Nieuws

Urban Decay Jean-Michel Basquiat collectie

Graffiti werd door veel mensen in de jaren tachtig nu niet bepaald gezien als een kunstvorm, het was eerder een smet op de stad waarin het werd aangebracht. Toch kijken we er nu heel anders tegenaan, zo worden de schilderijen van Jean-Michel Basquiat nu voor velen miljoenen dollars verkocht. En hij begon toch echt in de New Yorkse graffiti/hip-hip scene in de jaren tachtig, hoe kan het toch lopen! Jean-Michel is er allang niet meer, maar zijn kunst leeft voort en nu ook in een make-up collectie van Urban Decay die nu in de winkels ligt!

Van de namen van de tinten tot het kleurgamma en de verpakkingen, ALLE producten van deze special-edition samenwerking zijn gebaseerd op het werk van de baanbrekende kunstenaar Jean-Michel Basquiat. Basquiat was net als Urban Decay een buitenstaander die tegen de status quo schopte en kleur gebruikte op non traditionele wijze. Van zijn graffitiwerk tot de manier waarop hij sociale onderwerpen aankaartte met zijn kunst; Jean-Michel Basquiat is een perfect fit met Urban Decay.

Tenant eye shadow palette EUR 40,00

Gold Griot eyeshadow palette EUR 40,00

Gallery blush palette EUR 35,00

Vice lipstick EUR 19,50

Epigram (cream) & Exhibition (comfort matte)

Abstract (cream)

 

24/7 glide on eye pencil EUR 21,00

Post punk

Anatomy

Vivid

Ruby Rose is opnieuw het gezicht van deze Urban Decay collectie!

Ik heb ook een aantal producten gekregen van deze collectie, maar helaas nog geen tijd gehad die te testen. De kleuren zien er lekker fel en intens uit, gezien de kwaliteit van Urban Decay beloofd dat zeker wat! Als het nog lukt om een review te maken, dan zien jullie die deze week nog op Beautyscene. Wat zou jij wel willen hebben van deze collectie?

 

De Urban Decay Jean-Michel Basquiat collectie is nu exclusief te koop in de online shop van ICI Paris XL en in hun filialen in Amsterdam Kalverstraat, Rotterdam Lijnbaan, Den Haag Grote Marktstraat, Eindhoven, Zwolle en Breda. De collectie is een limited edition, op=op.

Deel dit artikel
Back to top