Inspiratie & Tutorials

Mac @ New York Fashion Week Deel 2

Jullie hebben er al over kunnen lezen MAC is @ New York Fashion Week. Wij hebben voor jullie de opvallendste MAC looks van NYFW. Natuurlijk met wat extra uitleg en de facecharts om het compleet te maken, inspirerend om te zien en misschien wel leuk om een keer zelf te dragen naar een feestje. Ook is NYFW voor MAC de uitgelezen kans om nieuwe producten uit te proberen. Niet alle producten zullen ook daadwerkelijk in de winkels komen maar een aantal daarvan toch wel. Kijk je even mee naar de mooiste looks van de eerste dagen....

CUSHNIE ET OCHS:
Mijn favoriet van alle shows, de make-up is echt waanzinnig. ''Sophisticated'' maar dat net even anders. Het volgende wat mij opviel was het haar. Het haar glimt heel natuurlijk en zit echt perfect. Ik was ook zeker niet verbaasd toen ik zag dat Morrocanoil het haar van de modellen heeft verzorgd! Moroccanoil’s Artistic Director Antonio Corral Calero was verantwoordelijk voor deze kapsels. De kleding is ook de moeite waard (ook wel prettig bij een fashionshow), de show opende in wit en ging langzaam over in donkerblauw en donkergroen en eindigde in het zwart. De jurken hebben hele vrouwelijke lijnen, strak en grafische ''cut-outs''. De trend voor dit najaar is zwart leer en ook dit materiaal ontbrak niet aan deze collectie.

“CHIC GOTHIC.” CHARLOTTE TILBURY

GEZICHT
 • PREP + PRIME MOISTURE INFUSION aangebracht over de huid om de huid te hydrateren voor het gebruik van de foundations.
 • MINERALIZE MOISTURE SPF 15 FOUNDATION (Beschikbaar dit voorjaar) aangebracht op de huid voor een perfecte huid met glans.
 • M·A·C. PRO PURE SCULPTURE SCULPTING CREAM aan gebracht onder de jukbeenderen om het gezicht contour te geven.
OGEN
 • M·A·C PRO BLACK BLACK PAINT STICK Rommelig aangebracht langs de wimper rand om het oog intenser te laten uitkomen.
 • M·A·C PRO ROOT CREAM COLOUR BASE Gebruikt over het hele ooglig en ook onder het oog om het oog wat extra te laten opvallen. De colourbase is wat extra aangebracht in het midden van de onderste wimperrand.
 • RUSTIC RED AND PURPLE FUSION FROM FALL 13 FORECAST/EYES (AVAILABLE AUTUMN/WINTER 13) Samen gemixed en goed geblended over het ooglid.
 • GRAPHBLACK TECHNAKOHL EYELINER gebruikt om de wimpers iets aan te zetten.
 • EXTENDED PLAY LASH ENDLESSLY BLACK MASCARA aangebracht op de bovenste wimpers.
 • LINGERING EYE BROWS gebruikt om de wenkbrauwen meer vorm te geven.
LIPPEN
 • M·A·C PRO SIN LIPSTICK over de lippen gebruikt waarbij de hoeken licht zijn gelaten. 
 • FILM NOIR LIPSTICK gemengd met Sin van binnen naar buiten voor een matter en intenser effect.
Intense lippen in een mooie dieprode kleur.

Hier zie je goed het ''Halo-effect'' wat bereikt is met de oogschaduw

Backstage foto waar je ook Maroccanoil in actie ziet. 

Hier zie je hoe de ogen mooie geaccentueerd zijn en de lippen een contrast vormen met de lichte perfecte huid.

NICOLE MILLER:
De show begint heel degelijk en misschien wel een beetje saai. Maar na een paar modellen wordt er ineens een printje onthuld en al gauw komt er een model met vrij extreem haar de catwalk op lopen. Daarna wordt de show voor mij interessant. Aanwezige kleurrijke prints met hele rijke kleuren. Ook deze show eindigt met zwart leer. Dus mocht je nog geen leren item in je kast hebben hangen, snel eentje halen dus! De make-up looks, opvallend maar wel erg draagbaar. De grijze oogschaduw staat bij veel verschillende modellen even mooi en ook de metallic glans is weer onmisbaar.
“A PLAY OF MASCULINE VS. FEMININE... JERRY HALL IN A SUIT.” JAMES KALIARDOS
 
