Reviews

Debbie's favorieten - handcremes van Gamila secret, Aveda, L'Occitane en meer

Handcreme is een product dat ik meerdere keren per dag gebruik, 's ochtends na het ontbijten en handen wassen, even tussendoor als ik nagellak swatches aan het maken ben en 's avonds voor het slapen gaan. Goed verzorgde handen vind ik belangrijk, tenslotte zijn het de lichaamsdelen die vrijwel altijd onbedekt zijn en daardoor als eerste te zien door iedereen. Maar welke handcreme kies je nu? Er zijn enorm veel soorten, ook voor mij is kiezen niet zo eenvoudig. Maar inmiddels heb ik een aantal favorieten en die deel ik graag even met je.... 
Deze handcremes staan verspreid over mijn huis en tassen, zo grijp ik nooit mis en hoef ik ook mijn tubes ook overal heen te brengen. Handig natuurlijk, maar niet noodzakelijk, tenslotte heb je aan één fijne handcreme ook wel genoeg, al zou ik persoonlijk wel twee verschillende handcremes in huis halen (voor overdag en 's nachts) en is een kleinere verpakking voor onderweg natuurlijk ook wel handig. Waar moet een handcreme voor mij eigenlijk aan voldoen? De creme moet de huid van mijn handen goed verzorgen, de creme moet snel intrekken, de creme mag niet plakkerig zijn (althans niet te lang) en de aangezien ik al 40+ ben vind ik het ook belangrijk dat de handcreme ouderdomsverschijnselen zal aanpakken. Ik zal mijn favorieten even kort voorstellen:

  • Aveda Hand relief EUR 30,50 - mijn favoriet voor overdag, een heerlijke lichte, hydraterende creme die snel intrekt en geen plakkerig gevoel geef, ik kan direct na het aanbrengen weer verder met werken, ideaal en de creme ruikt heerlijk fris naar munt en rozemarijn
  • Clinique Even better dark spot correcting hand cream SPF 15 EUR 39,00 - ga ik naar buiten, dan gebruik ik vlak daarvoor nog even deze voedende handcreme die een beschermingsfactor tegen de zon bevat en het ontstaan van pigment/ouderdomsvlekken tegen gaat. 
  • La Prairie White caviar illuminating hand cream SPF 15 EUR 79,20 - ook deze, fijne, handcreme gaat het ontstaan van pigmentvlekken tegen door te beschermen tegen de zon, maar bevat ook peptiden die de dode huidcellen van de huidoppervlakte exfolieert waardoor de huidstructuur verbetert en de huidcellen worden geactiveerd. Deze staat bij mij in de badkamer en gebruik ik vaak als ik boven ben, vaak ook vlak voordat ik wegga, ik wissel deze af met die van Clinique.
  • Lancaster Aquamilk comforting hand & nail cream EUR 16,50 - deze creme staat inmiddels in keuken naast de wasbak, na het handen wassen of huishoudelijke karweitjes gebruik ik altijd een likje van deze creme om mijn handen direct weer even te verzorgen. Het is een lichte, hydraterende creme met een vrij neutrale geur die geschikt is voor iedereen in huis, ook de mannen!
  • OPI Avoplex High intensity hand & nail cream EUR 12,95 - deze zit in mijn tasje met nagel/handverzorgingsproducten die ik altijd gebruik voordat ik swatches van nagellakjes ga maken. Om mijn handen mooi te maken, scrub ik ze altijd eerst (gaat makkelijk tijdens het handen wassen natuurlijk) en gebruik ik daarna de handcreme die vooral fijn is voor de nagelriemen en mijn handen een mooie glans geeft. 
  • L'Occitane Fleur d'or & Acacia handcreme EUR 5,00 - L'Occitane heeft heerlijke handcremes, ze ruiken stuk voor stuk zalig en zijn geweldig voedend voor mijn handen. Ik heb altijd (!!) een mini-tube in mij tas, de geur wissel ik gewoon af en een echte favoriet heb ik dan ook niet, al is Cherry Blossom en deze Fleur d'or & Acacia wel erg lekker. Heb je heel droge handen, probeer dan de Shea Butter lijn eens, geweldig! Oh ja, de tubes zijn er ook in het groot, maar juist zo'n kleintje is handig om mee te nemen, al raak ik wel regelmatig het dopje kwijt in mijn tas...en dat is minder handig.
  • Gamila Secret Hands EUR 25,95 - mijn handcreme voor 's nachts, iets voedender dan de andere cremes die ik liet zien en daardoor prima geschikt voor in de nacht, dan heeft de handcreme ook lekker de tijd om goed in te trekken. Vlak voordat ik mijn ipad uitziet (anders zie ik niets meer in het donker) pak ik de tube erbij die altijd op mijn nachtkastje staat en breng ik een dikke laag aan op de bovenkant van mijn handen. De volgende ochtend heb ik dan heerlijke zachte handen, ik merk echt verschil als ik het niet doe!

Ingrediëntenlijst Gamila Secret Hands

ingrediëntenlijst Clinique Even better 

ingrediëntenlijst Aveda Hand relief
Dit zijn zeker mijn favorieten, ik heb in de afgelopen jaren heel wat merken en soorten geprobeerd en ze zijn echt niet allemaal prettig in gebruik. Ik vind het vreselijk als een creme zo erg plakt dat je een uur lang overal vingers en vlekken achterlaat, maar het is nog vervelender als je van een handcreme nog drogere handen krijgt dat voor het gebruik, echt...dat gebeurt soms. Of dit dan komt omdat ik gevoelig bent voor een bepaald ingrediënt of omdat een creme gewoon niet voedend genoeg is? Ik weet het niet, maar het is wel vervelend! Een handcreme moet je naar mijn idee direct een comfortabel en fijn gevoel geven, gebeurt dat niet? Dan is het geen geschikte handcreme en kun je hem maar beter aan de kant zetten. 

Nog een paar tips:
  • breng handcreme alleen op de bovenkant van de handen aan, de huid aan de binnenkant van de handen neemt vrijwel geen product op en daarom is het ook niet echt nodig daar creme aan te brengen. Concentreer de creme dus aan de bovenkant maar wrijf gerust ook wat aan de binnenkant, dat kan geen kwaad natuurlijk.
  • gebruik handcreme ook om de nagelriemen goed te verzorgen, iedere keer als je handcreme gebuik wrijf je wat extra creme op de nagelriemen, sla dat niet over. Op die manier hou je ze lekker soepel en zullen ze er mooier uit gaan zien en zullen ze de nagels beter beschermen (daar zijn ze voor)
  • heb je extreem droge handen? Kijk dan eens kritisch naar jouw schoonmaakmiddelen, die drogen de huid extreem uit! Zeker als je een fanatiek "sopper" bent, zal het je handen echt geen goed doen. Gebruik liever een milder middel of draag huishoudhandschoenen en gebruik iedere keer na het schoonmaken een goede handcreme
Wat is jouw favoriete handcreme?
Deel dit artikel
Back to top