Algemeen

Beauty dilemma - huidverzorging in een pot of niet?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Vandaag ben ik benieuwd hoe jullie denken over deze vraag : wil je huidverzorging in een potje of juist liever niet?

Beauty dilemma

Als je een dure dagcreme koopt van een luxe/high end merk, dan zal deze vrijwel altijd verpakt zijn in een luxe, zwaar aanvoelende pot. Koop je een goedkoper merk dagcreme, dan zal dat potje "gewoon" van plastic zijn of zal deze misschien zelfs wel verpakt zijn in een plastic tube. Inmiddels weten wij, liefhebbers van beauty en lezers van beautyblogs, dat het niet altijd verstandig is om cremes te verpakken in een potje. Er zijn namelijk ingrediënten zoals anti-oxidanten en vitamine C, die bij aanraking met zuurstof in werkzaamheid achteruit zullen gaan. En je kunt je voorstellen dat je iedere keer dat je de deksel van het potje haalt en de creme uit het potje haalt, de creme blootgesteld is aan zuurstof in de lucht. Niet alle ingrediënten zullen achteruitgaan in werking, tenslotte zijn er ook altijd conservingsmiddelen toegevoegd aan de creme die daarvoor zorgen, maar er zijn inderdaad wel ingrediënten die gevoeliger zijn. Ook qua hygiëne is een potje minder fijn, want zeg nu eerlijk, wie gebruikt er iedere keer een schoon spateltje om de creme uit het potje te halen?

Hoe denk ik erover?
Ik heb geen luxe pot nodig in mijn badkamerkast, sterker nog, die vind ik altijd best onhandig omdat ze veel ruimte in nemen. Ik vind het allerbelangrijkste dat een creme zijn werk goed doet en als een creme beter zal werken als deze verpakt is in een tube of pompflacon, dan heeft dat uiteraard mijn voorkeur boven een potje. Ook een luxe creme mag van mij gewoon verpakt worden in een pompflacon, die kan er heus ook chique en luxe uitzien, als dat belangrijk is voor een merk. Persoonlijk vind ik een pompflacon ook het fijnste in gebruik, je knoeit niet en kan makkelijk doseren, het enige "probleem" vind ik soms dat er echt product in een flacon achterblijft en je er niets meer uit kunt krijgen, dat gebeurt echt erg vaak. Aan de andere kant, ik gebruik nu al een paar maanden een geweldige dagcreme van Perricone MD en die zit "gewoon" in een potje. Als ik per definitie alle cremes in een potje aan de kant zou zetten, dan had ik deze creme dus niet kunnen gebruiken en dat zou echt heel spijtig zijn geweest. Kortom, voor mij is het allerbelangrijkste dat een creme goed werkt of die nu in een potje zit of niet.

Ik hoop dat jullie allemaal willen laten weten hoe je hierover denkt, ook de zgn. "lurkers" of mensen die nooit reageren! Niet voor mij, maar juist om jullie reacties te delen met de cosmeticamerken. Die beweren namelijk altijd dat ze juist op verzoek van de klanten hun luxe cremes verpakken in een potje en dat hun devies is "de klant is koning"! En wees vooral eerlijk, je hoeft geen politiek correct antwoord te geven, ook liefhebbers van potjes moeten zich laten horen!

Deel dit artikel
Back to top