Nieuws

MAC's Elke bij Paris Haute Couture Week - key artist bij Ilja Visser

Parijs bruist weer van de modeliefhebbers op dit moment nu de Haute Couture Week van start is gegaan. Dit prachtige mode-event is vrij kleinschalig omdat er alleen maar modehuizen die zijn aangesloten bij Chambre Syndicate de la Haute Couture aan meedoen. Één van die modehuizen is ILJA van de Nederlandse mode-ontwerpster Ilja Visser, zij toonde gisteren haar Haute Couture collectie in Parijs. MAC's Elke Willemen was de key-artist tijdens deze show en neemt ons even mee backstage, kijk je mee?

De dag begint goed met een lekkere koffie en muffin bij Starbucks op Antwerpen Centraal, op naar Parijs met de Thalys!

Ik reis niet alleen! Nee, ik heb drie dames van het MAC event team meegenomen, die mij assisteren tijdens de show van Ilja Visser. Ik ben de key-artist tijdens deze show, wat inhoudt dat ik (samen met Ilja Visser) de look heb bedacht. Deze look ga ik demonstreren aan mijn team met daarin o.a. de lieve Judith, Pebbles en Dung. Hier zijn we net aangekomen bij ons hotel!

On y va! Daar gaan we, door de straten van Parijs op weg naar de Nederlandse ambassade waar de show van Ilja Visser gaat plaatsvinden in de tuinen. Je ziet het, het valt niet mee met onze grote koffers vol make-up!

In één van de prachtige kamers van de ambassade is een ruimte voor ons ingericht, het ziet er behoorlijk chique uit en er is genoeg ruimte, dat is niet altijd zo!

Ik demonstreer de look op één van de modellen aan het team, zo weten zij precies wat de bedoeling is en waar we de focus op zullen leggen in deze look. UIteraard krijgen ze dit ook nog uitgewerkt op een sheet te zien, samen met een lijstje van producten die we zullen gebruiken. Het team bestaat uit 15 MAC artists, spannend om de key artist te zijn! 

Bij de look ligt de focus op een mooie huid die alle weersomstandigheden kon trotseren. De show werd in de tuin gehouden en gezien de weersomstandigheden zou het super heet worden of zou het kunnen gaan regenen. Gelukkig viel het weer goed mee, het was mooi weer tussen kleine buien door.

Maar om deze all weather conditions te verzekeren koos ik voor de nieuwe Pro Longwear Waterproof Nourishing Foundation., met een Cream color base als highlight. Op de ogen en lippen een Pro Longwear Paintpot in Stormy Pink om een beetje een 'off' kleur te bekomen, een zachte lila 'whisper'. De wenkbrauwen werden wat sterker aangezet met een subtiele oranje gloed alsof het warme zonlicht van een sunset langs de linkerkant de wenkbrauwen kuste.

De modellen aan het oefenen, de catwalk werd beschermt door een zeil, dat er last minute wordt afgehaald. De modellen dragen hier nog hun eigen kleding, de creaties van Ilja trekken ze pas aan vlak voordat ze de catwalk opgaan.

De finale! 

Wauw, wat een prachtig ILJA beeld in de tuin van de ambassade!

De creaties zijn beeldschoon, je ziet duidelijk dat er enorm veel arbeidsuren gestoken zijn in een creatie! Ilja Visser omschrijft deze collectie, getiteld Ingenium Existere, als "een samensmelting van architectuur, uitgebeeld in beeldende en krachtige lijnen."

Bijzondere schoenen bij ILJA, het blijft altijd spannend voor de modellen of ze er charmant op kunnen lopen, het is echt een kunst!

De finishing touch bij één van de modellen, zij is klaar voor de catwalk!

Close-up van de look bij ILJA

De show gaat bijna van start, het is droog en dat is fijn nieuws, stel je voor dat het opeens gaat regenen...zo zonde van de prachtige creaties. 

beeld Style.com

Ik en mijn meiden, ze hebben het heel goed gedaan, altijd spannend zo'n eerste keer een show doen in Parijs! Ik ben trots op ze! 

 

Elke Willemen is senior make-up artist bij MAC Benelux en houdt voor Beautyscene een photo diary bij van haar belevenissen tijdens de Haute Couture Week in Parijs. Vandaag is ze achter de schermen bezig bij de shows van Schiaparelli en Giambattista Valli, haar photo diary daarvan zie je een van de komende dagen!

Deel dit artikel
Back to top