Reviews

Ouder worden is niet altijd leuk, gelukkig is Philosophy Full of promise

Onlangs introduceerde het Amerikaanse merk Philosophy hun nieuwe Full of Promise lijn. Een lijn gezichtsverzorging die nu nog maar uit twee producten bestaat en zich richt op het (opnieuw) verstevigen van de oudere huid. De Full of promise lijn belooft veel, maar maakt het dat ook waar? We hebben de producten uitgetest en vertellen wat we ervan vinden, lees je mee?

De Philosophy Full of promise lijn bestaat uit twee producten, maar strikt genomen zijn het er drie. Omdat de huid ''s nachts verschillende behoeftes heeft en er ook andere (lichtgevoelige) ingrediënten kunnen worden gebruikt is er een speciaal nachtserum, dat samen met een dagserum in één product wordt verkocht. Handig, want zo wordt je in feite ook gedwongen om ''s nachts een serum te gebruiken (dat doet niet iedere vrouw, denk ik).


Eerst eens wat meer informatie over de ingrediënten van de Full of Promise producten, die gericht zijn op de al wat ouder wordende huid die langzaam, maar zeker, zijn stevigheid dreigt te verliezen. Laten we zeggen dat dit zo tussen het 40e en 50e levensjaar gebeurt, al zijn er altijd pechvogels die er eerder last van hebben en "lucky birds" die veel ouder zijn voordat ze dit merken. Toch kunnen we er uiteindelijk niet omheen, de huid van ons lichaam en gezicht wordt slapper, het netwerk van vezels in onze huid is op latere leeftijd niet meer zo stevig en dat wordt met deze producten aangepakt.

Het draait in de Full of promise producten om de proteasoom, een onderdeel van onze huid dat zorgt voor een natuurlijk vernieuwingssysteem van de huid. Dat proteasoom kan bij het ouder worden wel even een boost gebruiken, hij (of zij) wordt nl. nogal lui! Daardoor wordt er te weinig collageen aangemaakt in de huid en verslapt deze, daarnaast kunnen huidcellen ook gaan oxideren en ontstaan er vlekjes en rimpels.

Philosophy gebruikt exclusieve peptiden die het natuurlijke collageen ondersteunen, het extract van de Afrikaanse kigelia vrucht helpt de stevigheid en elasticiteit te verbeteren en marine fytoplankton bevordert de activiteit van de proteasoom. Aan de slag, Mr. Proteasoom!


Ingredienten behandelduo

ingrediënten dual-action cream

Na een paar weken testen op mijn 42-jarige huid kan ik niet echt aangeven of deze echt steviger is geworden, vooral ook omdat ik nog niet echt een slappe huid heb (nog niet althans). Volgens de onderzoeken van Philosophy zien 87 % van de testpersonen na 4 weken een zichtbaar gelifte huid en volgens 80 % zijn de gezichtscontouren strakker en beter gedefinieerd. Ik smeer nog maar even door, dat begrijp je!

Ik ben echt fan van het Full of Promise serum/behandelduo voor dag & nacht (EUR 59,95 2 x 15 ml). Het lichte, niet-vette serum voor de dag lift de huid, is een fijne basis voor de overige verzorging en make-up en maakt de huid mooi en glad, poriën lijker zeker kleiner. Het nachtserum zorgt voor meer volume in de huid, waardoor fijne rimpeltjes direct minder opvallen. Dat serum bevat siliconen en daardoor voelt de huid gladder aan, minder fijn als je make-up zou gebruiken maar dat doen we ''s nachts meestal niet. 

links dag & rechts nacht

De Full of promise dual-action restoring cream for volume and lift (EUR 54,95 60 ml) kan zowel overdag als ''s nachts gebruikt worden en is een rijke, volle creme die toch luchtig aanvoelt en totaal niet vettig is. Deze creme doet zijn werkt uitstekend gedurende de dag, zeker in combinatie met het serum. Mijn huid voelt goed gevoed aan, ziet er stevig en vol uit en is zeer comfortabel in gebruik, zeker ook in combinatie met make-up. Er is wel een klein nadeel, de creme bevat geen SPF en dat is jammer.


Veelbelovende producten die prettig in gebruik zijn, de producten zijn zo goed als geurloos en geschikt voor meerdere huidtypes. De Full of promise lijn richt zich op het liften van en volume geven aan de oudere huid, de doelgroep ligt dan ook tussen de 40 en 50 jaar (en ouder uiteraard). Ik combineer graag met de Miracle Worker oogcreme (EUR 40,62) van Philosophy en gebruik in de nacht graag Help me (EUR 45,71), een creme boordevol retinol die behoorlijk wat problemen aanpakt!

Ben je jonger en wil je deze producten ook gebruiken om een slappe huid te voorkomen? Dat heeft vrijwel geen zin, er valt bij jou nog niet zoveel te repareren en dus doen de werkzame ingrediënten niets. Je kunt dus beter gezichtsverzorging kiezen die wel past bij jouw huidtype en/of levensfase, dat is altijd het beste.

De Philosophy Full of Promise producten zijn sinds eind januari 2013 te koop, exclusief bij ICI Paris XL, ook in hun online shop. Bekijk zeker ook even de andere Philosophy producten, er zitten hele fijne bij! Momenteel krijg je 20 % korting op de adviesprijzen in de online shop, kijk dus snel even hier.

Gebruik jij inmiddels al producten van Philosophy? Welke producten zijn favoriet?

Deel dit artikel
Back to top