Algemeen

Beauty dilemma - make-up of parfum aanpassen aan jouw partner of niet?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Als je een partner hebt, dan zul je ongetwijfeld weleens een complimentje hebben gekregen over jouw make-up of parfum. Maar....je hoorde vast ook wel een keer dat hij (of zij) de felroze lipstick echt niet zo mooi vindt als jij of dat jouw geurtje stinkt. Wat doe je dan? Pas je je aan?

Beauty dilemma

Wij vrouwen (en mannen) zijn in Nederland allemaal behoorlijk zelfstandig en laten ons niet zomaar vertellen wat we wel en niet mogen doen, zeker niet als het om ons uiterlijk gaat. Vinden wij een rode korte haarcoupe mooi, dan dragen we die met trots ook al vertellen de kenners ons dat het eigenlijk niet meer kan. Met kledingvoorschriften hebben we niet zoveel (tenzij het echt niet anders kan) en als we een werkgever hebben die ons verbiedt make-up te dragen, dan zijn we daar in veel gevallen niet blij mee. Tenslotte moet je toch zelf kunnen weten wat je draagt op het gebied van make-up, haar en parfum?
Maar hoe zit het dan als jouw partner zich met jouw uiterlijk gaat bemoeien? Als jij graag make-up draagt en daar tevreden over bent, wat doe je dan als jouw vriendje zegt dat hij je zonder make-up mooier vindt? Is dat voor jou een teken om de make-up kwasten aan de wilgen te hangen? En als jij een lievelingsparfum hebt die hij niet lekker vindt, draag je die dan nooit meer? Of wat doe je als hij je juist een rode lipstick cadeau doet terwijl je daar helemaal niet van houdt? Hoe zelfstandig zijn we nog als het om de liefde gaat? Moet je een compromis kunnen sluiten of ga je gewoon altijd jouw eigen gang, zelfs als hij of zij de liefde van jouw leven is?

Hoe denk ik er over?
Ik ken mijn lief inmiddels al meer dan 21 jaar en natuurlijk moet je om prettig samen te kunnen leven compromissen sluiten. We zijn allebei compleet anders, ik ben een rommelkont en vrij spontaan, hij is iemand waarbij alles recht moet liggen en kijkt de kat behoorlijk uit de boom voordat hij is doet. Twee verschillende mensen, dus zeker ook twee verschillende meningen en dat zorgt natuurlijk weleens voor meningsverschillen, dat hoort erbij. Als we samen op pad gaan, dan geeft hij weleens commentaar op de lipstick die ik draag, de oogschaduw die ik op heb, de outfit die ik aan heb of hoe mijn haar zit. Zeker als hij dat niet zo leuk vindt, dan zegt hij dat "ik vind die kleur lipstick niet zo mooi hoor....", "wat heb je nu weer op, dat stinkt...", "trek je dat aan? *kijkt bedenkelijk*"....haha...wat weet hij er nu ook weer van? Natuurlijk luister ik daar niet naar, want wie is er hier nu de beautydeskundige? Toch pas ik mij heus weleens aan, tenslotte word ik ook vrolijker van een complimentje over de geur die ik draag dan dat ik de hele dag moet horen hoe ik stink. En als we samen op pad gaan, dan kies ik niet voor rode of knalroze lipstick, maar hou ik het wat rustiger. Dat betekent niet dat ik mij compleet aanpas natuurlijk, het zijn kleine aanpassingen die ik met liefde maak! Maar hij moet niet met grote of dwingende eisen komen, daar doe ik zeker niet aan, stel je voor dat hij morgen opeens zegt dat hij mij vanaf dan altijd zonder make-up wilt zien....I don't think so! Ik blijf natuurlijk toch wel de persoon die ik ben, zo was ik tenslotte ook toen ik hem leerde kennen (alleen dan wel 21 jaar jonger....).

Ik ben benieuwd hoe jullie er over denken? Hebben jullie weleens aanpassingen gedaan voor een partner? Ben je weleens te ver gegaan en raakte je jezelf misschien wel kwijt? Of heb je juist gekozen om geen aanpassingen te doen en ben je daardoor iemand kwijt geraakt? Dat zou natuurlijk te gek zijn, maar als de verschillen te groot zijn kan het toch tussen jullie in komen te staan natuurlijk.

Deel dit artikel
Back to top