Inspiratie & Tutorials

Mac @ New York Fashion Week Deel 1

Jullie hebben er al over kunnen lezen MAC is @ New York Fashion Week. Wij hebben voor jullie de opvallendste MAC looks van NYFW. Natuurlijk met wat extra uitleg en de facecharts om het compleet te maken, inspirerend om te zien en misschien wel leuk om een keer zelf te dragen naar een feestje. Ook is NYFW voor MAC de uitgelezen kans om nieuwe producten uit te proberen. Niet alle producten zullen ook daadwerkelijk in de winkels komen maar een aantal daarvan toch wel. Kijk je even mee naar de mooiste looks van de eerste dagen....


MAC @ New York Fashion Week 2013

COSTELLO TAGLIAPIETRA :
Misschien wel een van mijn favoriete shows, hele vrouwelijke ontwerpen in prachtige aardetinten met felle uitschieters naar rood, magenta, paars en oranje. Ook komt er hier en daar een bloemenprintje voor bij. De meeste ontwerpen zijn gedrapeerd of zijn wrap-dresses. Ik zie mijzelf zeker in 1 van de ontwerpen.. Over de make-up looks ben ik nog meer te spreken. Best wel fel aanwezig maar zeker mooi en draagbaar.


"ELEGANT, SEXY, OUT OF THIS WORLD... FUTURISTIC.”- MAKI RYOKI
GEZICHT
  • STROBE CREAM lichtjes over de huid gemasseerd voor hydratatie en glans.
  • MINERALIZE MOISTURE SPF 15 FOUNDATION (dit voorjaar in de winkels) geblend over de hele huid voor een egaal resultaat
  • PRO LONG WEAR CONCEALER alleen aangebracht waar extra dekking nodig is
  • SHELL CREAM COLOUR BASE geblend als highlighter op de bovenste wimperrand, midden van de neus, op het jukbeen en boven de lippen
OGEN 
  • CAMEL COAT PRO LONGWEAR PAINT POT (dit najaar in de winkels) lichtjes geblend over het hele ooglid voor een lichte zachte kleur
  • MAC PRO RICH PURPLE CHROMAGRAPHIC PENCIL Op de waterlijn aangebracht om de ogen intenser te maken.
  • HAUTE & NAUGHTY TOO BLACK LASH MASCARA Aantal laagjes aangebracht op de gekrulde bovenste wimpers. En ook op de onderste wimpers om de ooglook af te maken.
LIPPEN
  • LADY DANGER LIPSTICK aangebracht op de lippen voor een intens rood matte resultaat.
  • MAC PRO PROCESS MAGENTA PIGMENT op het midden van de lippen aangebracht voor wat extra kleur en om wat dimensie aan de lippen te geven.
Paarse liner in de waterlijn maakt haar ogen nog bruiner en intenser.

Rode lippen met een neon-roze in het midden in combinatie met een perfecte huid.

KENNETH COLE:
De show van Kenneth Cole was erg boy-ish met een vrouwelijke touch. Donkere grijs-tinten in combinatie met zwart leer. Luxe dikke stoffen met hier en daar een metallic glans. Maar ook de dunne stoffen zijn niet te missen en geven een mooi contrast met de dikkere stoffen. Ook bij de vrouwen zijn de hoedjes niet te missen. De collectie is erg stads, maar toch ook luxe. Mooie afwisseling van verschillende stoffen en materialen. Bij de vrouwen werd met name de taille mooi geaccentueerd. Al met al een collectie die mooi in evenwicht is en tegelijkertijd best tijdloos kan zijn. De makeup looks van deze shows zijn zeker de moeite waard om even naar te kijken, mooie dieprode lippen die donkerder worden in de hoeken. Rond de ogen hier en daar een metallic glans, eigenlijk net zoals de collectie zelf. De rode lippen steken mooi af bij de donkere kledingstukken.. 

“NEW YORK URBAN WITH A PLAY ON TEXTURE.” ROMY SOLEIMANI

GEZICHT
  • MAC PRO WHITE FACE & BODY een mix van foundation voor een porseleinen huidje, met nog een extra aanzet op de jukbeenderen voor een highlight.
  • MAC PRO SCULPTING CREAMS geblend over de huid voor een zachtere contour van de huid, gevolgd door wat transparant poeder daar waar nodig is.
OGEN
  • STUDIO FINISH SPF 15 CONCEALER aangebracht met een schoon mascara borsteltje om de wenkbrauwen wat lichter te maken. De wimpers zijn gekruld en zijn hun natuurlijke kleur. 
  • MAC PRO GLOSS TEXTURE aangebracht op de oogleden en onder de onderste wimpers voor een subtiele glans op de huid.
  • MAC PRO PLATINUM METAL PIGMENT aangebracht op de onder en bovenste wimperrand. Voor het definieren van de wimperrand en het highlighten van het oog.
LIPPEN
  • NIGHTMOTH LIP PENCIL gebruikt om de lippen te definieren, de lijnen zijn geblend met een lippenseel om de lippen te perfectioneren en de lijnen wat te vervagen. 
  • CYBER LIPSTICK in de hoek geblend iets richting het midden van de lippen.
  • RUBY WOO LIPSTICK aangebracht in het midden van de lippen en geblend richting de hoeken met een lippenseel.
  • MAC PRO BLACK BLACK CHROMAGRAPHIC PENCIL gebruikt in de hoeken om de hoeken van de mond wat donkerder te maken. 
  • CHERRY LIP PENCIL is gebruikt om de donkere tonen te blenden en om extra dimensie te creeeren op de lippen.

