Reviews

Natural brows met Tom Ford Brow Sculptor & Fiber Brow Gel

Momenteel zit ik in een "natural brow" fase, ik ben tevreden met de vorm van mijn wenkbrauwen en wil ze het liefst zo natuurlijk mogelijk houden. De laatste weken gebruik ik eigenlijk alleen maar een brow gel (vaak met een tintje) aangevuld met een wenkbrauwpotlood om eventueel iets bij te werken en dat bevalt goed. Vorige week kreeg ik een nieuwe wenkbrauwgel binnen, de Tom Ford Fiber Brow gel en die gebruik ik nu iedere dag. Kijk even mee naar mijn review van dit nieuwe product en die van de bestaande Brow Sculptor.

Heel wat jaartjes geleden was de Brow Sculptor één van de eerste Tom Ford producten die ik kocht in Selfridges in London, mijn wenkbrauwen werden toen gedaan bij de Tom Ford counter en ik was onder de indruk. Inmiddels zijn we heel wat Brow Sculptors in de kleur Taupe verder, ook nu heb ik er één in mijn stash. De combinatie met de nieuwe Fiber Brow gel is heel fijn, vooral als je van natuurlijke wenkbrauwen houdt.

Tom Ford Brow Sculptor EUR 47,00 in Taupe

De Brow Sculptor heeft een vrij harde, wat taaie textuur, de pen geeft zowel kleur als wax af waardoor haartjes ook goed in model blijven. Je kunt met de "scherpe" kant haartjes bijtekenen, maar als je de pen plat op je wenkbrauw legt kun je ook een groter oppervlak kleur/wax geven. De kleur is heel goed opbouwbaar, je krijgt niet direct teveel kleur en daardoor kun je het resultaat goed sturen. Taupe is een prachtige kleur, niet te licht en zeker niet te donker, vooral heel geschikt voor blondines!

Aan de achterkant van de Brow Sculptor vind je een wenkbrauwborsteltje, dat je zowel voor als na de Brow Sculptor kunt gebruiken. Kam eerst je andere make-up zoals foundation/poeder uit je wenkbrauw en breng dan de Brow Sculptor aan. Als je dat hebt gedaan, kun je met het borsteltje het effect wat natuurlijker maken, zo zie je geen streepjes meer.

Doe je de dop er op de achterkant weer op en draai je deze los, dan komt er een slijper tevoorschijn en die is heel belangrijk. Na een tijdje gebruik zul je merken dat de Brow Sculptor niet meer zo "scherp" is en dan gebruik je deze slijper.

Je haalt de Brow Sculptor een paar keer over de slijper heen en vervolgens is deze weer mooi scherp!

Zie hier het resultaat! Met een scherpe Brow Sculptor kun je heel precies haartjes bij tekenen!

 

Ik gebruik de Brow Sculptor al heel lang, vooral omdat de kleur echt erg mooi is. Ik gebruik de Brow Sculptor eigenlijk alleen aan het begin en uiteinde van mijn wenkbrauw, omdat ik vrij volle wenkbrauwen heb en geen kleur nodig heb daar. Toch haal ik de Brow Sculptor weleens over mijn hele wenkbrauw, de wax zorgt ervoor dat de haartjes goed in model blijven. Maar.....sinds vorige week heb ik daar dus een nieuw product voor en daar ben ik blij mee!

Tom Ford Fiber Brow Gel EUR 47,00

Ik schreef het al, ik gebruik de laatste weken eigenlijk het liefste een wenkbrauwgel om mijn wenkbrauwen een beetje kleur te geven en om ze in model te brengen. Mijn haartjes zijn niet extreem lastig, maar willen 's ochtends toch weleens een beetje gek staan. Met een wenkbrauwgel krijg ik ze weer mooi in model.

Naar de nieuwe Fiber Brow gel was ik heel nieuwsgierig, Tom Ford maakt altijd mooie producten en de kleur Taupe was in de Brow Sculptor al perfect voor mij, misschien deze ook wel? De gel heeft inderdaad een mooie kleur, niet te heftig maar precies goed. In de Fiber Brow Gel zijn hele kleine vezeltjes verwerkt die hechten aan de wenkbrauwhaartjes en ze zo wat voller maakt. Dat is helemaal goed nieuws als je lichte of dunne wenkbrauwhaartjes hebt, maar zelfs op die van mij geeft het een mooi effect.

Het borsteltje is klein, maar gelukkig niet te klein en de haartjes zijn behoorlijk stevig, waardoor je de Fiber Brow Gel goed door de wenkbrauwen kunt borstelen. De Fiber Brow Gel wordt niet hard maar de haartjes worden wel wat stugger en blijven de hele dag goed op hun plaats. 

Op de voor & na foto's hiernaast zie je de kleur ook goed, mijn natuurlijke wenkbrauwen hebben een wat grijzige gloed en met de Fiber Brow Gel in Taupe wordt de kleur wat warmer. Ik vind dat veel mooier!

De kleur Taupe is dus prima voor mij, niet te donker en niet te licht, perfect matchend bij mijn huidstint. De Fiber Brow Gel maakt mijn wenkbrauwen wat voller, jeugdiger misschien wel en dat vind ik mooi. Ik hou niet zo van die heel erg opvallend getekende wenkbrauwen omdat ik vind dat ze snel veel ouder maken. En dat is misschien niet erg als je jong bent, maar wel als je als wat ouder bent. Mijn tip is dus om je wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk bij te werken/bij te tekenen als je ouder bent, gebruik liefst een combinatie van verschillende producten om het mooiste effect te krijgen.

De Tom Ford Fiber Brow Gel (EUR 47,00) is zeker een blijvertje, hij is fijn in gebruik, maakt de haartjes niet hard, heeft een mooi borsteltje en de kleur is perfect. Als je houdt van natuurlijke "brows" dan is deze absoluut het proberen waard. Wil je je wenkbrauwen nog wat extra vorm geven of wat strakker laten ogen, dan kun je zeker ook denken aan de Brow Sculptor (EUR 47,00). Die laatste is trouwens heel zuinig in gebruik omdat de textuur behoorlijk taai is, je doet er zeker maanden mee (en dan is de prijs best te doen toch?). Hoe lang de Fiber Brow Gel meegaat weet ik nog niet!

 

Je koopt de make-up van Tom Ford exclusief bij De Bijenkorf, er is een counter in Amsterdam, maar alles is ook online te koop. Check zeker even mijn reviews van Tom Ford via deze link, ik ben gek op dit merk (dat wisten jullie natuurlijk allang....)

Deel dit artikel
Back to top