Reviews

Wendy's favoriete haarproducten

Kleine haarprobleempjes zijn er om snel opgelost te worden. Dan heb ik het niet over oplossingen in de vorm van shampoos, conditioners of maskertjes maar over producten die voorkomen dat jouw haar gaat klitten, zorgen voor een extra glansje en zo zijn er nog veel meer producten die zorgen voor een snelle en doeltreffende oplossing voor kleine haarongemakken.

Vandaag stel ik jullie voor aan mijn favoriete haarproducten van dit moment. Zoals ik hierboven al even vertelde zal je in dit artikel geen shampoo, conditioner of haarmaskertjes tegenkomen maar wel een aantal producten die wat mij betreft onmisbaar zijn. Even vooropgesteld: Ik gebruik de producten niet dagelijks, of allemaal tegelijk maar dat zal hieronder allemaal duidelijk worden.

Ik was mijn haar gemiddeld twee a drie keer per week. Één keer per week gebruik ik de avond voor het wassen een olie. Dit varieert van arganolie tot een andere haarolie. Mijn grote favoriet is toch wel de Dr. Hauschka Neem Haarolie (EUR 16,95 - 100 ml). Dit is het ideale middel tegen droog, breekbaar, chemisch behandeld haar (permanent, verf) of overbelasting door warmtebronnen. Je kunt ervoor kiezen om het haar te behandelen vlak voor het wassen. In dat geval masseer je de olie in het haar en was het er na 20-30 minuten weer uit. Wil je de olie extra goed in het haar laten trekken kies er dan net zoals ik voor om de olie voordat je naar bed gaat aan te brengen en deze er de volgende ochtend weer uit te wassen.  

Na het wassen van mijn haar kies ik vaak voor een repair spray of een detangler voor een snelle en makkelijke doorkambaarheid van mijn haar. De Gliss Kur Ultimate Repair - Repair & Gloss Spray (EUR 6,49) beschermt het haar tegen het gebruik van stylingtools en zal voorkomen dat het haar er dof uit gaat zien. De spray bevat onder andere vloeibare keratine die de beschadigde haarstructuur weer opbouwt en direct een mooie glans geeft. Gebruik is simpel: spray de formule na het wassen op handdoek droog haar (niet uitspoelen) en stijl het haar zoals je gewend bent.

De Revlon Equave Instant Beauty Detangling conditioner (EUR 19,50 - 200ml) is ook een product dat jouw haren ontwart. Je hoeft het dus niet samen met de Gliss Kur variant te gebruiken, het is namelijk een gelijksoortig product waarvan de prijsklasse een tikje hoger ligt. De formule is verrijkt met keratine en zal het haar hydrateren en te herstellen. Dit twee-fasen product ruikt heerlijk en zorgt voor een prachtige glans. Breng de spray na het wassen aan op handoek droog haar en stijlen maar!

Ik vind het behoorlijk belangrijk om mijn haar te beschermen tegen de hitte van m’n föhn of stijltang. Kerastase Résistance Ciment Thermique (EUR 24,00 - 125 ml) is een thermo-actieve herstellende verzorging die het haar het haar beschermt tijdens het gebruik van warmtebronnen. Je hebt de hoeveelheid nodig in de vorm van een erwtje en brengt dit aan over het gehele (vochtige) haar alvorens je het haar gaat drogen. De samenstelling ruikt ongelooflijk lekker en beschermt niet alleen maar herstelt ook de oppervlakte van de schubben-laag en omhult de haarvezel.

Ook de CHI 44 Iron Guard (EUR 18,00- 250 ml) is te gebruiken in nat of droog haar voor het föhnen of stijlen. De spray legt een beschermend laagje om het haar, wat het haar beschermt tegen uitdroging door gebruik van warmtebronnen. De zeer lichte formule geeft het haar meer glans zonder het te verzwaren.

Ik heb blond (geverfd) haar en al snel last van uitgroei. Voor mij is de John Frieda Sheer Blonde®Go Blonder Controlled Lightening Spray met plichtende formule (EUR 8,99 - 100 ml) de ideale oplossing tussen twee verfbeurten door. De formule bevat citrus en kamille en werkt door middel van hitte. Het product bevat peroxide en licht het haar geleidelijk op. Ik gebruik het product een keer per week (niet vaker dan 5 keer achter elkaar) en dat zorgt er net even voor dat mijn uitgroei een stuk minder zichtbaar is tot mijn volgende kappersbezoekje. Ik behandel alleen mijn uitgroei, dat doe ik door de spray plaatselijk op nat haar aan te brengen en het haar vervolgens de föhnen en met een stijltang te behandelen. Na zo’n 3 keer zie je dat het haar lichter begint te worden. Wat mij betreft ideaal. Lees voor gebruik wel even goed de bijsluiter!

De Moroccanoil Treatment oil (vanaf EUR 14,90 - 25 ml) is een dikke olie, die je aan moet brengen op nat haar. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om een paar druppeltjes van dit vloeibare goud toe te voegen aan de andere Morrocanoil producten om deze te verrijken en de werking te versterken. Voor mijn lange haar gebruik ik zo’n vier druppelsolie en verdeel deze over mijn natte haren. Föhn vervolgens het haar en kom tot de conclusie dat je nauwelijks een stijltang nodig hebt. Ideaal!

Na het stijlen van mijn haar heb ik altijd wat behoefte aan een serum of fluide die de kleine springerige haartjes in bedwang houden. Een van mijn favorieten is de CHI Silk Infusion (EUR 12.95 - 50 ml). Dit is een leave-in serum gemaakt van alcoholvrije zijde, tarwe en soja proteïnen. Het serum zorgt voor glans maar maakt het haar ook glad en zorgt dat je geen last hebt van kleine springende haren. Een paar druppeltjes serum is meer dan voldoende, ik gebruik dit flesje al meer dan een jaar! Overigens gebruik ik dit product ook wanneer ik een dag mijn haren niet was. Ik borstel mijn haar even door en gebruik een paar druppeltjes serum voor een klein beetje glans, vooral aan de punten.

Ik ben behoorlijk nieuwsgierig naar jullie favoriete haarproducten van dit moment? Gebruiken jullie altijd een beschermingsproduct voordat je aan de slag gaat met jouw föhn of stijltang? Vinden jullie het fijn om een olie in het haar te gebruiken of gebruik je liever vetvrije producten. Vertel het ons!  

Deel dit artikel
Back to top