Blogs & Editorial

Editorial - het goede voorbeeld geven.....

Hebben jullie ook een gezellig weekend achter de rug? Ik wel, ik ben namelijk met mijn kids (en aanhang) naar de Efteling geweest en er is een droom uitgekomen, ik heb (weer) een abonnement op de Efteling! Ha...daar kun je mij als pretpark fan heel blij mee maken, het liefst loop ik iedere dag rondjes in een pretpark. Gelukkig ligt de Efteling maar op 30 minuten rijden vanaf ons huis, ik voorzie dus dat we nog wel een paar keer die kant opgaan deze vakantie.....

Vakantie, dat is het bij ons thuis echt, as we speak ligt iedereen ook nog heerlijk te slapen! Iedereen? Nope, ik ben druk aan het tikken voor Beautyscene en lief is ook de deur al uit, die is onderweg om zijn autootjes weer in orde te maken en af te leveren. Je moet als ouder natuurlijk wel het goede voorbeeld geven en daar hoort werken ook bij. Wij werken allebei zo''n zes dagen per week, gelukkig wel allemaal veel vanuit huis, lief heeft zijn kantoor boven en zaak een dorp verderop en ik werk gewoon vanuit de woonkamer. Ik zou niet anders willen, wat is dat heerlijk! Natuurlijk wordt je soms weleens afgeleid maar ik zou echt niet meer anders willen, thuis werken in geweldig!

Vroeger werkte ik ook "gewoon" buitenshuis, maar ik vind dat zo zonde van de reistijd, iedere dag toch weer 2 uur extra die ik nu direct kan besteden aan het schrijven, foto''s en filmpjes maken. Efficient dus, dat thuiswerken en heerlijk comfortabel! Is het mooi weer, dan ga ik in de tuin zitten en werken onder de parasol met een een versgemaakte frappucino. Tussendoor ruim ik de boel hier thuis even op en na het vullen van de vaatwasser kan ik de hele wereld aan! Haha....dat moet kunnen hoor.
Nadelen heeft thuiswerken ook weleens, als je thuis aan het werk bent dan komen mensen soms spontaan even langs, je bent tenslotte toch thuis? Yes, dat is helemaal waar, maar wel aan het werk en dan heb je soms geen tijd om een kletspraatje te maken als er net nog een artikel afgemaakt moet worden. Maar daar is natuurlijk ook wel een mouw aan te passen, even schuiven met de tijden en klaar is het weer. Kortom, als je wilt thuiswerken dan moet je wel een beetje flexibel zijn, maar dat ben ik wel.

Dat was ik ook in de Efteling afgelopen zaterdag, ik ren van hier naar daar om overal in te gaan en heen te gaan, Isabel Marants aan en gaan! Dit keer zijn we tijdens een Zomeravond geweest, de speciale avonden in juli en augustus waarop de Efteling op zaterdag tot 12 uur ''s avonds open is. Geweldig altijd, dat proberen we zeker iedere zomer een keer te doen, dat is zo gezellig! In het donker door het Sprookjesbos lopen, kijken naar de mooie watershow AquaNura en natuurlijk nog even in de achtbaan! Er zijn optredens, er zijn heerlijke hapjes en drankjes.....de alcohol vloeit rijkelijk en dat ga je aan het einde van de avond merken.

Prima, dat je een drankje drinkt (met alchohol that is) maar ik vind het altijd een beetje genant als ouders behoorlijk dronken in een wachtrij staan te brallen terwijl er een paar kids omheen staan. "Grappige" (meestal ongepaste) opmerkingen maken tegen dames die zo''n dronken vader naast zich heeft staan (ik?), per ongeluk tegen iedereen opbotsen en soms ook nog een ruzie zoeken....dat hoort er blijkbaar helemaal bij? Net zoals ouders die de ene na de andere sigaret aansteken.....ja, dat mag in een wachtrij waar het vol staat met kids. Ik weet niet...ik ben geen heilige, maar een beetje fatsoen kun je toch wel in acht nemen als je op pad bent met jouw kinderen?
Zelf rook ik niet (nooit gedaan ook) en sinds ik kinderen heb, ben ik mij heel bewust van de voorbeeldfunctie die je als ouder nu eenmaal hebt. Kinderen doen alles na, misschien niet direct, maar dan wel op lange termijn. Hoe zou ik mijn dochter kunnen verbieden om te roken als ik het zelf wel doe? Alcohol drink ik heus wel, maar we zitten thuis niet aan de flessen wijn, bier of cocktails...net zoals we geen zakken patat laten aanrukken,  omdat ik iedere dag zelf eten klaarmaak.

Iedereen mag natuurlijk doen wat hij of zij zelf goed vindt, maar eerlijk gezegd vind ik dat best egoïstisch....denk ook eens aan de gevolgen! Vinden die kids het echt leuk als papa of mama (half)dronken rondloopt? Om over naar huis rijden maar niet te beginnen.......nee, blijf dan lekker thuis! Zie je....heeft thuiswerken toch nog meer voordelen *wink*

Proost! Op naar mijn eerste latte van de dag!

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top