Blogs & Editorial

Editorial - teveel make-up, kan dat ook?

Ik hoef jullie niet te vertellen dat ik hou van make-up! Een mooie nieuwe lipstick, fijne mascara, (nog) een nude oogschaduwpalette of de holy grail foundation...je kunt mij er eigenlijk wel voor wakker maken. Mijn liefde is er zeker, ook al zie je mij misschien vaak met dezelfde look, ik ben nu eenmaal niet zo creatief. Gelukkig zijn er heel veel creatieve make-up liefhebbers, waar ik graag naar kijk, al haal ik de laatste maanden ook weleens mijn schouders op....is dat niet teveel make-up?

 

Dat is gek, want ik ben zeker niet vies van een mooie, full face make-up compleet met foundation, concealer, bronzer, poeder, oogschaduws, eyeliner, lipsticks, blushes en highlighters. Ik hou ervan om te zien hoe make-up iemands natuurlijke schoonheid kan accentueren en soms ook, minder mooie kanten kan camoufleren. Ook al ben ik niet zo creatief qua make-up looks, toch is mijn look vrijwel geen dag hetzelfde. Ik pas mijn make-up altijd aan, soms aan de gelegenheid, soms aan mijn bui en soms draag ik een make-up omdat ik iets wil uitstralen. Draag ik veel make-up? Ja en nee. Als jij alleen maar mascara draagt, dan vind je misschien dat ik veel make-up draag. Ben je net zoals ik, dan zul je waarschijnlijk vinden van niet.

Instagram @belladelune - zij is een make-up artist en You Tube beauty guru, heel knap dat ze dit kan! Maar om dit nu dagelijks te doen is misschien iets teveel van het goede?

 

Teveel make-up, het is dus maar net wat je gewend bent, maar zoals ik al zei, ik zie momenteel foto's voorbij komen van vrouwen met veel make-up. Teveel make-up naar mijn standaard, want ik vind de lagen contouring en correcting cremes/poeders die ik regelmatig zie, echt teveel van het goede. De transformatie die je voor je ogen ziet gebeuren is amazing, het is echt heel knap dat sommige vrouwen (en mannen) dit voor elkaar krijgen, mij lukt het vast niet. Good job dus! Maar toch blijf ik het teveel make-up vinden en ik vind het persoonlijk echt niet nodig om iedere dag de "clown contouring" techniek toe te passen (om maar wat te noemen) of de (enorm lang durende) fuller lips tutorial te volgen.

 

Misschien zou ik het beter wel kunnen doen, het levert namelijk wel prachtige foto's en filmpjes op, maar ik vind het ook wel belangrijk dat er door het laagje make-up wat ik draag nog iets van mijzelf te zien is. Ik ben verre van perfect, maar ook nu vind ik het niet nodig om alles wat niet perfect is te verbergen....de imperfecties horen bij mij. Natuurlijk weet ik dat make-up zeker niet door iedereen gebruikt wordt om iets te verbergen, maar je kunt er niet omheen dat er wel iets aan je verandert als je veel make-up gebruikt. En dus is de vraag nog steeds: kun je ook teveel make-up gebruiken? En heeft het echt alleen maar met creativiteit te maken? Of is het voor sommige mensen toch een masker waarachter ze zich verschuilen?

Ik ben er nog niet uit, maar ik weet wel dat er voor mij persoonlijk een grens is, geen clown contouring voor mij!

 

XXX

Debbie

Deel dit artikel
Back to top