Blogs & Editorial

Editorial - laat de zomer maar beginnen

Daar zit ik dan, op maandagmorgen....Sem de deur uit naar school, Bo die nog op bed ligt (want ze heeft al vakantie en hoeft pas in september weer te starten met haar nieuwe MBO opleiding) en manlief die de deur zo  uit gaat om te gaan werken. Helemaal alleen, zonder stagiaire en eigenlijk vind ik dat best wel jammer! Maar ja, ik wist natuurlijk van te voren dat Vivianne hier maar tot begin juli zou zijn, toch doet afscheid nemen best een beetje pijn. Gelukkig wonen we bij elkaar in de buurt en hebben we zeker nog contact deze zomer. Maar hoe moet dat nu met mij deze zomer?

Ik ben momenteel aan het bedenken hoe ik Beautyscene ga invullen in deze twee (vakantie)maanden, maanden die traditiegetrouw altijd veel rustiger zijn dan andere maanden omdat er nu eenmaal meer mensen op vakantie zijn. Maar ook als het mooi weer is, zie je altijd een dip in bezoekersaantallen, dan geen 18.000 bezoekers per dag maar misschien maar 8.000. Logisch natuurlijk, wie gaat er nu een beautyblog lezen als je ook heerlijk buiten kunt zijn om te genieten van het mooie weer? Aan de andere kant....tegenwoordig heeft toch iedereen wel een telefoon waarop je alsnog kunt surfen?

Anyway...hoe ga ik dat dus doen? Ga ik meer video''s maken, waaronder ook (simpele) tutorials en reviews. Of is dat toch niet mijn ding en blijf ik stug doorschrijven? Iedere dag één review of toch een aantal reviews gecombineerd in een artikel? Ga ik voor artikelen met tips en weetjes of totaal iets anders? Ach...ik ga deze week daar eens goed over nadenken, a.s. woensdag heb ik een gezellige afspraak met Vivianne en natuurlijk is Malou er ook nog, al is die niet dagelijks bij mij thuis (jammer, want dat zou best gezellig zijn!). Qua persevents is het de komende weken ook minder druk, want tenslotte zijn de vakanties in een groot deel van Nederland al begonnen.

Er moet mij nog wel één ding van het hart, sinds afgelopen week is er een bijzondere campagne gestart door de Stichting Melanoom. Die Stichting maakt zich hard voor het creëeren van bewustzijn van het gevaar van melanomen/huidkanker. Nu de zon eindelijk eens goed schijnt is dat de perfecte tijd, tenslotte kan een melanoom (en dus huidkanker) ontstaan door onbeschermd zonnen. Weet je bijvoorbeeld dat als je één keer sterk verbrandt voor jouw 18e jaar, de kans dat je ooit een melanoom krijgt is verdubbelt? Dat is toch shocking? 

foto Jeroen Hofmans via Stichting Melanoom

Toch zijn er nog enorm veel misverstanden en indianenverhalen, verhalen waar ik heel erg van schrik als ik ze lees. Er zijn op internet zulke domme mensen, mensen die mensen juist aansporen geen beschermende producten te gebruiken omdat je daar juist kanker van krijgt (complete onzin!) of mensen die hun kinderen juist een paar keer laten verbranden zodat ze daarna beter tegen de zon kunnen (hoe idioot kun je zijn?). Echt....ik kan er zo boos om worden, zeker als het gaat om kinderen. Ben je volwassen en wil je lekker eigenwijs zijn? Doe maar, jij zit later met een groot probleem...een probleem dat je misschien wel had kunnen voorkomen door jezelf goed in te smeren. Oh ja, het fabeltje dat je niet meer bruin wordt als je factor 30 gebruikt is toch allang achterhaald, waarom geloven mensen er dan nog steeds in?

indringend filmpje, vooral door het meisje dat gaat huilen, ik hoor dat zij inmiddels is overleden, maar dat kan ik nergens bevestigd krijgen, dus misschien is het niet zo
Willen jullie mij beloven dat je jezelf en jouw geliefden altijd goed zult insmeren de komende weken? Ik weet dat ik misschien soms klinkt als een ouwe zeur die weer zanikt over de zonbescherming en SPF, maar dat is dan niet anders, we moeten het echt anders gaan doen! Geniet vooral van dit heerlijke weer, dat doe ik zeker ook, ik ga zo de tuin in met de laptop. Natuurlijk wel ingesmeerd en in de schaduw!

Have a sunny week!

XXX
Deb
Deel dit artikel
Back to top