Nieuws

Beauty dilemma - huidverzorging van één merk gebruiken of niet?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Vandaag heb ik een beauty dilemma voor jullie : kun je huidverzorgingsproducten het beste van hetzelfde merk gebruiken of maakt dat niets uit?

Beauty dilemma
Wie herkent het niet, heb je net een nieuwe dagcreme van merk X gekocht, vraagt de verkoopster of adviseuse welke oogcreme of serum je gebruikt. Volgens haar uitleg is het echt veel beter als je onder de dagcreme ook een serum van hetzelfde merk gaat gebruiken, dat zou de werking absoluut verbeteren. En hoe zit het met jouw reinigingsproducten, zijn die ook al van hetzelfde merk? Je raadt het al, ook dat is echt aan te raden omdat alle producten zo op elkaar afgestemd zijn dat ze elkaar ondersteunen en je veel eerder en beter effect ziet. En daar sta je dan, ondanks dat je alleen een dagcreme wilde kopen, heb je nu toch maar ook het serum gekocht...over de reinigingsproducten moet je nog even nadenken. Maar goed, het blijft door jouw hoofd spoken en een week later koop je de complete range! De verkoopster is uiteraard heel tevreden (of zal dat met haar commissie te maken hebben, als verkoopsters meerder producten verkopen van hetzelfde merk dan krijgen ze soms leuke extra's) maar maakt het voor jouw huid nu echt uit? Er zijn uiteraard voor- en tegenstanders, mensen die trouw alles van één merk gebruiken en mensen die alle merken door elkaar gebruiken. De merken beweren uiteraard (!!) dat het beter is, maar volgens mij is er nooit onderzoek naar gedaan, dus wie zal het zeggen?

Wat is mjin mening?

Ik ben best merkentrouw, maar ik gebruik absoluut niet al mijn huidverzorgingsproducten van één merk, dat heb ik ook nooit echt gedaan. Het gebeurt soms weleens dat ik meerdere producten gebruik van één merk, maar dat is dan vaak meer toeval. Ik combineer momenteel zonder problemen een serum van La Prairie met een oogcreme van La Mer en een dagcreme van Perricone, 's nachts gebruik ik dan een nachtcreme van Guerlain en tussendoor nog een maskertje van Marbert om maar een voorbeeld te noemen. Als beautyblogger is dat niet zo gek, tenslotte komen er ook zoveel producten van verschillende merken op mijn pad, maar ook voordat ik beautyblogger was zag mijn routine er zo uit. Heeft dat mijn huid slecht gedaan, zoals sommige merken dan beweren? Ik geloof er niets van, mijn huid ziet er voor mijn leeftijd goed uit en daar hou ik mij maar aan vast, als dat niet het geval zou zijn, dan had ik het misschien wel anders gedaan. Maar nu? Nee, ik ben er niet van overtuigd dat je alle producten van hetzelfde merk moet gebruiken al kan het uiteraard ook geen kwaad!

Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken, gebruiken jullie het liefst alles van één merk of maakt dat je niets uit?

Deel dit artikel
Back to top