Inspiratie & Tutorials

Mijn beauty ontdekkingen van mei 2014

Bij ieder pakje dat ik binnenkrijg en bij ieder event dat ik bezoek ben ik opnieuw nieuwsgierig, "welk product zal erin zitten?", "is het echt zo fijn als ze beweren?" of "hoe werkt het nu echt?". Ja, ik ben en blijf altijd op zoek naar nog fijnere, mooiere en betere beautyproducten, zelfs als ik al heel wat fijne producten ken. En ik word op mijn wenken bediend, iedere maand ontdek ik wel nieuwe producten die echt de moeite van het vermelden waard zijn. Wat dacht je van het nieuwe natuurlijke haarmerk Original Mineral of de heerlijke cuticle cream van Deborah Lippmann? Deze, en de andere, beauty ontdekkingen van de maand mei deel ik met je in dit artikel.....

  1. Diorskin Nude tan matte bronzer EUR 51,00 - geweldig, een echt matte bronzer, in een prima kleur die perfect is om het gezicht te shapen! 
  2. Shiseido Benefiance wrinkleResist 24 Pure retinol express smoothing eye mask (12 sachets) EUR 63,00 - de huid rond mijn ogen verzorg ik graag goed, natuurlijk met een serum en twee verschillende soorten oogcremes, maar 1 keer per week lig ik een kwartiertje plat met deze sheetmaskers van Shiseido onder mijn ogen. Het serum/masker is fris en voelt lekker aan op de huid, nadien ziet de huid er voller uit en voelt lekker zacht, de huid voelt ook steviger aan. 
  3. Original Mineral Know Knott conditioning detangler EUR 24,00 - in 2000 ontwikkelde kapper Alan Buki, samen met Joyce Bryce Smith, een gezonde haarkleuring die hij, ondanks zijn huidproblemen, ook kon gebruiken. Die huidproblemen had hij ontwikkeld door de traditionele kappersproducten, heel naar natuurlijk als kapper. Door de schadelijke, chemische ingrediënten uit de kleuringen te verangen door milde, natuurlijke ingrediënten ontwikkelde hij de "gezondste haarkleuring ooit". Dit was een enorm succes en natuurlijk duurde het niet lang voordat er een complete haarverzorgingslijn uitkwam. Ik ben een aantal producten gaan testen en één van de toppers is deze handige detangling spray, een lichte leave-in-conditioner die mijn haar lekker doorkambaar maakt en dit toch licht houdt, heel fijn. Zorg alleen wel voor een handdoek op de vloer, het kan een beetje glad worden door de spray! Persoonlijk vind ik de geur wel erg zoet, dat hoeft van mij niet zo, maar in gebruik is het een fijn product.
  4. KOH Essential Nail serum EUR 24,90 - ik heb mijn nagels de laatste maanden een beetje verwaarloosd en dat merkte ik vooral omdat ze niet zo glad aanvoelde en ze snel brokkelde, niet fijn! Sinds twee weken gebruik ik iedere keer voor het nagels lakken nu eerst een druppel serum van KOH, het is een vrij vet serum, ik moet dus wel even wachten voordat ik mijn nagels kan lakken, maar ze zien er nu al mooier en beter uit. Het serum is extreem zuinig in gebruik en ruikt heel fijn!
  5. By Terry Baume de Rose EUR 46,00 - lipbalms zijn er is veel soorten, van hele fijne voordelige tot minder fijne extreem dure, maar er blijven bij mij altijd een paar echte favorieten. Toch ben ik sinds een paar maanden gaan houden van deze Baume de Rose, een compacte balm die heel erg naar rozen ruikt, vrij stug is om aan te brengen maar mijn lippen verzorgt als geen ander. Het grote voordeel is dat de balm niet te vettig is en heel lang goed blijft zitten, zelf na eten en drinken, je hebt dus niet de behoefte na een uurtje weer te moeten smeren. 
  6. Kiehl's Over Night biological peel EUR 45,00 - dat ik gek ben op een goede exfoliant mag geen verrassing heten en ik heb zeker een paar favorieten. Nieuw in dit rijtje is de peeling van Kiehl's die werkt op basis van natuurlijk ingrediënten zoals urea. Je brengt het 's avonds aan op de schone huid en laat het de hele nacht zijn werk doen, dode huidcellen worden voorzichtig en veilig losgeweekt en bij het wakker worden spoel je de peeling van het gezicht. Het is een hele zachte peeling, die toch zijn werk goed doet, je kunt de peeling max. 3 keer per week gebruiken, maar ik doe het meestal maar één keer per week. 
