Reviews

Debbie's favorieten - MAC Cleanse off oil/tranquil

Iedere dag vind je vanaf vandaag een kort en krachtig artikel online over mijn favorieten. Dat zijn producten die ik soms al jarenlang gebruik of juist producten die ik onlangs heb ontdekt. Natuurlijk zijn dat vaak beautyproducten, maar je zult ook weleens andere soort producten, merken of spullen voorbij zien komen. Ik kan je in elk geval één ding vertellen, ik ben er echt gek op en wil het graag met jullie delen. Vandaag een geweldige make-up remover : MAC Cleanse off oil/tranquil, een oliereiniger zonder minerale olie.

Wat is het?
MAC Cleanse off oil/tranquil is een milde, maar doeltreffende make-up remover op oliebasis, die erg geschikt is voor de droge huid, maar eigenlijk prima is voor alle huidtypes en soorten make-up. De cleanse off oil bevat plantaardige oliën die zacht voor de huid en de ogen zijn, er is geen minerale olie toegevoegd aan de reiniger. In de olie vind je wel druivenpit-, olijvenblad,- zonnebloem- en lavendelolie, samen met kalmerende bisabol (afkomstig van de kamille). Het is een reiniger die geschikt is voor de gevoelige huid en ook geschikt is om oogmake-up te verwijderen.

Waar gebruik ik het voor?
Om mijn make-up te verwijderen aan het einde van de dag, als ik onder de douche sta of bij de wastafel. Ik breng een pompje Cleanse off oil/tranquil aan in mijn handpalm, breng dit aan over mijn droge gezicht waarbij ik mij vooral concentreer op mijn oogmake-up. Ik masseer de olie over mijn hele gezicht, uiteraard ook over (en niet in!) mijn ogen, waarbij ik de mascare losmaak van de wimpers. Als ik dat een halve minuut gedaan heb (ongeveer), maak ik mijn handen nat met warm (maar niet heet) water en masseer nog even door, de olie verandert dat iets van structuur en wordt wat "vaster" en romiger. Na weer een halve minuut reinigen is het tijd om mijn gezicht iets af te spoelen met een plens water. 
Mijn make-up is nu zo goed als weg, ik volg echter altijd op met een goede gezichtsreiniger (geen make-up remover dus, maar een echt reinigingsproduct), die gebruik ik altijd in combinatie met de Clarisonic of eventueel de Visapure.

Waarom vind ik het zo fijn?
Omdat het doet wat het belooft! Het is een praktische make-up remover die heel goed past in mijn avondroutine, ik neem een pompje olie op mijn hand en verwijder mijn make-up, daarna direct door met de Clarisonic en reiniger en ik ben binnen 2 minuten helemaal klaar. Mijn make-up is compleet weg, zelfs zware ooglooks of langhoudende lipsticks! Ik heb een paar waterproof potloden die nog weleens een zweempje achterblijven, maar met een watje haal ik dat binnen een paar seconden weg. Kortom, in 9 van de 10 gevallen voldoet de Cleanse off oil/tranquil echt prima. De oliereiniger is zuinig in gebruik, voelt zacht op mijn huid, prikt niet in mijn ogen en haalt make-up goed weg, wat meer wil je nog van een reiniger?
Gebruik ik geen reiniger, dan blijft er geen vettig gevoel achter op mijn huid, maar ik heb dan wel het gevoel dat mijn huid nog niet helemaal schoon is, ik moet het dus zeker combineren.

ingrediëntenlijst MAC Cleanse off oil/tranquil

Waar koop je het?
Bij de verkooppunten van MAC, die je vindt in filialen van Parfumerie Douglas, De Bijenkorf en natuurlijk hun eigen store aan de Heiligeweg in Amsterdam. Je kunt ook online bestellen via www.maccosmetics.nl of via de online shops van De Bijenkorf of Parfumerie Douglas. De MAC Cleanse off oil/tranquil kost EUR 29,00 voor een flacon van 125 ml (in mijn flacon zit trouwens 150 ml, dus ik weet niet of die onlangs verkleind is? Mijn flacon is alweer een paar maanden geleden gekocht, maar had ik tot voor kort nog niet gebruikt).

Heb je nog iets te vragen over deze favoriet? Stel ze gerust, ik geef graag nog wat toelichting! 

Deel dit artikel
Back to top