Blogs & Editorial

Editorial - to UGG of not to UGG?

Zijn jullie al een beetje gewend aan sneeuw en ijs? Het is hier behoorlijk ploegen door de sneeuw, er ligt momenteel toch wel een centimeter of 15! Maar met sneeuwbanden onder mijn auto en mijn werk dat ik vanuit huis kan doen, heb ik weinig tot niets te klagen. Dat ga ik ook zeker niet doen, maar toch zorgt de sneeuw en kou deze week wel voor een uitdaging : wat moet ik aan naar Amsterdam Fashion Week?


Iris van Herpen tijdens Paris Fashion Week, juli 2012

Amsterdam Fashion Week is begonnen, nu onder een andere leiding en hopelijk zorgt dat in de toekomst voor een mooier programma, maar eerlijk gezegd ziet het er nog niet zo heel spannend uit. Jammer dat de grote, bekende Nederlandse ontwerpers zoals Viktor & Rolf, Jan Taminiau en Iris van Herpen niet meer in Nederland te zien zijn, die worden echt gemist! Natuurlijk, jong talent moet ook een kans krijgen, maar die zouden wat mij betreft prima passen op het downtown deel van Amsterdam Fashion Week. In het uptown gedeelte, dat nu gehouden wordt in de Gashouder op het Westergasterrein, horen dan echt de grote namen!
Anyway, deze week ga ik ook even buurten, er worden best wat leuke events georganiseert en de show van Tony Cohen is altijd de moeite waard. 
Nu maar hopen dat AFW nog steeds wordt gesponsord door een automerk, die zorgen altijd voor een vlekkeloos transport van de parkeergarage naar het terrein, want op hoge hakken door de sneeuw is geen optie! En op snowboots bij AFW aankomen ook niet.....what to wear is weer het volgende probleem, gelukkig ben ik geen fashionista en hoef ik ook niet op de foto, dat scheelt.

Sinds 2006 ben ik al aan het werk als beautyblogger, een jaar later stuurde ik mijn eerste mailtje aan een PR buro en kreeg ik ook daadwerkelijk contact met een aantal PR bureau''s en afdelingen. Beautyblogs stonden nog in de kinderschoenen, samen met Mascha van Beautygloss en Cynthia van MissLipgloss hoor ik toch wel tot de beginners, leuk om te zien wat een vlucht beautybloggen heeft genomen. Wat was het pionieren in het begin, bedrijven vonden het maar vreemd, zo''n onbekende dame die ineens op de perslijst wilde staan. Maar inmiddels horen "we" er toch gewoon bij...al blijven sommige PR bureau''s er toch nog moeite mee hebben. Goed hoor, dan doen we toch niets voor de klanten van dat PR bureau? Dat is dan echt "their loss", stom dat ze dat soms nog steeds niet beseffen en ze denken dat ze "ons" een plezier doen met hun persberichten?  Ah, over dit onderwerp zou ik wel een boek kunnen schrijven, al weet ik niet of iemand dat ooit zou willen lezen.

Het probleem van deze week is natuurlijk...to UGG or not to UGG! Als grote UGG Australia fan (al sinds 2000) heb ik een behoorlijke verzameling schapenvachtlaarzen in alle soorten en maten. Zwart, grijs, gebreid, geel, groen, goud, leer, hoog, laag, button en in teenslippermodel....ik heb ze allemaal. Nu de gevoelstemperatuur onder min 10 ligt mag ik ze toch echt aan, zelfs naar buiten! Maar ja, hoe combineer je die vervloekte laarzen? Zwarte korte Bailey buttons kunnen best onder een zwart jersey jurkje met een zwarte panty en hogere modellen gaan heus samen met een leren legging, maar dan is mijn inspiratie wel een beetje op. UGG''s onder een kokerrok kunnen echt niet en van UGG''s met jeans krijg ik een beetje de kriebels...net zoals de vele fake UGG''s die ik op straat zie, echt....doe het niet!

En ik heb mijn eerste recept voor jullie, van mijn signature Spaghetti arrabiata!

  • doe goede olijfolie in een pan, bak een half pakje biologische spekreepjes zachtjes uit
  • voeg 2 gesnipperde uien en 3 tenen knoflook toe (eventueel ook nog een rode peper in reepjes)
  • bak totdat alles zacht is, voeg veel peper toe
  • doe er een bakje kleine roma tomaatjes bij of grote roma tomaten in stukjes, bak nog een minuutje of twee
  • voeg een blik of pakje tomatenstukjes met sap toe
  • voeg 500 gram biologisch rundergehakt toe, zorg dat alles aan de koop is, meng alles goed door elkaar en doe de deksel op de braadpan (of doe het voordat je de tomaten toevoegt....zoals op de foto)
  • laat dit zeker een half uur zachtjes sudderen, je bakt de gehakt niet, maar suddert hem gaar, zo blijft het gehakt lekker zacht
  • voeg daarna nog pastasaus naar keuze toe, ik gebruik de Grand''Italia pomodorini Picante of Tradizional, meestal 2 kleine potjes, warm nog even door
  • proef even of er nog wat zout bij moet, meestal niet
  • kook tussendoor de spaghetti al dente, niet al te gaar dus, mijn favoriet is de Spaghettini van AH Excellent
  • meng een lepel saus door de gekookte spaghetti tegen het plakken en dien op samen met vers gerapste echte Parmezaanse kaas
  • natuurlijk doe je er ook een lekkere salade bij van rucola, tomaatjes, mozarella en pestodressing
Hebben jullie al trek? Happy monday en doe vooral voorzichtig met alle sneeuw, gladheid en kou....hopelijk heb je er niet al teveel last van. Ik ben ook gestrand, want eigenlijk had ik nu een gezellig event in Amsterdam...helaas, better luck next time!

XXX
Debbie
Deel dit artikel
Back to top