  7. Memo Paris Kedu eau de parfum EUR 171,20 - deze parfum was liefde op het eerste gezicht bij mij, of nou ja...liefde op het eerste neuscontact, je snapt vast wat ik bedoel! Maar ik weet ook heel goed waarom, Kedu is de naam van een vlakte aan de voet van de Borobodur in Java, Indonesie...het land van mijn voorvaderen. Misschien is dat de reden dat ik zo gek ben op de bijzondere, licht kruidige geur met als hoofdbestanddeel sesam. Toch is de geur ook heel fris en fruitig door de citrusnoten van grapefruit, mandarijn en neroli. Ah...ik denk dat deze geur nog weleens een meer uitgebreide review gaat krijgen, het is een zalige geur...maar dat was al duidelijk geloof ik.
  8. Collistar Doccia crema dell'Armonia bath and shower cream EUR 18,75 - ik stap iedere avond onder de douche met de vraag waarmee ik mij nu weer ga wassen, zo veel keuze heb ik. Maar sinds een paar weekjes heb ik eigenlijk geen keuze meer, het moet de nieuwe, zalig ruikende douchecreme van Collistar zijn die ruikt naar amandelen en iris, zo'n fijne poederachtige geur. Gelukkig maakt de douchecreme mijn huid ook nog eens goed schoon en droogt hij mijn huid niet uit, maar ik had ook niet anders verwacht van Collistar, zij maken heerlijke producten voor het lichaam! Nu nog een grotere, handige fles s.v.p., oh....en een scrub in deze geur als het kan?
  9. OPI Glitter Off Peelable base coat EUR 14,75 - hier hebben we veel te lang op gewacht, waarom was dit er nog niet eerder? OPI brengt een geweldige basecoat uit die je kunt gebruiken onder iedere nagellak, maar vooral erg handig is onder echte glitternagellak. Je weet wel, het soort dat je vrijwel niet kunt verwijderen op een normale manier. Breng de basecoat in een vrij dikke laag aan en laat goed drogen, de basecoat is droog als hij helemaal transparant is. Daarna lak je je nagels op de normale manier. Wil je de nagellak verwijderen, pulk dan een beetje aan de zijkant van de nagel (liefst bij de nagelriemen) en haal de basecoat inclusief nagellak er in één keer af. Het werkt echt! Soms lukt het niet in één keer, maar meestal wel, een uitkomst!
  10. Molton Brown Replenishing hand creme Pink Pepperpod EUR 12,30 - handcremes gaan hard bij mij, gelukkig komen er ook regelmatig nieuwe in mijn brievenbus, zoals deze pittige maar zacht geurende Pink Pepperpod van Molton Brown, het is nu mijn on-the-go handcreme, zo lekker en niet al te vet!
  11. Deborah Lippmann The cure ultra nourishing cuticle repair cream EUR 27,90 - jullie merken het, nagelverzorging is belangrijk voor mij de laatste tijd en deze lichte, mousseachtige creme voor mijn nagelriemen is inmiddels onmisbaar. Ik weet hoe belangrijk het is om ze goed te verzorgen, maar ik vind olie vaak niet zo handig omdat je maar lastig door kunt werken met vingers die "druipen" van olie (bij wijze van spreken dan....). Nee, dan deze lichte creme, die droge en pijnlijke nagelriemen direct verlicht en gewoon niet vet aanvoelt, een wondermiddel!
  12. Estée Lauder Pure color Sculpting lipstick EUR 32,00 - geen echt nieuwe ontdekking, maar even serieus, deze lipsticks zijn gewoonweg amazing! De pigmentatie is te gek, ze voelen fijn aan op mijn lippen en verzorgen ze echt goed, mooiste van alles is dat ze enorm lang blijven zitten, zelfs na eten en drinken. Ik heb er nu vijf, maar ik ga binnenkort eens op zoek naar nog meer kleuren, een klassieke rood staat nog op mijn lijstje!
  13. L'Oréal Sublime Sun Perfect Bronze SPf 30 subliem gouden zonnemelk EUR 17,99 - mijn gezicht bescherm ik iedere dag goed, maar ik sla mijn (blote) huid van armen, benen en decoletté nog weleens over, shame on me! Inmiddels staat deze dunne bodylotion in mijn badkamer en die smeer ik graag op mijn huid. De geur is lekker tropisch, de lotion smeert makkelijk uit en, het beste van alles, er zitten prachtige gouden shimmers in de lotion die de hele dag blijven zitten, love! Oh ja, met de bescherming tegen UVA en UVB stralen zit het ook wel goed.

Dit zijn zeker toppers, ze hebben mijn interesse meer dan gewekt en een flink aantal gebruik ik nu dagelijks! Of het mijn persoonlijke favorieten worden? Dat moet nog even blijken, want daarvoor wil ik de producten toch echt wel wat langer gebruiken, tenslotte ligt de lat best wel hoog! Ik zal jullie vanaf nu maandelijks op de hoogte houden van mijn leukste, interessantste beauty ontdekkingen.

Welke producten of welk merk heb jij afgelopen maand ontdekt en ben je best over te spreken? Als je vragen hebt over één van de genoemde producten, laat die dan hieronder achter!

Deel dit artikel
Back to top