Algemeen

Coty neemt OPI over - goed nieuws?

Gisteren kwam het nieuws officieel naar buiten, het bekende nagelproducten merk OPI (ook heel veel te zien op Lushious Beauty) wordt overgenomen door Coty Inc., een toonaangevend internationaal cosmeticabedrijf (bekend van o.a. Rimmel London, Sally Hansen, Miss Sporty etc). Dit was groot nieuws in nagellak-land, mede omdat er waarschijnlijk een immens hoog bedrag is betaald voor de aankoop van het bedrijf OPI! Lees even verder voor meer informatie.... Coty versterkt hun grip op de nagellakmarkt enorm door deze overname, zeker omdat zij ook al het merk Saly Hansen in hun bezit hebben, je kunt wel zeggen dat het de nagellakspecialisten worden! Enkele reactie''s van betrokkenen:

“Wij zien de overname van OPI als een aanvulling op Coty en als een natuurlijke verbreding van onze strategie, die erop gericht is om een uniek merkenportfolio aan te bieden met een aantal van de bekendste consumentenproducten ter wereld”, aldus Bernd Beetz, CEO, Coty Inc. “OPI is een dynamisch en hoogwaardig bedrijf dat zijn sporen heeft verdiend als toonaangevende leverancier voor professionele nagellakken. Door deze overname kan Coty haar aanwezigheid op het gebied van nagelverzorgingsproducten vergroten via een belangrijk nieuw distributiekanaal. Bovendien kan het bedrijf zo een nog grotere selectie van producten aanbieden aan consumenten."

“We vinden het fantastisch dat OPI lid wordt van de Coty-familie. OPI is wereldwijd bekend bij een grote groep consumenten”, zegt Renato Semerari, directeur van Coty Beauty. “Het is een van de grootste merken voor professionele nagellak en OPI’s succes is het resultaat van een doelgerichte strategie en het vele werk dat het OPI-team in de afgelopen decennia heeft verricht. We zijn er trots op dat we onze krachten gaan bundelen met zo’n getalenteerd team. Dit zal OPI in de toekomst nog sterker maken.”
“Er breekt een nieuw tijdperk aan voor OPI en samen met Coty kunnen we aan deze nieuwe reis beginnen", aldus George Schaeffer, CEO van OPI Products Inc. “In bijna 30 jaar hebben we een stevige basis gelegd voor innovatie en kwaliteit. We hebben er vertrouwen in dat deze nalatenschap na de overname door Coty zal worden voortgezet en versterkt. We verheugen ons allen op deze nieuwe fase, die nieuwe mogelijkheden biedt voor OPI. Ons managementteam zal het bedrijf blijven leiden en de bedrijfsstrategie van OPI blijft gericht op professionele nagelstudio’s."
“OPI staat bekend om zijn vernieuwende producten waar vrouwen zich mooi mee voelen en Coty is een trendsetter die niet is weg te denken uit de cosmeticasector", vertelt Suzi Weiss-Fischmann, Director van OPI Products Inc. “Samen zullen we grenzen verleggen op het gebied van beauty, nagellak en trends.”
En wat vinden wij hier nu eigenlijk van? Goed nieuws, al hoor ik ook wat nailaholics klagen, OPI is namelijk een bedrijf dat bekend staat omdat ze hun producten niet op dieren testen, echter....Coty doet dat (nog) wel. EDIT : dit is niet juist, zie de reactie van COTY hieronder!!! Natuurlijk zullen de producten van OPI ook nu nog proefdiervrij blijven, maar dat schijnt voor sommigen toch een obstakel te zijn, iets wat ik mij best een beetje kan voorstellen. Wat gaat dit nu betekenen voor de Nederlandse OPI fans? Helaas....daar is nog niet zoveel over te zeggen, in principe zal alles blijven zoals het nu is, maar laten we een beetje gaan duimen dat er in Nederland meer verkooppunten bij gaan komen en dat we de producten ook wat sneller gaan krijgen, dat zouden we al heel leuk en fijn vinden! Natuurlijk houden we jullie op de hoogte! Tot zover die ingelaste nieuwsbericht.....*wink* Deze reactie kreeg ik van Coty Beauty, het leek mij goed deze informatie ook even in dit artikel te plaatsen, om misverstanden te voorkomen:
Verklaring: Haarlem december 2010. Wij begrijpen de bezorgdheid over het testen van cosmetica op dieren en willen daar graag een verklaring over afgeven. De producten van Coty worden niet getest op dieren. Dierproeven voor de ontwikkeling van cosmetische producten zijn in Nederland al sinds 1995 verboden. Dierproeven voor cosmetica zijn sinds 2004 in heel Europa bij de wet verboden. Coty werkt zeer nauw samen met de Europese overheid en de industrie. Coty confirmeert zich aan alle wet- en regelgeving. Mogelijke gedachten van respondenten op deze site dat Coty gebruik maakt van dierproeven zijn dus volstrekt onjuist. Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij Coty in Haarlem
Bijdrage van Debbie
Deel dit artikel
Back to top