Reviews

Video review - Foreo Luna

Een paar weken geleden kreeg ik een nieuwe tool toegestuurd, een nieuw apparaat om mijn gezicht mee schoon te maken, vergelijkbaar met mijn favoriete Clarisonic, maar toch weer heel anders. De Foreo Luna wordt gemaakt door een Zweeds bedrijf en valt vooral op door zijn prachtige, strakke design. Natuurlijk heb ik deze sonische gezichtsborstel ook getest en ik deel mijn ervaringen en mening graag in dit artikel en de bijbehorende video. Kijk je even mee?

Wat zegt Foreo over de Luna?

 

Gezichtsreiniging en anti-age-werking in één apparaat! De innovatieve t-sonic-technologie van de verzorgingstool Luna verwijdert op milde wijze vuil, talg en make-upresten en laat uw gezicht natuurlijk stralen. Daarnaast zorgt dit reinigingsapparaat ervoor dat fijne lijntjes en rimpels verminderen. Foreo’s multifunctionele apparaat stuurt 8.000 transdermale sonische pulsaties per minuut over het huidoppervlakte en oefent zo in een korte tijd invloed uit op de structuur en daarmee de uitstraling van uw huid. Uw teint oogt verfijnder en frisser. In slechts 2 minuten elke morgen en avond zorgt de Luna voor een heldere, gezondere en jongere huid.

 

Voordelen

- Acht intensiteit levels voor een optimale effectiviteit en comfort

- Bij een volledig opgeladen batterij kunt u de Luna gemiddeld 450 keer gebruiken.

- Dit apparaat is volledig waterproof

- De borstels hoeven niet vervangen te worden.

- Door het gebruik van de Luna worden huidverzorgingsproducten beter opgenomen door de huid.

- Het siliconen oppervlakte van dit reinigingsapparaat is niet alleen uiterst hygiënisch, maar ook effectief en zacht.

- Licht en ergonomisch design, makkelijk mee te nemen op reis.

 

Diep-reinigend

- Een zichtbaar heldere en schone huid in drie dagen

- Verwijdert vuil, olie en make-upresten

- Verwijdert dode huidcellen

 

Vermindert de zichtbaarheid van de tekenen van huidveroudering

- Verfijnt de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels

- Voor een verstevigende en jongere huid.

Ik heb de Foreo Luna voor de gevoelige/normale huid getest (de roze versie), de Foreo Luna combineert een reinigingsapparaat met een anti-aging massage apparaat!

Naast deze "grote" Foreo Luna is er ook nog een Luna Mini, een apparaat dat zich meer richt op een jonger publiek dus niet een specifieke anti-aging werking heeft, deze versie is iets goedkoper en heeft wat minder mogelijkheden, al blijft het in principe dus hetzelfde apparaat.

Ik test de licht roze versie, er is ook een lichtblauwe versie voor de gecombineerde huid (deze heeft meer stevige siliconen "stekeltjes dan de lichtroze versie" en een witte versie voor de extreem gevoelige huid (die heeft vrijwel geen "stekeltjes" maar is bijna glad op wat ribbels na). 

In de doos van de Foreo Luna vind je het apparaat zelf, een zakje om hem mee te nemen, een oplader en natuurlijk een gebruiksaanwijzing, al wijst het zich allemaal vanzelf, heel ingewikkeld is het niet om de Foreo Luna te gebruiken. Als je de Foreo Luna op gaat laden, dan knippert de transparante onderkant, eenmaal opgeladen licht de onderkant op met een blauwachtig licht.

Met deze kant van de Foreo Luna reinig je je huid, je gebruikt hem ongeveer 30 seconden voor de onderste helft van je gezicht op de gewenste stand (ik gebruik de standaard instelling, maar hij kan ook zachter) en 15 seconden voor je voorhoofd, langer kan natuurlijk ook. In de eerste minuut stopt de Foreo Luna om de 15 seconden heel even kort, na 1 minuut blijft hij gewoon doorgaan, je kunt de snelheid/intensisteit tussentijds gewoon aanpassen door op de + of - knop te drukken.

