Nieuws

MAC's Elke bij Paris Haute Couture Week - presentatie Rami Al Ali & Elie Saab

Na een volle week prachtige haute couture shows is het weer voorbij in Parijs voor dit seizoen, Paris Haute Couture Week is voorbij! Gelukkig duurt het niet lang meer voordat de pret-a-porter fashion weeks eraan komen, de eerste in New York start op 10 september. Tot die tijd kunnen we nog even genieten van de backstage foto's van MAC's Elke Willemen die make-up artist was bij de geweldige show van Elie Saab. Kijk je even mee?

Tijdens Paris Haute Couture Week zijn er grote shows, maar ook kleinere presentaties van minder grote namen. Natuurlijk worden die modellen ook prachtig opgemaakt en dat deed MAC ook voor de presentatie van Rami Al Ali, een in Syrië geboren modeontwerper. De key artist voor deze show is Vimi Joshi uit Dubai, zij demonstreerde haar look hierboven!

Een zachte smoky eye in bruintinten past perfect bij de ontwerpen van Rami Al Ali.

De facechart van de look

Aan het werk! Ik werkte vandaag van 8 tot 16 uur, we maken behoorlijk lange dagen en moeten soms al heel vroeg op. Na het werk was ik nog niet helemaal klaar, maar moest ik nog shoppen voor make-up essentials zoals Bioderma Crealine, Homeoplasmine en mini wattenstaafjes. 

Teddy eyekohl was belangrijk in deze look, dat is ook een favoriet van Debbie!

Zachte, maar wel duidelijke wenkbrauwen en een lichte shape in het gezicht door wat poeder/bronzer onder het jukbeen aan te brengen.

Nog even iets meer in detail!

Detail van een van de haute couture stukken

De designer en zijn model, wat een prachtige locatie is dit ook weer.

Er wordt achter de schermen ook gefilmd, voor fashion tv misschien wel?

Tijdens de presentatie staan de modellen opgesteld en kan iedereen de stukken goed van dichtbij bekijken, het gaat er iets rustiger aan toe dan tijdens een grote show. 

Prachtig!

Mijn laatste show is de volgende dag bij Elie Saab, zoals je ziet is het backstage heel druk en vol met modellen, stylisten, kapper, visagistes en journalisten!

Het lijkt ongeorganiseerd, maar dat is het zeker niet!

Tom Pecheux is de key artist bij deze show en past de look nog even aan na overleg met de stylist van de show! OK, dat moeten wij dus ook allemaal nog "even" doen

De look bij Elie Saab 

De modellen hebben inmiddels hun outfits al aan!

En toen viel vlak voor de show de elektriciteit uit, lastig om de modellen zo op te maken....gelukkig duurde het niet zo lang, wel spannend natuurlijk.

Voor de modellen is het ook behoorlijk hectisch, ze rennen vaak van show naar show, sommige meiden kwamen direct van de Maison Margiela show. Even relaxen dus voor ze weer op moeten!

De Nederlandse Maartje Verhoef was één van hen, we waren met 3 make-up artisten, 3 kappers en 2 stylistes aan haar bezig en ze werd geinterviewd....ze vond het wel relaxed dat we allemaal zo met haar bezig waren. Haha..ik zou dat toch niet zo relaxed vinden, maar iedereen hield het hoofd koel en alles kwam goed.

Prachtige haarsieraden

Wat een mooie details toch, zowel in de jurk als de sieraden! Het model houdt hier een reflectiescherm vast, dan wordt de close-up foto van haar make-up heel mooi.

De modellen moeten niet alleen op de catwalk mooi zijn, ook achter de schermen worden ze gefilmd en gefotografeerd

Klaar voor de catwalk

Nog even de details en het kleurenpalette van de haute couture collectie

Elie Saab zelf checkt nog even de laatste details

Dat doet hij ook bij Nederlands model Julie Hoomans, wat een mooie jurk heeft ze aan!

Veel gouden schoenen!

modellen in de lift

de bruid wordt aangekleed, dat is het slotstuk van de show!

De bruid van Elie Saab Haute Couture

 

Na deze show is Elke weer naar Antwerpen gegaan, Paris Haute Couture Week is weer achter de rug! Het was volgens mij behoorlijk hard werken, maar wat moet het geweldig zijn om dit allemaal van dichtbij te zien. De prachtige creaties zijn voor de gewone mens echt onbetaalbaar en zullen we eigenlijk alleen maar op rode lopers zien de komende tijd. Ik ben benieuwd bij wie? De ontwerpen van Elie Saab zijn werkelijk beeldschoon en wat leuk om te zien dat hij met veel Nederlandse modellen werkt.

 

Dank je wel, MAC en Elke voor alle mooie, unieke foto's van achter de schermen! Ik kijk nu helemaal uit naar mijn bezoek aan New York in September!

Deel dit artikel
Back to top