Nieuws

Zo overleeft je make-up de hitte in 8 stappen!

Ik hoef hetjullie niet te vertellen, vandaag wordt het opnieuw een warme, zonnige dag! Dat is heel fijn als je nog vakantie hebt of een vrije dag hebt, maar als je gewoon moet werken dan is het best een beetje afzien. Ook make-up wise is het een uitdaging, want als je make-up wilt of moet dragen, dan merk je dat de hitte die er bijna af smelt. Dat vraagt om een kleine aanpassing van je make-up routine. Ik laat je in 8 stappen zien hoe je make-up zo'n dag als deze overleeft!

Stap 1 - maak je gezicht schoon en breng alleen een hydraterende lotion aan zoals deze Chanel Hydra Beauty Lotion, dat zorgt voor extra hydratatie maar is niet te vol of te voedend.

Stap 2 - kies een creme, serum of primer met een goede bescherming tegen de zon, die zowel bescherming biedt tegen UVA en UVB straling. Ik gebruik nu dit City Serum van Supergoop met SPF, maar de primer van Laura Mercier met SPF30 is ook erg fijn.

Stap 3 - op een hete dag als vandaag skip ik foundation, maar gebruik ik alleen concealer als ik wat dekking wil, kies wel een goede kleur die heel goed past bij je eigen huidskleur. Mijn favoriet is al heel lang de Radiant creamy concealer van NARS. Blend de concealer goed met je huid door deze met je vingers in te kloppen.

Stap 4 - een poeder is vandaag eigenlijk onmisbaar, kies een variant die een beetje dekking geeft en vooral een natuurlijk finish geeft, het effect mag niet mat of grauw zijn. MAC Mineralize Skin Finish Natural is daar perfect voor!

Stap 5  - gebruik je bronzer, blush en highlighter? Kies dan zeker vandaag voor een poedervariant en laat cremige producten dit keer liefst achterwege.

Stap 6 - als je een goede kwaliteit oogmake-up gebruikt, dan kun je prima een complete ooglook aanbrengen, als je maar wel een oogschaduwbasis gebruikt. Kies voor je wenkbrauwen en wimpers altijd voor een langhoudend product, zoals de Benefit Kabrow of Dimensions de Chanel mascara, de eyelinerpen van Tom Ford gaat helemaal nergens heen!

Stap 7 - als ik een kleurtje op mijn lippen draag, dan is het nu altijd een langhoudende, vloeibare variant met matte finish. Die kan ik 's ochtends aanbrengen en dan hoef ik echt nooit meer te checken of mijn lipstick nog goed zit, dat vind ik ideaal. Hou je niet zo van dit soort producten, dan is een lichte lipstick balm ook erg fijn, die kun je makkelijk tussendoor aanbrengen en geeft een natuurlijk kleurtje.

Stap 8 - misschien wel de belangrijkste (na de SPF die je moet gebruiken), gebruik altijd een make-up setting spray. Misschien lijkt het een overbodige extra stap, maar je zult echt verschil merken als je zo'n spray gebruikt. De Urban Decay Alllnighter is echt een topper, maar de nieuwe Estée Lauder Set & Refresh perfecting makeup mist is ook geweldig. Zo'n spray kun je in de loop van de dag altijd even opnieuw aanbrengen om te verfrissen.

In principe kom je de dag zeker wel door zo! Het is een prima make-up als je veel binnen bent deze dag. Maar als je toch nog regelmatig buiten bent, is het nog beter om over je make-up regelmatig een makeup setting spray te gebruiken met SPF30. Deze van Coola is ideaal (zie deze review) en ook Supergoop heeft er één, ik blijf hopen dat meer en meer merken zo'n spray in hun assortiment opnemen.

 

Hoe ziet jouw hittegolf proof makeup er vandaag uit? 

Deel dit artikel
Back to top