Een close-upje van de "stekeltjes" die heel zacht aanvoelen, de kleinste zijn het zachtst en de grotere zijn iets steviger, daarmee kun je bijvoorbeeld de neusvleugels wat intensiever reinigen.

Na het reinigen kun je de Foreo Luna omdraaien en de huid een massage geven met de achterkant, zet de Foreo Luna dan op de delen van het gezicht die sneller veroudering vertonen (tussen de wenkbrauwen, bij de slapen en bij de lipplooi) om de huid extra te stimuleren waardoor de huid als het goed is langer mooi blijft. Op zich voelt dat prima aan, je moet alleen zelf in de gaten houden hoe lang je iedere plaats masseert, de Foreo Luna geeft dat zelf niet aan. Je voelt de trilling natuurlijk wel, maar het is heel subtiel en zeker niet pijnlijk of irritant.

De Foreo Luna is heel stevig, hij ligt goed in de hand en in omhuld met zacht siliconenmateriaal dat prima aanvoelt op de huid. Na een maandje gebruik vind ik het vooral fijn dat hij echt schoon blijft, lekker snel droogt waardoor ik het gevoel heb dat het een zeer hygiënisch apparaat is en makkelijk is op te bergen. Je zet de Foreo Luna gewoon ergens neer, je hebt geen speciale houder nodig, ook is hij niet al te groot en past dus makkelijk in een badkamerkastje of toilettasje als je weg gaat.

 

Mijn ervaring

Na een kleine maand testen kan ik zeker wat vertellen over deze Foreo Luna. Het is een fijn apparaat dat mijn huid goed schoonmaakt, al heb ik wel even moeten wennen aan de vorm van het apparaat, het is toch echt wel even iets anders dan de borstels die ik hiervoor gebruikt heb. Maar na een weekje was ik daar wel aan gewend en kon ik mijn huid er goed mee schoonmaken! ik hou enorm van de massage die ik krijg met de Foreo Luna, al heb ik dat gevoel ook als ik de Clarisonic gebruik, die werkt uiteindelijk ook met ongeveer dezelfde sonische techniek. Toch heb ik wel het idee dat de Foreo Luna wat zachter is voor de huid en dus fijner als je een heel gevoelige huid hebt, iets waar ik zelf niet echt last van heb, dus voor mij kan het allebei prima.

Ik gebruikte de Foreo Luna op de volgende manier : eerst masseer ik de Puritt made simple in om mijn make-up te verwijderen, daarna spoel ik dit af, vervolgens breng ik mijn gezichtsreiniger aan (van Lancome) en verdeel deze over mijn gezicht, daarna pak ik de Foreo Luna erbij en reinig zo mijn huid binnen een minuutje. Daarna spoel ik mijn gezicht af en ging ik nog een minuutje aan de slag met de anti-aging massage.

Het grote voordeel van dit apparaat is dat je geen nieuwe borsteltjes hoeft te kopen en je dus in één uitgave klaar bent, daarbij is het ook nog een stukje hygiënischer denk ik, ondanks dat je de borsteltjes natuurlijk ook alleen zelf gebruikt en ze tijdig vervangt (toch?). De batterij gaat enorm lang mee, iets wat natuurlijk heel prettig is en het apparaat is helemaal waterproof, ik gebruik hem bijna altijd onder de douche en dat gaat perfect. Kortom, ik ben er behoorlijk tevreden mee, al weet ik nog niet of ik mijn favoriete Clarisonic ga vervangen door deze Foreo Luna? Beide tools zijn prima en geven een goed resultaat, misschien wissel ik ze wel gewoon af!

 

De video

Je koopt de producten van Foreo in Nederland exclusief bij Parfumerie Douglas, deze Foreo Luna voor de normale/gevoelige huid kost EUR 169,00 en zoals ik al vertelde zijn er ook andere varianten te koop.

 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze Foreo Luna? Heb jij er ook ervaring mee? Deel hem gerust hieronder of misschien wel in een review!

Deel dit artikel
Back to top