Blogs & Editorial

Editorial - een perfect leven....wat moet je er eigenlijk mee?

Moeten jullie ook altijd zoveel? Werken, naar school, boodschappen doen, opruimen, schoonmaken, sporten, cursussen volgen, familiebanden en vriendschappen onderhouden, kinderen opvoeden en natuurlijk nagels lakken. Onder sommige dingen komen we echt niet uit, maar ik heb het idee dat we ons misschien ook weleens een beetje te druk maken om iets minder belangrijke zaken.

Afgelopen week sprak ik met een kennisje, een schat van een meid die al jaren een heel goede baan heeft in de advocatuur. Toen ik vroeg hoe het met haar ging, zei ze dat het goed ging, vooral met haar werk. Maar ze vertelde ook dat ze het zo jammer vond dat ze zo weinig tijd had voor andere dingen. Ze had zo graag meer willen sporten of ook wel een paar kookcursussen willen volgen en ze had ook dringend een nieuwe garderobe nodig, maar daar had ze ook geen tijd voor (om die te gaan kopen....). Ze had niets te klagen, dat deed ze ook niet, maar ze gaf mij het gevoel dat ze diep in haar hart heel erg happy was, maar dat ze het gevoel had niet te voldoen aan alle eisen die de wereld tegenwoordig stelt aan vrouwen.

Wat die eisen dan zijn? Hmm....ten eerste moeten we natuurlijk allemaal een baan hebben die ertoe doet, liefst een “echte carriere” waarin al jouw kwaliteiten benut. Ten tweede moeten we de perfecte partner hebben, een man (of vrouw) die ons ondersteunt, van ons houdt en liefst ook nog eens flink in de watten legt, met die perfecte partner willen we dan ook graag perfecte kinderen. Kinderen die zich netjes gedragen, de beste zijn op school en in een sport, er beeldschoon uitzien en natuurlijk geen problemen veroorzaken.

Jamie Oliver copyright : David Loftus

Maar we willen nog veel meer, ons huis moet er prachtig uitzien, liefst ingericht naar de laatste trends, we eten alleen maar maaltijden a la Jamie Oliver of Nigella Lawson. We stappen iedere dag de deur uit in een modieuze outfit, ons kapsel ziet eruit alsof we net van de kapper komen en tja...onze nagels zijn gelakt in de nieuwste trendkleur. Perfectie! Oh ja, rimpeltjes worden natuurlijk voorzichtig weggewerkt door een prikje hier en daar.

Natuurlijk moeten we ook bezig zijn met ons lijf, we gieten de smerigste groene, paarse en rode drapjes naar binnen omdat het gezond is voor ons. Rennen iedere avond minstens een marathon, want tja...dat is zo goed voor je lijf, je moet er tenslotte goed voor zorgen. Dat sommigen daarin een beetje doorslaan, nemen we maar voor lief. Klinkt tot nu toe allemaal perfect.....

Maar is het dat ook wel? Missen we niets iets doordat we zo bezig zijn met het streven naar perfectie? Soms denk ik dat mensen het belangrijkste vergeten, ze vergeten nl. te leven......we doen de dingen omdat we ze moeten doen en vergeten naar mijn mening soms te genieten van alle fijne, leuke en mooie dingen die we tegenkomen. Je mag echt weleens een training overslaan om een gezellige avond te hebben met jouw vriendinnen en als de kids trek hebben in pannenkoeken, dan kun je die best eens maken in plaats van die verantwoorde salade. En echt....die vergadering kun je best missen, zorg in plaats daarvoor met een gerust hart voor jouw kindje dat ziek is, dat is pas echt belangrijk.

Have a perfect week!

XXX Debbie

Deel dit artikel
Back to top