Algemeen

Sunday discussion - Golddigger much?

Afgelopen week gebeurde er iets bijzonders op Formspring, de website via welke je mij (beauty) vragen kunt stellen. Ik werd namelijk uitgemaakt voor golddigger omdat ik (o.a.) altijd zo loop te pronken met mijn spullen die volgens de vragensteller/schrijver allemaal door mijn man werden betaald omdat ik niet werkte...... Nu klopt dat niet bepaald, maar daar gaat het nu eigenlijk niet om, wat mij opviel was het woord "golddigger"! En omdat we vandaag eigenlijk toch wel graag wat "gold" willen "diggen" vanavond tijdens de WK voetbal en daar toch ook wel wat "so called" golddiggers rondlopen, dacht ik aan deze discussie....... Wat is nu eigenlijk een golddigger? Is dat een vrouw (of man) die uitsluitend omgaat met iemand omdat die toevallig (?) wat beter in de slappe was zit? Of ben je al een golddigger als jouw partner meer verdient dan jij? En wat te denken aan vrouwen (of mannen natuurlijk) die stoppen met werken om voor de kinderen te zorgen, zijn dat dan ook golddiggers? Ik vind persoonlijk dat mensen tegenwoordig wel erg snel iemand uitmaken voor golddigger! Natuurlijk, iemand als Anna Nicole Smith, een model/danseres/actrice die op haar 27e trouwt met een miljardair van in de tachtig....tja, die krijgt van mij toch wel de titel golddigger, al bedoel ik dit niet negatief. Uiteindelijk lijkt het mij geen pretje om "echtelijke plichten" te vervullen met een man van die leeftijd en dat uiterlijk, daarbij geloof ik niet dat de betreffende echtgenoot hier echt schade aan heeft ondervonden, hij vond het volgens mij wel prachtig! Hieronder nog een quote van Karl Marx:

"I am ugly, but I can buy for myself the most beautiful of women. Therefore I am not ugly, for the effect of ugliness—its deterrent power—is nullified by money." Karl Marx, "The Power of Money" (1844)

Maar dan....de meiden van 18 die aan het voetbalveld staan, hopend op een leuke voetballer omaan de haak te slaan? Vervolgens lukt dat, hij wordt ook verliefd, ze trouwen, krijgen kindjes en na een aantal jaren is hij topvoetballer....is zo''n meisje dan ook een golddigger? Of gewoon het meisje en jongen die op school verliefd worden, waarbij de één uitgroeit tot een succesvolle, rijke persoon...is de partner dan altijd een golddigger? Ik weet niet hoor, ik vind het allemaal nogal overdreven dat vooral vrouwen zo genoemd worden, nu ook weer met Yolanthe, die ook regelmatig een golddigger wordt genoemd, ondanks dat ze toch ook zelf behoorlijk aan de weg timmert. En wat dan te denken van Sylvie van der Vaart en Victoria Beckham, beide dames die ook golddiggers werden genoemd, maar wellicht in de toekomst succesvoller zijn dan hun man nu! Natuurlijk lopen deze dames in het oog doordat ze lekker shoppen, heerlijke vakantie''s vieren, in mooie auto''s rijden en af en toe een fijne spa behandeling ondergaan....maar kom op, waarom zouden ze dat niet doen? En als jij dat ook kon doen, zou jij het dan weigeren? Ik vind het soms een vorm van extreem feminisme, wat de laatste jaren de kop toch wel (weer) opsteekt, als vrouw moet je persé een eigen carriére hebben waarbij je minstens net zoveel als een man moet verdienen, natuurlijk blijf je niet thuis als er kinderen komen, want dat is zonde van de carriére. En vrouwen die dat wel doen, worden afgeschilderd als domme gansjes die blijkbaar niet beter weten of als.....golddiggers! En zo is de cirkel weer een beetje rond! Vertel...hoe zien julie dit nu? En als laatste wil ik jullie dan vragen wat jullie vandaag gaan doen rondom de finale van het WK voetbal tussen Nederland en Spanje? Gaan jullie kijken en waar gaan jullie dat doen? Hebben jullie eventueel al plannen gemaakt om de huldiging bij te wonen als Nederland wint? Wij zijn in elk geval erg blij dat we woensdag pas op vakantie gaan, ik denk dat manlief de vakantie liever aan zich had laten voorbij gaan dan dat hij een huldiging moet missen! Veel plezier met de wedstrijd en natuurlijk hoop ik dat we gaan winnen, anders zitten we toch met een probleem op onze vakantie naar.......Spanje dus! *wink* Bijdrage van Debbie s

Deel dit artikel
Back to top