Blogs & Editorial

Editorial - waarom vergeet je zoveel?

Het is niet zo gek dat je in de week dat je 45 wordt, je af en toe terugdenkt aan vroeger! Ja, ik weet het, het is een teken dat je echt oud wordt....erg he? Maar wat zo vervelend is, is dat je niets alles onthoudt van vroeger, alleen de belangrijke dingen. Dat is soms helemaal niet zo leuk, want ik had jullie best graag verteld welke producten ik vroeger gebruikte. Wat was bijvoorbeeld mijn eerste make-up product? En waarmee maakte ik mijn huid schoon? Ik zou het echt niet meer weten! Toch helpt het om af en toe op Pinterest te gaan kijken, dat brengt sommige herinneringen wel weer terug!

 

De foto's komen allemaal van Pinterest af, ik heb gezocht op vintage 80s beauty

Dit vergeet ik dan weer niet, Anaïs Anaïs van Cacharel was mijn allereerste echte, eigen parfum. Ik kreeg een prachtige geschenkdoos met een flesje bodylotion toen ik 11 of 12 was....het bestaat nog steeds, maar ruikt echt anders.

Aftershave van mijn opa : Fresh-up met zo'n aparte depper...

Pas nog een nieuwe tube Aapri scrub gekocht bij Kruidvat, maar dat was toch echt een heel andere scrub geworden. Deze uit de 80s was romiger en volgens mij ook veel heftiger, de vellen hingen erbij als je deze scrub gebruikt had...haha!

Was dit niet om te gebruiken tegen puistjes? Extra sterk ook nog...volgens mij was het pure alcohol en deed het meer fout dan goed voor je huid. Ik heb het nooit gebruikt! Niet omdat ik het beter wist trouwens, maar ik had niet zoveel puistjes.

Een van de eerste oogschaduws die ik kocht was van het merk Theatre Cosmetics, een Nederlands merk geloof ik dat inmiddels niet meer bestaat. Foto's zoeken op internet is heel lastig, dit is de enige die ik vond!

En deze dan, een palette met heel veel kleuren, zo waren er verschillende. Het merk werd niet overal gekocht geloof ik, niet bij de drogist in elk geval wel bij een warenhuis als V & D

Op mijn meisjeskamer had ik tussen mijn 12e en 18e overal posters hangen en kartonnen displays staan van luxe make-up merken. Mijn tante werkte bij Douglas (en Maison de Bonneterie) en bracht de oude reclames van de winkels mee, geweldig! Jammer genoeg heb ik ze allang niet meer, zonde he? Deze van YSL heeft 100 % zeker op mijn kamer gestaan, wat een heerlijke 80s kleuren!

Ken je deze metalen blikjes met schuifdeksel nog? Ze zaten vol getinte lipbalm in verschillende smaken & kleuren, handig om in je zak mee te nemen al werd de lipbalm dan wel helemaal warm en zacht.

Werd er bij jou thuis weleens een Avon avond gehouden, waar allerlei make-up en verzorging werd gedemonstreerd? Bij mij thuis wel en ik weet nog goed dat deze kleine lipsticks gebruikt werden om te testen. En natuurlijk was mijn moeder zo lief om er mij een paar te geven!

Vreselijk zoete, plakkerige lipgloss in een roller, totaal niet handig maar het was wel helemaal in en dus hadden we er allemaal wel één

Miss Sporty musk was ook een van de populairste geurtjes in de jaren zeventig en tachtig, ook hun make-up was heel populair, grappig dat het nu nog steeds bestaat!

Oh...die vreselijke diademen, die je in je haar schoof, echt te lelijk!

 

Grappig om te zien toch? Toch zijn dit maar een heel klein aantal producten die ik nog gevonden heb, er is zo weinig te vinden online. Dat is niet zo gek natuurlijk, want we maakten toen helemaal geen foto's van producten die we gebruikten. Toch wil ik graag wat meer gaan verzamelen, ik denk er dus over een eigen pinterest te maken met leuke vintage beauty producten vanaf de 70s tot de 90s. Misschien heb jij nog wel ergens echt oude producten liggen? Maak er dan een foto van en zet het op pinterest, dan verzamel ik ze weer.

 

Als ik goed zoek, dan vind ik waarschijnlijk nog wel make-up uit de jaren negentig in mijn kasten, maar ouder dan dat echt niet! Van de afgelopen tien jaar heb ik dan wel weer heel veel bewaard en ik heb mezelf plechtig beloofd niets we te gooien dat echt de moeite waard is! Maar ja, hou ik me over 10 jaar ook nog aan die belofte?

 

Heb jij nog goede herinneringen aan de beautyproducten die jij vroeger gebruikte? Deel je ze met ons?

Deel dit artikel
Back to top