Advertorial

See Buy Fly - mijn tips om te shoppen op Schiphol

Voor mijn werk ben ik heel regelmatig op Schiphol te vinden als ik op reis ga, de meeste persreizen vertrekken tenslotte daar vandaan. Ik vind het heerlijk om er te komen, je bent direct op reis als je op Schiphol bent, zelfs al ga je maar een dagje op en neer. Inmiddels ben ik er zo vaak geweest dat ik wat fijne shoptips voor je op een rijtje gezet heb. Want dat kun je ook heel goed op Schiphol : winkelen, zelfs bij winkels als Hermes, Victoria's Secret en natuurlijk MAC. Lees even mee welke "adresjes" je echt even moet bezoeken....

Uitzwaaien en ophalen

Als je van Schiphol vertrekt, er aankomt of iemand ophaalt of afzet, ken je vast het winkelgebied voor de securitycheck/paspoortcontrole wel? Daar kun je prima winkelen, ook als je niet op reis gaat. In de grote hal op de begane grond vind je veel eetgelegenheden zoals La Place, Burger King en Starbucks, maar ook winkels zoals H&M, AKO en Albert Heijn (de verse sushi is een aanrader!!). Daar kun je "gewoon" winkelen, ook als je niet op reis gaat, zelfs bij de kleine Victoria's Secret die je er vindt (helaas geen compleet assortiment, maar wel slipjes, accessoires en beautyproducten). Hier vind je vooral praktische winkels, waar je iets kunt kopen dat je vergeten bent (denk aan een kofferband of reisstekker) of handig is voor onderweg (een muts of paraplu als het kouder is dan gepland). Als reiziger ga je daarna door de securitycheck en paspoort/ticketcontrole en kom je afhankelijk van de bestemming en airlines waarmee je vliegt in één van de vier lounges terecht.

 

Op reis binnen Europa (het Schengen gebied)

 

Als je binnen het Schengen gebied vliegt (dus bijvoorbeeld naar Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland of Italië) dan vertrek je via Lounge 1 of Lounge 4 (budget airlines). In Lounge 1 kom ik zelf het meeste, daar heb ik dan zeker ook een paar favoriete adresjes:

Perfumes & Cosmetics (Lounge 1) - direct na de securitycheck vind je de grote beauty winkel met alle bekende merken zoals Chanel, Dior, Clarins, Estée Lauder, L'Oréal Paris, OPI, Lancôme, L'Occitane en nog veel meer. Ik neem er altijd een kijkje, want het assortiment op vliegvelden is altijd anders dan in lokale winkels. Je vindt er veel travel exclusives of handige, voordelig geprijsde setjes die echt heel leuk en handig zijn. Het assortiment is enorm groot, neem dus echt even de tijd om lekker te snuffelen, mede-reizigers stuur je direct door naar Starbucks....

 

Starbucks (Lounge 1 & 3, C & D pier) - het is hier altijd enorm druk, maar een reis beginnen zonder latte bij Starbucks is onmogelijk! Ook haal ik hier vaak een flesje water met een salade of sandwich voor in het vliegtuig (zeker op een lange reis) of anders een Blueberry Muffin of cookie met Nutella.

Bubbles Seafood & Wine Bar (Lounge 1) - misschien ben je er weleens langs gelopen, het restaurant met de mooie vissen in het aquarium en de bar met heel veel wijn- en champagneflessen? Dat is een absolute aanrader voor heerlijke, verse sushi en zalige salades met vis en zeevruchten. Schuin tegenover zit ook nog een fijne sapjesbar, haal er voor je in het vliegtuig stapt nog even een tarwegrasshot!

Fashion & Travel (Lounge 1 & 3) - zoek je nog een mooie Longchamp tas in een van de nieuwste kleuren en modellen, dan moet je zeker even een kijkje nemen bij één van deze winkels. Ik heb er volgens mij al drie Longchamp Pliage tassen gekocht, het is inmiddels een traditie geworden

News & Books (Lounge 1 & 3) - ik stap niet in een vliegtuig zonder iets te lezen, dus koop ik altijd een paar (engelstalige) magazines bij deze winkel. Het assortiment is daar lekker groot, maar toch kies ik wel altijd voor een standaard Brits of Amerikaans gossip magazine...die kan ik tenminste zonder naar gevoel achterlaten in het vliegtuig of hotel, haha! Mooie magazines of boeken koop ik er minder snel, omdat die toch behoorlijk zwaar kunnen zijn en ik probeer altijd zo licht mogelijk te reizen (al lukt dat uiteindelijk nooit echt)

 

Café Comunal (C-pier) - bijna aan het einde van de C-pier vind je dit leuke, Spaans geörienteerde café waar je lekkere broodjes en koffie kunt bestellen. Ideaal om even te wachten tot je kunt boarden, een aanrader!

 

Ik heb nog een handige tip voor je : ben je lekker aan het shoppen geweest en heb je (te)veel gekocht om mee te nemen op je reisje? Zeker als je alleen met handbagage reist kan dat nog weleens voorkomen! Er is sinds kort een shop & collect service als je binnen de Europese Unie reist, je aankopen worden dan voor je in een kluisje bewaard en bij terugkomst kun je ze zelf ophalen. Dat doe je in de aankomsthal, na het ophalen van je koffers, dat is toch ideaal? Meer informatie vind je hier.

