Inspiratie & Tutorials

Beauty dilemma - wel of niet 's ochtends reinigen?

Vanaf deze week wil ik jullie iedere  zondag een beauty-dilemma of beauty-vraag voorleggen, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Vandaag heb ik een beauty-dilemma voor jullie : moet je jouw gezicht 's ochtends nu wel of niet reinigen?

Beauty-dilemma
Iedereen weet waarschijnlijk wel dat het nodig is om de huid 's avonds goed te reinigen, uiteraard haal je jouw make-up van jouw gezicht en reinig je de huid, dat is zeker nodig om een mooie huid te houden. Maar hoe doe je dat in de ochtend? Reinig je jouw huid dan ook nog en doe je dat op dezelfde manier als 's avonds? Of kies je er juist voor om de huid niet te reinigen? 

Wat is mijn mening?

Ik heb hierover een duidelijke mening, die uiteraard gebaseerd is op mijn persoonlijke ervaring. Ik reinig mijn huid nooit in de ochtend, ik start eventueel wel met een douche en/of een plens water, maar ik gebruik geen reinigers. Wel gebruik ik altijd een paar druppels toner (zonder alcohol) op een wattenschijfje en wrijf die over mijn huid. Daarmee haal ik eventuele nachtcreme die nog op de huid ligt weg en zorg ik dat de huid klaar is voor mijn huidverzorging van die dag. Ik heb zeker geen behoefte om mijn huid nog meer schoon te maken, tenslotte gebruik ik 's nachts geen make-up en loop ik ook niet buiten, waardoor mijn huid door stof en vuil in de lucht vuil kan worden. Volgens mij kan het meer kwaad dan goed doen om mijn huid ook nog eens te reinigen in de ochtend omdat je dan de natuurlijke barrière verstoort. En die is juist zo belangrijk voor een goede huidconditie. Reinig dus niet te vaak en zeker niet met uitdrogende producten, vooral niet als je een droge huid hebt.

Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken, reinigen jullie de huid wel of niet in de ochtend?

Deel dit artikel
Back to top