Reviews

Debbie's favorieten - Philosophy Pure Grace

Iedere dag vind je vanaf vandaag een kort en krachtig artikel online over mijn favorieten. Dat zijn producten die ik soms al jarenlang gebruik of juist producten die ik onlangs heb ontdekt. Natuurlijk zijn dat vaak beautyproducten, maar je zult ook weleens andere soort producten, merken of spullen voorbij zien komen. Ik kan je in elk geval één ding vertellen, ik ben er echt gek op en wil het graag met jullie delen. Vandaag een heerlijke geur die ik graag als linnen spray gebruik in mijn bed & kledingkast: Philosophy Pure Grace.

Wat is het?
Philosophy kennen jullie inmiddels wel natuurlijk, dit van oorsprong Amerikaanse cosmeticamerk wordt tegenwoordig ook volop in Nederland verkocht. Toen ik, heel wat jaren geleden, Philosophy voor het eerst leerde kennen kocht ik twee producten : Purity made simple (lees dit artikel maar eens) en een flesje Pure Grace eau de toilette. Inmiddels zijn we zeker 7 jaar verder en gebruik ik beide producten nog steeds vrijwel dagelijks, je kunt wel stellen dat het echte onmisbare producten zijn geworden.
In dit artikel wil ik Pure Grace even in het zonnetje zetten, de heerlijke frisse geur van Philosophy die eigenlijk met geen andere geur te vergelijken is, maar door Philosophy wordt omschreven als de "schone geur van zeep & water". Het is de beste omschrijving die er is van deze frisse, tikje prikkelende lichte geur met geurnoten als lavendel, musk, jasmijn, waterlelie en bergamot. Pure Grace ruikt schoon en fris, als frisse was aan de waslijn en als een frisse bries op een lentedag. Het is een zeer comfortabele geur waardoor je je direct goed en opgepept door voelt. 

Waar gebruik ik het voor?
Gekke vraag misschien, want waar zou ik een geurtje als Pure Grace nu voor gebruiken? Als parfum natuurlijk......nope, niet helemaal waar ook al spray ik het af en toe weleens op. Nee, ik gebruik Pure Grace eigenlijk altijd als linen fragrance ofwel linnen spray, daar is het de perfecte geur voor en het zorgt ervoor dat lakens, handdoeken en kleding heel erg fijn ruiken. Ik spray Pure Grace van een afstandje over de bedden, over mijn pasgewassen en gestreken kleding of soms ook even tussen mijn lingerie en panty's. Je hebt maar weinig nodig, juist doordat het een eau de toilette is en daardoor doe ik best nog lang met een flesje. Natuurlijk...het kan goedkoper, maar ik heb nog steeds geen fijnere geur kunnen vinden, dat is mij dus zeker een nieuw flesje waard.

Wat vind ik er zo fijn aan?

Dat blijft altijd lastig uit te leggen, maar ik voel mij altijd fris en opgewekt als ik Pure Grace ruik. Ik spray het op mijn dekbedovertrek als ik mijn lakens heb verschoond en de eerste dagen ruikt het bed dan zo heerlijk en fris, ik slaap er serieus lekkerder door. Na een paar dagen wordt de geur iets minder en spray ik weer twee keer over de lakens heen, totdat het weer tijd is om de lakens te vervangen. 
Natuurlijk kan ik Pure Grace ook als parfum waarderen, zeker op een dag waarop ik niet teveel poespas wil, een simpele make-up look, comfortabele outfit en een beetje Pure Grace op, perfect voor een rustige zondag thuis. Ook als ik ergens naartoe ga waar ik niet wil opvallen door een uitbundige look of geur, kies ik voor Pure Grace. Ik heb het idee dat het een geur is die iedereen associeert met iets fijns, iets wat je voelt en niet zozeer kunt uitleggen. Kortom, Pure Grace is de ultieme feel good parfum voor mij!

Waar koop je het?
In Nederland koop je Philosophy bij ICI Paris XL, zij verkopen ook de eau de toilette en bodywash van Pure Grace, helaas verkopen ze geen van de andere producten in deze fantastische geur. Dat is echt jammer, want het assortiment is in de USA lekker uitgebreid met een deodorant, body spritz, body creme (die is nieuw) en body oil. Ik heb ook weleens een heerlijke pot body scrub gehad van Pure Grace, dat was echt hemels, volgens mij heeft Philosophy die nu niet meer in het assortiment, jammer! Kortom, ICI Paris XL & Philosophy, ik wil meer Pure Grace in Nederland, zouden jullie dat misschien kunnen regelen? En wie weet kan er ooit ook een geurkaars & echte linnenspray uitkomen in deze hemelse geur? Tot dan toe spray ik nog wat flesjes leeg in mijn kasten, mijn bed ruikt altijd lekker! Philosophy Pure Grace kost EUR 36,56 (60 ml eau de toilette spray) bij ICI Paris XL.

Heb je nog iets te vragen over deze favoriet? Stel ze gerust, ik geef graag nog wat toelichting! 

Deel dit artikel
Back to top