Blogs & Editorial

Kerstvakantie en harde krullen (en waarom ze echt niet kunnen)

Hoe heerlijk is het om vandaag officieel kerstvakantie te hebben, al is dat voor mij net even iets anders dan voor de kids. Ik werk nl. gewoon door en dat vind ik helemaal niet erg. Met de kids thuis, waardoor je niet zo op de tijd hoeft te letten, en geen afspraken buiten de deur is het voor mij al heerlijk relaxed. De hele vakantie werken en toch ontspannen zijn, hoe doe je dat eigenlijk, dat is de vraag die ik deze week toevallig kreeg van een journalist. Nou...dat kan alleen als je erg van je werkt houdt, denk ik. En dat doe ik!

Ik werd door een blad geïnterviewd over bloggen in het algemeen en de journalist was nogal verbaasd over het aantal uren dat ik werk, "heb je dan nooit vakantie?" vroeg ze bijvoorbeeld. Jawel hoor, dat heb ik wel, maar vakantie houden betekent bijvoorbeeld wel vooruit werken en tijdens de vakantie ook nog mail en social media bijhouden. Artikelen kun je inplannen, maar nieuwtjes zijn nieuwtjes en die wil je toch ook wel delen. In een normale baan heb je dan misschien een collega die het van je over kan nemen, maar dat heb ik natuurlijk niet. Dat zou trouwens wel kunnen, als ik dat zou willen, maar daarvoor doe ik het zelf veel te graag, ik wil gewoon zelf niets missen.

Gaat dat soms een beetje ver? Ja, toch wel, maar het is niet zo dat ik de omgeving om mij heen verwaarloos omdat ik zo nodig moet werken. Ik bedoel, dat Sem 's ochtends op tijd, in schone kleren en voorzien van ontbijt en pauzehapje mee naar school gaat is toch belangrijker dan laten weten dat er weer een nieuwe collectie van MAC aankomt. Zo lag ik vanochtend nog even gezellig in bed met Sem naar iets te kijken en besloot ik dat deze editorial best wat later online kon komen....het is allemaal een kwestie van evenwicht. Ik denk dat iedere werkende moeder en vrouw (of vader en man) dit wel zo herkennen. Gelukkig is het nu niet alleen voor mij, maar ook voor veel anderen kerstvakantie.

Tijd om te ontspannen, te bedenken wat we gaan eten deze kerst, inkopen doen, cadeau's inpakken, af en toe lekker lang in bad gaan, de boeken lezen die nog steeds niet uit zijn en samen met de kids veel kerstfilms kijken. Ik doe dit zeker ook, al wissel ik het wel af met het maken van een kerstlook, zodat ik s'avonds opeens de badkamer uitkom in vol ornaat compleet met nepwimpers en glitters....iedere gek heeft zijn gebrek toch? Lief en kids kijken al niet eens meer vreemd op, vroeger kreeg ik dan nog weleens de vraag "waar ga jij naartoe?", inmiddels weten ze beter. 

Moet ik het toch nog even met jullie hebben over de harde krullen van Roy Donders....kennen jullie ze uit het programma? Roy is een "stylist" en "kapper" die ergens in Brabant woont en zijn eigen real-life show had op RTL5 (geloof ik). In één van de afleveringen maakte hij bij een klant harde krullen, door het haar te wikkelen om een krultang, maar niet voordat hij de pluk lekker had ingespoten met veel haarlak....dan bleven ze lekker hard. Mooi was het niet te noemen, maar het is blijkbaar een look die zijn klanten willen hebben, prima. Tot ik vorige week opeens de harde krullen tegenkwam in mijn supermarkt....in dat kleine dorp waar ik woon. Daar liep dus een oudere dame trots rond met een hoofd vol harde krullen.....ik kon mij net inhouden, ik had graag mijn handen even door haar haren gehaald. Maar dan nog had het weinig zien gehad, want met een te donkere foundation, harde getekende wenkbrauwen en ogen omringd met zwarte eyeliner had het waarschijnlijk niet veel uitgemaakt. Ik denk dat de dame in kwestie in de 40 was, maar door haar look leek ze wel 60....harde krullen en harde make-up maken nl. veel en veel ouder. Da's niet zo erg als je 18 bent en dan 28 lijkt, maar als je 40 bent en er uitziet als 60...dan is dat toch minder fraai.

gelukkig is er ook goed nieuws! haha

Soms jeuken mijn handen echt als ik mensen zie rondlopen en dan heb ik het over echt ernstige gevallen, zoals jonge meiden met extreem getekende wenkbrauwen over afgeschoren natuurlijke wenkbrauwen of vrouwen met een knalblauwe, glanzend oogschaduw die dan zo lekker in de arcadeboog blijft zitten (zie ik een paar keer per week bij iemand in een winkel) of met harde krullen.....maar ik hou me in! 

Genieten jullie deze week van de rust of gaan jullie vol de stress in? Ik wens jullie in elk geval heel veel liefs toe, geniet van de kerstdagen en alle voorbereidingen, ik kom zeker nog even terug op eerste kerstdag met mijn kerstwens voor jullie!

XXX

Deb

Deel dit artikel
Back to top