Reviews

Debbie's favorieten - Cocoa Juvenate bath & body

Enkele keren per week vind je een kort en krachtig artikel online over mijn persoonlijke favorieten. Dat zijn producten die ik soms al jarenlang gebruik of juist producten die ik onlangs heb ontdekt. Natuurlijk zijn dat vaak beautyproducten, maar je zult ook weleens andere soort producten, merken of spullen voorbij zien komen. Ik kan je in elk geval één ding vertellen, ik ben er echt gek op en wil het graag met jullie delen. Vandaag vertel ik meer over mijn liefde voor Hotel Chocolat en hun verzorgingslijn Cocoa Juvenate....

Wat is het?
Hotel Chocolat is een klein winkeltje aan de Heiligeweg in Amsterdam, vlakbij de MAC store. Je vindt er de heerlijkste chocolade, bonbons en andere heerlijkheden gemaakt van cacaobonen. Het is dus letterlijk een heerlijke winkel! Eerlijk gezegd was ik vorig jaar best een beetje verbaasd om een heerlijke bad - en body lijn aan te treffen in de Hotel Chocolat winkel, dat verwachte ik niet echt. Toch werd mijn nieuwsgierigheid gewekt en nam ik een body polish en hand- en body wash mee, het was een schot in de roos want ik gebruik de producten nu nog steeds! Na een tijdje kocht ik ook de body butter, die ook heerlijk is, en inmiddels heb ik alle producten getest, I love them all!

Cocoa Juvenate hand & body lotion - een verrissend bodyltion die lekker dun is, snel intrekt en een lichte (maar uitstekende hydratatie geeft aan de huid), laat geen plakkerig gevoel achter

Cocoa Juvenate treatment candle - een geurkaars met de geur van de producten, die is dus voor mij echt een feestje om deze kaars te branden, het hele huis ruikt heerlijk!
Waar gebruik ik het voor?

Voor mijn lijf! De hand- en bodywash stond altijd in de douche en heb ik heel veel gebruikt, de frisse citrusgeur is lekker oppeppend en de bodywash maakt goed schoon zonder uit te drogen. Mijn flesje is al even leeg, maar ik ben nog niet in de buurt van de winkel geweest, het staat op mijn shoplijstje! De body polish is een zeer voedende, niets al te heftige bodyscrub die wat lastig was om aan te brengen op de huid, de body polish was iets te vast qua structuur. De andere producten zijn simpelweg heerlijk, de hand & body lotion is een frisse, lichte lotion in een handige pompflacon die lekker fris op de huid aanvoelt en deze goed hydrateert, hij laat geen plakkerige laag achter (geweldig!). De body butter is een stuk dikkker en vaster, maar blendt toch heel goed in de huid, dit is alweer pot nummer twee omdat mijn moeder pot nummer 1 inpikte toen ze het een keer probeerde bij mij thuis. De andere producten gebruik ik nog niet zo heel lang, maar eerlijk gezegd ben ik er nu al aan verslaafd.

Cocoa Juvenate body butter - lekker dik en voedend, makkelijk te smeren, trekt snel in en bevat ingrediënten als cacaoboter en arganolie
Waarom vind ik het zo fijn?

Ik vind de producten zo heerlijk door de perfecte combinatie van de zeer verzorgende, voedende ingrediënten zoals cacaoboter, argan-, babussu- en mango olie met de frisse parfum van bergamot, groene thee, limoen, tropische bloemen en warm sandelhout. Ik ben echt verliefd op deze geur, een parfum die ik eigenlijk nooit ergens anders heb geroken, echt uniek en oh zo lekker! De combinatie van fris en warm is heel bijzonder, een heerlijke comfortgeur die prima geschikt is voor zowel mannen en vrouwen (en kinderen). Het blijkt de geur te zijn van versgeplukte cacaobonen, iets wat ik zelf nog nooit heb geroken, maar ik geloof Hotel Chocolat op hun woord.
De producten ruiken dus helemaal niet naar chocolade, geen zorgen dus dat je ruikt als een bonbon of warme chocolademelk, daar hou ik namelijk helemaal niet van. Maar mijn huid voelt na een Cocao Juvenate routine wel ultrazacht en gevoed aan, net als een heerlijke, fluweelzachte, romige chocolademelk met een laagje slagroom! En dat zonder de caloriën, niet gek natuurlijk. Nu het weer langzaam maar zeker omslaat, mag de huid zeker even wat extra verwend worden, de Cocoa Juvenate producten zijn nu echt erg lekker.

Cocoa Juvenate hand cream & body oil - de handcreme trekt snel in en laat een fluwelen laagje achter dat niet glad of plakkerig aanvoelt, ik kan direct weer door met werken of autorijden (daarin gebruik ik altijd handcreme, raar!). De lichaamsolie is perfect voor een massage!
Waar koop je het?

Helaas alleen in de Hotel Chocolat winkel aan de Heiligeweg in Amsterdam, iets waar ik zelf ook niet iedere dag kom en dus ben ik zuinig op mijn Cocoa Juvenate spullen. Ik gebruik ze allemaal zeker een paar keer per week, maar ik wissel af met andere producten, zodat ze lekker lang meegaan. Ja, je moet toch wat natuurlijk, zodra ik weer een keer ga shoppen in Amsterdam komt er in elk geval weer een nieuwe hand- en body wash in de douche te staan.
Je kunt de volgende producten vinden in het assortiment:

  • hand & body lotion (pompflacon 340 ml) EUR 24,00
  • body butter (pot 185 ml) EUR 26,50
  • hand cream (tube 100 ml) EUR 24,00
  • body oil (flacon 100 ml) EUR 33,00
  • lip balm (pot 8 ml) EUR 9,00
  • hand & body wash (pompflacon) EUR 24,00
  • body polish (pot) EUR 26,50
  • treatment candle (glas 200 gram) EUR 39,50
Cocoa Juvenate lip balm - een ongeparfumeerde balm voor lippen of andere droge plekjes met goede ingrediënten zoals zonnebloemolie, bijenwas, cacaoboter en sheaboter

Heb je nog iets te vragen over deze favoriet? Stel ze gerust, ik geef graag nog wat toelichting! En ik heb nog iets leuks geregeld voor 1 van jullie : op Facebook geef ik vanavond een complete 8-delige serie van Cocoa Juvenate t.w.v. EUR 206,50 weg, ik ben officieel jaloers!
Deel dit artikel
Back to top