Nagel & Handen

Beauty dilemma - gel of gewone nagellak ?

Op zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Vandaag de vraag wat nu beter of fijner is, gelnagellak of gewone nagellak? We hebben allemaal te weinig tijd om uitgebreid onze nagels te doen, hoe fijn is het als je twee weken kunt doen met een mooie kleur op jouw nagels? Maar is het de extra tijd, geld en moeite waard?

Beauty dilemma
Gelnagellak is het laatste jaar een enorme opmars aan het maken in Nederland, vooral sinds de komst van de verschillende setjes voor thuisgebruik. De jaren ervoor kon je voor het aanbrengen van een gel manicure (of pedicure) alleen terecht bij nagelsalons, bij de professionals dus waar je natuurlijk best wat betaalde voor een setje mooie nagels. Nu kun je zelfs van Essence voor een paar tientjes een gelmanicure set voor thuis kopen, dat maakt gel nagellak voor steeds meer mensen bereikbaar. En als je dan bedenkt dat een goede gelnagellak vrijwel niet kan beschadigen en ook nog eens enorm lang houdt op de nagels (tussen de 1 en 2 weken wordt beloofd door de merken), dan lijkt het natuurlijk een ideale manier van nagellak dragen. Toch zijn er ook wel nadelen te bedenken, na het verwijderen van gelnagellak (dat er soms behoorlijk heftig aan toe gaat, soms wordt het eraf gevijld en anders moeten de nagels een tijdje weken in aceton) komen er soms behoorlijk beschadigde nagels onder vandaan. Zonde natuurlijk, maar met een nieuwe laag gelnagellak zie je er niets meer van, met alle gevolgen van dien. Toch zijn er ook positieve effecten, vooral bij mensen die normaal nagels bijten kan een laagje gelnagellak heel positief werken, tenslotte is nagelbijten enorm slecht voor de nagels. Het heeft dus, zoals zo vaak, zowel voor- als nadelen. 

Hoe denk ik er over?

Ik ben behoorlijk in dubio, ik snap uiteraard het gebruikersgemak, zeker als je een druk leven hebt en toch graag mooie, verzorgde nagels en handen hebt is een gelnagellak zeker een optie. Bij mij in de buurt vind je eigenlijk amper nagelsalons (hoera voor wonen in een dorp), maar ze zijn er wel, toch vind ik het zonde van mijn tijd (en geld) om salon te bezoeken die mijn nagels doet. Mijn ervaringen zijn niet altijd heel postief, zo hebben professionale nagelstylistes soms heel wat moeite om de nagellak mooi op te brengen en hebben ze ook nog weleens de neiging om mijn nagels te vijlen in een model waar ik niet blij mee ben. Daarbij heb ik eigenlijk geen geduld, een half uur op een stoel zitten om mijn nagels te doen.....zo zonde van mijn tijd! Nee, dan kies ik toch echt liever voor een normale nagellak van goede kwaliteit in combinatie met een sneldrogende topcoat. Mijn eigen nagels lak ik binnen een minuut of 5 a 10, na 5 minuten kan ik weer gewoon aan het werk (typen...) en na een half uurtje is alles weer normaal en kan ik zeker 5 dagen genieten van mijn gelakte nagels. Soms chipt er natuurlijk weleens een nagel, maar dat is ook zo weer gefixt, en ik hoef de deur niet uit...en het is "gratis". Gelnagellak voor thuis zou voor mij op zich ook wel wat zijn, maar na er een aantal getest te hebben ben ik daar ook niet echt enthousiast over, het kost inderdaad veel meer tijd om het aan te brengen en mijn nagels worden er echt niet mooier van, vaak zelfs lelijker of slapper. En natuurlijk is het jammer dat niet alle "hippe" kleuren in gelnagellak te koop zijn, het zijn toch vaak de meer basic kleuren. Kortom, gelnagellak is niets voor mij!

Hoe denk jij erover? Draag je altijd normale gekleurde nagellak of kies je gelnagellak? Of wissel je het af naar gelang de situatie, tenslotte is het wel ideaal als je op vakantie gaat! Deel natuurlijk ook gerust jouw ervaringen!

Deel dit artikel
Back to top