Nagel & Handen

Budget tip: Zwarte matte/glossy French Manicure

Yves Saint Laurent brengt deze winter de wonderschone Tuxedo Holiday look uit. Deze collectie bevat ook een Manicure duo dat luistert naar de naam no. 6: mat & glanzend zwart (EUR 31,70). Tja, ik heb dit duo direct op mijn wis list gezet, maar ben ook op zoek gegaan naar een betaalbare variant om dit leuke idee mee uit te werken.

Het is namelijk de bedoeling dat je de nagellakjes gebruikt om een French (black) manicure te creëren. Simpel gezegd bestaat het duo uit een matte zwarte nagellak en een glanzende zwarte nagellak. Je gebruikt er eentje als basis en eentje om een French lijntje mee te trekken.

Ik ben in mijn stash gaan grabbelen en kwam daar al snel een van mijn favoriete zwarte nagellakjes tegen: Koh Black! (EUR 14,95). Dit is mijn favoriet omdat deze nagellak een goede dekking geeft in een enkel laagje. In principe kun je ieder vergelijkbare zwarte nagellak gebruiken. Essence heeft bijvoorbeeld een zwarte nagellak genaamd Black is Back (EUR 1,29) in het Colour & Go assortiment.
Als mat-zwarte tegenhanger heb ik geen zwarte matte nagellak gebruikt maar de Essence special Effect topper in Soft Touch (EUR 1,79). Hiermee kun je iedere nagellak transformeren naar een matte nagellak.

Begin natuurlijk altijd met een base coat. Laat deze goed drogen alvorens je de zwarte glans nagellak aanbrengt. Ook de zwarte nagellak moet je heel goed laten drogen. Vervolgens maak je de tips van jouw nagels mat met de Essence special Effect topper in Soft Touch.De meest effectieve en mooie manier om strakke randjes aan de bovenkant van de nagel te creëren is door je borsteltje om de rand van je nagel te plaatsen, deze vervolgens stil te houden en de draaibeweging met je hand/nagel te maken. Je houdt je borsteltje dus stil en laat de nagel/hand het werk doen. In dit artikel kun je een (oud) filmpje van mij nog even bekijken waarin ik laat zien hoe je een French manicure aanbrengt.

Wat vinden jullie van deze Zwarte matte/glossy French Manicure? Ik ben enorm benieuwd? Ga je mijn budget versie uitproberen? Of koop je toch liever “the real thing?”
 

 

Deel dit artikel
Back to top