscontouren nog wel.

De Gravity Firming Treatment of masker, zoals ik het maar zal noemen vanaf nu, is verpakt in een paars potje, je krijgt ook een kleine, synthetische kwast/applicator om het masker goed te kunnen aanbrengen. En dat is fijn, want dit masker kun je niet echt goed met je vingers aanbrengen.

Zoals ieder gezichtsmasker breng je dit masker aan als een laagje op je huid. Doordat je de huid tijdelijk "afsluit" (niet helemaal) stimuleer je de doorbloeding van de huid waardoor deze werkzame stoffen in het masker extra goed opneemt. De Glamglow Gravitymud Firming treatment is een peel-off masker en breng je in een dunne laag met de apllicator aan op de schone, droge huid. Het voelt een beetje aan alsof je een dun laagje rubber op je huid legt, mijn huid voelt wat koeler aan en na een tijdje voel je het masker wat trekken (voelt niet vervelend). Na 20-30 minuten is het laagje opgedroogd en kun je het als een soort vlies of tweede huid van je gezicht af rullen.

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk, dan zie ik bijna helemaal vooraan Polyvinyl alcohol staan, dat zorgt voor het laagje rubber/plastic dat je op je gezicht legt. De alcohol denat. in het masker is nodig om het masker smeerbaar te maken, dat vervliegt na een tijdje en zo krijg je een film over de huid. Ik zie ook verschillende kleisoorten/mineralen, collodiaal platinum, glycerine en plantenextracten die werken als anti-oxidant zoals hamamelis water, zeewier, heemst en zeealgen.

De verpakking ziet er mooi uit, inderdaad lekker glam! Misschien had een andere verpakking wat handiger geweest, omdat de anti-oxidanten in zo'n sneller hun werking verliezen maar ook omdat het masker vrij dun is. Maar goed, zo'n potje ziet er misschien wel wat chiquer uit en Glamglow moet het echt ook wel van hun uitstraling hebben om eerlijk te zijn.

De applictor die je bij het masker krijgt is heel fijn, het verdeelt het masker goed en precies over de huid! Vergeet het na gebruik niet goed af te wassen met wat zeep, anders wordt het hard. 

Zo ziet het masker er uit als je het aanbrengt op de huid, de dunne textuur laat zich makkelijk verdelen en hecht goed aan de huid. Het is niet lastig om egaal aan te brengen op de huid en als je een dunne laag aanbrengt, dan blijft het goed op zijn plaats en gaat het niet druppen.

Volgens Glamglow is het een "color-changing" treatment, maar ik zie direct aan het aanbrengen dat de kleur zilver/chroom is en dat blijft toch ook zo volgens mij? Kijk maar even naar de foto's hieronder, de eerste is direct na het aanbrengen en de anderen zijn na een half uurtje.

Het masker is behoorlijk opvallend, je loopt echt even een half uurtje met een chroomkleurig gezicht rond, waarschuw je huisgenoten dus even. Haha! Het masker voelt wat verkoelend aan, gaat na een kwartiertje een tikje trekken omdat het dan opdroogt en dat geeft een verstevigend gevoel. Maar dat is puur het gevoel van het laagje op je huid, mijn huid is na het masker echt niet steviger geworden. 

Het verwijderen van het masker gaat redelijk makkelijk, het beste kun je het vanaf de randjes beginnen op te rollen, dan gaat het vrijwel in één geheel van je gezicht af. Het is absoluut niet pijnlijk, al kunnen haartjes er wel in blijven zitten...kijk dus uit dat je het niet te dicht bij de haarlijn en wenkbrauwen aanbrengt. Als er lange haren in blijven vastzitten, trek het dan voorzichtig los of maak het een beetje nat. Sommige randjes bleven op mijn huid zitten, die was je er met lauw water makkelijk af.

De Glamglow Gravitymud Firming Treatment (EUR 49,95) is een leuk masker om te gebruiken, het ziet er cool uit en het werkt prima. Toch was ik niet heel erg onder de indruk van het effect, mijn huid voelde niet heel speciaal of extra goed aan, eigenlijk merkte ik amper verschil tussen voor & na. Nu is dit masker ook minder geschikt voor een huid als de mijne, het hydrateert en voedt niet genoeg en door de kleisoorten voelt het voor mij iets te droog en zuiverend aan. Misschien is het een fijner masker als je een wat vettere, onzuivere huid hebt die een beetje versteviging kan gebruiken? Ik denk dat het wel gunstig zou kunnen uitpakken als je wat grove poriën hebt. Het masker is niet zo zuinig in gebruik, ik heb het nu twee keer gebruikt en er zit nog iets meer dan de helft in het potje, ik denk dus dat je er 5 keer mee kunt doen.

 

Je koopt de producten van Glamglow exclusief bij Douglas, zo ook dit masker. Ik ben zelf wel groot fan van de Glamglow Thirstymud Hydrating Treatment, de review uit 2014 lees je hier! Heb jij weleens producten van Glamglow getest?

Deel dit artikel
Back to top