Algemeen

Verslag: Individuals by AMFI - AIFW july 2010

Gisteren hebben jullie hier bij ons op de website mijn verslagje kunnen lezen over mijn belevenissen backstage tijdens de AIFW waar ik op uitnodiging van Maybelline onder andere werd opgemaakt door Clayton Leslie en hem daarnaast ook nog mocht interviewen. Vandaag heb ik voor jullie een verslag gemaakt van de show die ik front row mocht volgen. De show werd verzorgd door AMFI. Lees even verder voor meer informatie. Individuals is het A merk van het AMFI-Amsterdam Fashion Institute dat ontworpen, geproduceerd en in de markt wordt gezet door jonge ontwerpers van deze modeacademie. Elke generatie vertaald zijn diverse academische visie op mode voor wat betreft ontwerp, branding en productie, met een persoonlijke signatuur. De samenwerking tussen de drie kerndisciplines van de mode-industrie (design, management and branding) is het platform waarop jonge ontwerpers hun creaties presenteren, en hun individuele kwaliteiten professionaliseren. Deze realistische weergave van de werkelijkheid wordt gemanaged en begeleid door experts uit de mode-industrie. Deze aanpak is een initiatief van Nannet van der Kleijn en de Hogeschool van Amsterdam.  

In de Individuals show van afgelopen donderdag stond het circusgevoel centraal. De sensatie van het gelanceerd worden vanaf een trapeze, met het achterlaten van alle remmingen. In de collectie staat het raken van de essentie van het “licht zijn” centraal.

De make-up van de modellen was simpelweg fantastisch aangebracht door het team van Maybelline. Het kleurgebruik was heftig en extrovert. Niet alleen qua make-up overigens, ook de creaties hadden naast nude en zwart erg mooie en kleurige details. Erg leuk ook om te zien dat de kleur turquoise ook in Lente/zomer 2011 het modebeeld blijft vullen! Zoals ik al even aangaf mocht ik het spektakel samen met Annemiek van Maybelline en Mascha van Beautygloss vanaf de front row bekijken en dat was absoluut een geweldige ervaring. Kijk even mee naar een korte impressie:

Hierboven zie je een korte impressie. Ik heb natuurlijk ook nog een kort filmpje voor jullie gemaakt waarin jullie de modellen en creaties zelf kunnen aanschouwen. Daarnaast ben ik direct na de show nog even backstage geweest om een close up te maken van de prachtige make up die de modellen op hadden tijdens de show.

 

Bijdrage van Wenvers

Deel dit artikel
Back to top