Blogs & Editorial

Editorial - moet make-up?

Toen ik gisteren bij de premiere van Cinderella was hebben vriendinnnetje en ik eens goed om ons geen gekeken! Colinda was op zoek naar leuke haarstijlen (tja...daar let je op als kapster) en ik checkte vooral de outfits en make-upjes van de gasten! We spotten roze haar, glazen muiltjes en veel prinsessenjurkjes, de meeste vrouwen en meisjes hadden zeker hun best gedaan. Maar ik zag ook dames in mooie feestelijke jurken en dan zonder make-up, dat bracht mij eigenlijk op de vraag "moet" make-up eigenlijk altijd?

beeld MAC

 

Tja, moeten, moeten...natuurlijk moeten we niets en kunnen we het helemaal zelf bepalen wat we op ons gezicht dragen of wat je juist niet dragen. Maar eerlijk gezegd vind ik zelf wel dat het "moet", bij een feestelijke outfit  moet echt ook wel een feestelijke make-up en kapsel. Misschien is het een onpopulaire mening, want ik weet dat het merendeel van de mensen altijd zegt dat iedereen zelf moet doen wat ze zelf leuk vinden. Maar eerlijk gezegd vind ik dat die vlieger niet altijd op gaat, als je uitgenodigd wordt voor een feestje of iets dergelijks, dan vind ik dat je ook rekening moet houden met zoiets als een dresscode of "hoe het hoort", uit een vorm van respect naar degene die het feest organiseert. Zie je daar niets in, dan kun je een uitnodiging natuurlijk altijd afslaan.

haha...komt dit je bekend voor? Mij wel hoor!

Ben je in je eigen omgeving en/of doe je letterlijk "jouw ding" dan vind ik dat het inderdaad niemand aangaat hoe jij eruit ziet. Al loop je een week lang in dezelfde comfortabele outfit of ga je juist voor een superchique look iedere dag, het moet allemaal kunnen, dat maakt ons tenslotte allemaal anders en dat is leuk.

Toch vind ik dat we in Nederland weleens doorslaan met zijn allen, zo hoor ik regelmatig gemopper dat nagellak niet mag in de horeca (i.v.m. hygiëne) en wordt er weleens schande gesproken van de werkgever die mensen verbiedt hun haren te verven (i.v.m. de uitstraling van het bedrijf). Ik snap dat niet, ten eerste vind ik dat je al werkgever best redelijke eisen aan het uiterlijk van medewerkers mag stellen, tenslotte zijn medewerkers in een parfumerie ook verplicht make-up te dragen, dragen accountants een pak en lopen militairen ook in een uniform met een kort kapsel. Op het moment dat je kiest voor een bepaald beroep, dan weet je vrijwel altijd dat dit er soms bij hoort, daar teken je dan bij wijze van spreken voor en niet klagen dat het zo "moet".

 

Het blijft volgens mij altijd een lastig punt met felle voor- en tegenstanders, de een vindt dat we gewoon mogen doen wat we zelf willen en dat het er vooral omgaat dat je zelf happy bent en de ander vindt juist dat je rekening met elkaar moet houden. En dus....was ik gisteren zo eigenwijs om vooral geen baljurk aan te doen naar de premiere, maar gewoon te gaan voor een "all black outfit", wat een goed voorbeeld ben ik.....#not Gelukkig was ik ook zeker geen eregast, dat waren alle kleine prinsesjes.

 

Hoe denken jullie hierover? Kun je qua uiterlijk altijd doen wat je zelf wilt of moet je toch wel rekening houden met je omgeving en de situatie?

 

Fijne week allemaal!

 

XXX

Debbie

Deel dit artikel
Back to top