GEZICHT
 • MEDIUM AND DARK PREP + PRIME BEAUTY BALM CREAMS (verkrijgbaar in het najaar van 2013) gebruikt om de huid egaal te maken.
 • BAREFACED POWDER BLUSH (verkrijgbaar in het najaar van 2013) Gebruikt om te contouren en op de appeltjes van de wangen.
 • OYSTER FROM FALL 13 FORECAST/EYES (verkrijgbaar in het najaar van 2013) gebruikt om te highlighten op de jukbeenderen en aan de binnekant van de ooghoeken.
OGEN
 • FASHION FIX PRO LONGWEAR EYE SHADOW gebruikt met een 239 Eye Shader Brush de ogen te contouren en om wat schaduw te geven aan de wenkbrauwen.
 • CLEAR BROW SET door de wenkbrauwen gehaald om ze te fixeren.
 • SCARAB GREEN FROM FALL 13 FORECAST/EYES (verkrijgbaar in het najaar van 2013) in een opvallende v-vorm boven de crease.
 • CAMEL COAT PAINT POT (verkrijgbaar in het najaar van 2013) aangebracht op het midden van het bewegende ooglid.
 • HAUTE & NAUGHTY TOO BLACK LASH MASCARA aangebracht over gekrulde wimpers.
LIPPEN
 • LIP CONDITIONER op de lippen aangebracht met een zelfgemaakte mauve kleurige nude tint. A custom “mauvey-nude” was blended and added to lips after being conditioned to finish the look.

Grijze oogschaduw die de blauwe ogen extra laat uitkomen.

Het model met extreem ombre hair!

Hier zie je goed op welke plekken het gezicht geshaped is. 

SALLY LAPOINTE:
Bij Sally LaPointe zijn de ontwerpen opvallend hoekig. Brede schouders en abstracte lijnen voeren de boventoon. Het kleur palet bestaat voor al uit rood, zwart, beige en wit. Hier is het  leer ook weer onmisbaar. Bij de make-up ligt de nadruk op de lippen. Het haar is heel nonchalant in een zijscheiding vastgeknoopt met achterop een knot.

“IN YOUR ROOM, BY DEPECHE MODE WAS THE INSPIRATION FOR THIS SEASON’S COLLECTION: THE IMAGINATIVE USE OF TEXTURE, REFINED COLOUR PALETTE, AND INNOVATIVE CUTS SUPPLIED PLENTY OF INSPIRATION.” KABUKI

GEZICHT
 • MATCHMASTER FOUNDATION SPF 15 gebruikt om de huid te hydrateren.
 • LIGHTSCAPADE MINERALIZE SKINFINISH over de delen van de huid die normaal gesproken in het licht vallen.
 • PREP + PRIME TRANSPARENT FINISHING POWDER aangebracht op het midden van het gezicht op de t-zone
 • M·A·C PRO TAUPE POWDER BLUSH PRO PALETTE gebruikt onder de jukbeenderen om te contouren.
 • DOLLYMIX POWDER BLUSH aangebracht op de wangen maar ook iets naast de ogen.
OGEN
 • M·A·C PRO TAUPE POWDER BLUSH PRO PALETTE lichtje aangezet op het hele ooglid, wat dikker aangezet in de crease en iets uitgevaagd naar de slapen.
 • DAZZLELIGHT EYE SHADOW over het bewegende ooglid aangebracht voor een highlight.
LIPPEN
 • NIGHTMOTHLIPPENCIL gebruikt om de lippen te contouren.
 • AMOROUS LIPSTICK over de hele lippen heen gebruikt.
 • CLEAR LIPGLASS aangebracht voor een rijke dikke glans.

Bloedrode lippen met de concentratie in het midden.

Hier zie je hoe natuurlijk de rest van make-up is gebleven.

Hier zie je dezelfde makeup op de verschillende modellen.
De fashiontrends voor aankomend najaar qua kleding zijn gekleurde prints in combinatie met zwart leer. Contrasten tussen stoffen en kleuren. Donkere tinten maar wel gekleurd zoals aubergine, diep rood en donkerblauw. Mooie luxe dikke stoffen voeren de boventoon. Hier en daar zie je nog een ''Ombre'' voorbij komen en wat mij ook nog opviel is dat er opvallend veel lichte kleuren gebruikt zijn voor een najaars-collectie. Iets wat niet zo gebruikelijk is.

Natuurlijk zijn hier ook weer een aantal nieuwe producten gebruikt die we nog niet eerder voor bij hebben zien komen. Zoals de Mineralize Moisture SPF 15 foundation die dit voorjaar in de winkels komt te liggen. Voor de andere producten moeten we nog even geduld hebben. De oogschaduw kleuren van Mac die we nog niet eerder gezien hebben: Scarab Green, Rustic Red, Purple Fushion. Ook komt er een nieuwe paint-pot in de kleur Camel Coat. Voor het gezicht komt er Prep + Prime Beauty Balm Cream en een Barefaced powder blush. Of al deze producten in de winkel komen is niet zeker maar het zou natuurlijk wel leuk zijn.

Zelf vind ik de look van Nicole Miller het meest vernieuwend. Het haar van Cushnie et Ochs vind ik erg leuk en ga ik zeker een keertje zelf proberen (als het lukt natuurlijk) naar een feestje of met uitgaan. Mocht je een product voor bij zien komen wat al wel in de winkels ligt en die je misschien nog niet eerder opgevallen is kun je die al wel bestellen bij Mac. 

Welke look heeft jou geinspireerd en ben je al nieuwsgierig geworden naar de nieuwe producten van dit najaar? Welk must-have item ga jij aanschaffen voor dit najaar?
Deel dit artikel
Back to top