Algemeen

Beauty dilemma - zonder make-up een mooiere huid?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Vandaag zou ik jullie mening willen horen over de volgende stelling : als je geen make-up draagt dan heb je een mooiere huid.

Beauty dilemma

Als je make-up draagt dan zul je het vast ooit van iemand gehoord hebben: "stop toch eens met het dragen van make-up, het maakt jouw huid alleen maar minder mooi. Zo'n plakkaat is heel slecht voor jouw huid, je verstopt de poriën en de huid kan niet meer ademen." Tja, meestal zijn het mensen die zelf geen make-up dragen die zoiets zeggen of misschien hebben ze er inderdaad wel slechte ervaringen mee. Maar is het nu echt zo simpel? Draag geen make-up en krijg een mooie huid? En hoe zit het dan met mannen? Die dragen (bijna) nooit make-up en kunnen toch weleens een slechte huid hebben? Aan de andere kant, op de middelbare school hebben we vast allemaal weleens meiden gezien die hun gezicht dichtplamuurde met zeer dekkende foundations, waardoor hun puistjes alleen leken te verergeren. Wat is nu de waarheid?

Hoe denk ik erover?

Persoonlijk vind ik de stelling pure onzin, make-up is niet slecht voor de huid maar....er zitten wel wat haken en ogen aan. Ten eerste kun je allergisch of gevoelig zijn voor ingrediënten die in make-up producten zitten, waardoor de huid reageert en er inderdaad minder goed uit zal gaan zien. Ten tweede zijn er natuurlijk ook make-up producten die echt niet zo best zijn voor de huid, maar dat zijn er echt niet zoveel, tenslotte moeten producten aan behoorlijk hoge eisen voldoen voor ze verkocht mogen worden. En een merk heeft er natuurlijk niets aan als een product door iedereen teruggebracht heeft omdat ze er uitslag door krijgen.

Ik gebruik al make-up sinds ik een jaartje of 14 ben, eerst vooral wat oogmake-up en lipgloss, al snel daarna eigenlijk van alles en dat doe ik nog steeds. Ik ben wel altijd kritisch geweest in welke producten ik gebruikte, mede dankzij het advies en de tips die ik kreeg van mijn tante die schoonheidsspecialiste was en werkte bij Douglas. Ik heb nooit een echt heftige reactie gehad op make-up, al gebeurt hij bij mij ook weleens dat ik geirriteerde ogen krijg van een nieuwe mascara of dat een foundation toch zorgt voor een paar puistjes. Natuurlijk leg ik zo'n product dan aan de kant of gaat die de prullenbak in, maar ik gebruik de volgende dag dan toch gewoon weer een mascara of foundation van een ander merk, meestal zonder een probleem.
Nee, make-up is dus niet slecht voor de huid, maar als jij merkt dat jouw huid er slecht op reageert, dan moet je zeker iets anders gaan gebruiken of bepaalde producten mijden. Maar dat geldt natuurlijk voor ieder product, ook voor huidverzorging. Laatste tip : make-up moet je natuurlijk wel iedere avond goed verwijderen, dat is echt erg belangrijk.

Herken jij het advies? Er is vast weleens iemand die dat tegen je hebt gezegd (als je make-up liefhebber bent) en trek je er dan iets van aan? Of laat je ze kletsen? Wat is jouw ervaring? Denk je dat make-up slecht voor jouw huid is of is het een fabeltje?

Deel dit artikel
Back to top