Rode lippen die donkerder geblend zijn in de hoeken.

Metallic pigment rond de ogen en wat glans op de oogleden.

TADASHI SHOJI:
Veel printjes bij Tadashi Shoji. Rijke kleuren zoals diep zwart, kobalt blauw, prachtig rood en hier en daar ook weer die metallic glans. De voornamelijk jurken zijn bovenin wat stijver maar lopen zwierig en elegant uit naar beneden. De onderkant van de jurken is licht en luchtig. De hele collectie heeft een touch van Oosterse klederdracht maar staat ook weer in contrast met het vele gebruik van lagen en kant. Met deze jurken val je zeker op als je over de rode loper loopt.. De makeuplooks zijn vrij neutraal met natuurlijk een lichte highlight rond de ogen met vooral aandacht voor de lippen.

“THE RUSSIAN CZAR ESCAPING THROUGH THE FROZEN TUNDRA.” LUC BOUCHARD
GEZICHT
  • FIX + licht over de huid heen aangebracht om de huid op te frissen en wat glans te geven.
  • STUDIO MOISTURE FIX SPF 15 aangebracht met een 188 Small Duo Fibre Face Brush om de huid te hydrateren.
  • PREP + PRIME SKIN SMOOTHER aangebracht met een 188 Small Duo Fibre Face Brush over de gehydrateerde huid om een perfecte ''nude-skin'' te bereiken. 
  • STUDIO FINISH SPF 15 CONCEALER lichtjes aangebracht alleen daar waar nodig met een 224 Tapered Blending Brush.
  • PREP + PRIME TRANSPARENT FINISHING POWDER lichtjes aangebracht daar waar de huid wat matter moet zijn.
OGEN
  • OYSTER FROM FALL 13 FORECAST/EYES (aankomend najaar in de winkels) geblend over het hele ooglid voor een waas van kleur, aangebracht met een  286 Duo Fibre Tapered Blending Brush.
  • LIGHTSCAPADE MINERALIZE SKINFINISH lichtjes over Oyster heen with 286 Duo Fibre Tapered Blending Brush.
  • OMEGA EYE SHADOW aangebracht op de waterlijn van het bovenste ooglid en lichtjes vervaagt richting de buitenste hoeken van de wenkbrauwen met een 224 Tapered Blending Brush.
  • MAC PRO WHITE PIGMENT aangebracht in de binnenste ooghoeken voor een bevroren effect.
  • NOCTURNAL SUPERSLICK EYE LINER aangebracht als eyeliner om de ogen te definieren en daarna nog wat extra wit pigment aangebracht voor extra sprankel glans.
LIPPEN
  • LIP CONDITIONER aangebracht over de hele lippen om ze zacht te maken en te hydrateren. Daarna iets afgedaan met een tissue om de overige glans te verwijderen.
  • CYBER LIPSTICK aangebracht op het midden van de lip en geblend richting de mondhoeken met een 242 Shader Brush voor “bevroren” effect.
  • CHESTNUT LIP PENCIL over de lipstick heen aangebracht voor een extra kleur, voor het afhappen van de lipstick.
Metallic glans rond de ogen in balans met bruine oogschaduw en witte highlights.

''Frozen lips'' veel glans en een donkere kleur op het midden van de lippen.
Mooie looks, zeker draagbaar voor de herfst en de winter. Een van de trends is een perfecte huid waar het lijkt dat er geen foundation aan te pas is gekomen. De huid ziet er gezond uit en glimt alleen op plekken waar dat gewenst is. De ogen blijven vrij rustig maar wel met een metallic of witte highlight.

Bij alle drie de looks zijn de lippen het meest opvallend : de felle rode lippen met neon-roze in het midden bij Costello Tigliapietra, heel donkerrood met bruine hoekjes bij Kenneth Cole en de aparte combinatie van lippencil over lipstick bij Tadashi Shoji. De laatste look past prima bij de collectie, maar is mijn ogen niet erg draagbaar, althans niet in deze kleurencombinatie, misschien wel in een andere combinatie?

Ook zagen we al een nieuwe producten voor bij komen die nog niet in de winkel liggen zoals de Mineralize Moisture SPF 15 foundation die erg prettig is. Ik heb hem al een aantal keer getest en hij is erg prettig in gebruik en draagt heel fijn. Deze Mineralize foundation komt dit voorjaar uit. De andere twee producten die dit najaar uitkomen zijn de Camel coat Pro longwear paint pot en een nieuwe oogschaduw in de kleur Oyster met zo te zien een mooie parelmoer glans.

Wil je zelf nog even een kijkje nemen naar de andere foto''s dan kan dat via de Tumblr van Mac. Welke look vind jij het mooist? En zou je 1 van  deze looks misschien zelf een keer dragen? Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie ervan vinden..
Deel dit artikel
Back to top