Wist je dat er zelfs ook een parkje is te vinden op Schiphol? Fijn om ook even naar buiten te kunnen, frisse lucht mis je weleens op vliegvelden!

 

Op wereldreis

 

Vlieg je naar een land dat buiten het Schengen gebied ligt? Dan vertrek je door de lounges 2 of 3, die je bereikt via het vernieuwde controledeel op de verdieping boven de vertrekhal. Momenteel wordt lounge 2 nog verbouwd en heb ik die nog niet in volle glorie kunnen bewonderen, maar de nieuwe beautywinkel is zeker al de moeite waard. In Lounge 3 vind je meer luxe winkels, zoals Hermès en Burberry. Maar sinds kort kun je daar ook de MAC counter vinden, die is verhuisd vanuit Lounge 1. Je kunt via de Holland Boulevard makkelijk wandelen van Lounge 2 naar Lounge 3 en vice versa, maar naar Lounge 1 lopen is lastig omdat je weer door een securitycheck moet.

Perfumes & Cosmetics (Lounge 2) - dit is de nieuwste en mooiste winkel die er is op Schiphol volgens mij, ik zag dat ze tegenwoordig zelfs Armani make-up verkopen en SK-II (een prachtig Aziatisch huidverzorgingsmerk dat niet in Nederland wordt verkocht), maar ook de wenkbrauwproducten van Anastasia Beverly Hills. Ik spotte er onlangs ook de fijne maskertjes van StarSkin, neem er een paar mee als je een lange vlucht hebt, heerlijk om je gezicht en handen mee te verwennen!

ExpresSpa (Lounge 2) - ben je nu veel te vroeg op het vliegveld? Is je bagage al afgegeven en ben je al door de securitycheck heen? Dan is het echt een fijn idee om even naar de ExpresSpa te gaan om daar je nagels te laten doen of om een fijne massage te ondergaan voor je vliegt. Goed om te weten : de medewerkers zijn getraind om snel en doeltreffend te werken, geef gewoon aan wanneer je vliegt en zij zorgen dat je weer op tijd vertrekt

Victoria's Secret (Lounge 3) - ook in deze Victoria's Secret kun je alleen terecht voor de (fijne!) hipsters en strings, ze hebben niet het complete assortiment. Maar natuurlijk kun je er wel de bekende bodysplashes vinden en leuke en handige accessoires. Ik kocht er ooit een geweldige wereldstekker die ik nog steeds altijd meeneem op reis, een ideaal ding in een leuk panterprint hoesje.

MAC Cosmetics counter (Lounge 3) - natuurlijk mag een bezoekje aan de MAC counter niet ontbreken als je gaat winkelen, zeker als je in de buurt van waar je woont geen counter hebt is het heel handig. En make-upjes zijn ook nog eens makkelijk om mee te nemen, ze zijn klein en handzaam, allemaal redenen om langs te gaan. Bij de MAC counter vind je de collecties die op dat moment ook verkrijgbaar zijn in de lokale winkels.

Sunglasses (Lounge 1 & 3) - Ga je op zonvakantie? Dan is een nieuwe zonnebril kopen op Schiphol een prima voorbereiding! Bij de Sunglasses shops vind ik in elk geval al mijn favoriete merken zoals Tom Ford, Dolce & Gabanna, Chanel, Ray-Ban en Dior, ze hebben er meestal de nieuwste modellen op voorraad en de prijzen liggen over het algemeen ietsje goedkoper dan bij een "gewone" opticiën in het land.

 

Kiosk Sushi & Noodle (E-pier) - dit is mijn nieuwste ontdekking op Schiphol, dit kleine eettentje dat je op de E-pier vindt (tegenover Silverscreen) is meer dan de moeite waard om even naartoe te lopen. Ze hebben er heel veel soorten noodlesoup (die je ook aan boord mee kunt nemen) en zalige, verse sushi! Ook prima voor een flesje water of iets anders te drinken of te snacken, ze hebben er ook sandwiches en wraps.

 

Dit is nog maar een klein deel van de winkels achter de securitycheck op Schiphol, er zijn er echt teveel om op te noemen. Je vindt er ook de handige Electronics winkels, waar je nog even terecht kunt voor een oplader, oortjes of een nieuwe laptop. Maar je kunt ook voor een luxe aankoop gaan, zoals een Hermès tas of Burberry trenchcoat of natuurlijk een nieuw Jaeger-le-Coultre horloge of een diamanten ring van Gassan Diamonds. Of natuurlijk voor lekkere cadeautjes om mee te nemen zoals een pakje stroopwafels, vacuüm verpakte Goudse kaas, doosje bonbons of een fles champagne (check wel even of het ingevoerd mag worden in het land van bestemming).

Je vindt alle informatie over de winkels achter de paspoort/ticketcontrole op Schiphol via www.seebuyflyhappyhour.nl, neem er zeker even een kijkje! Je kunt daar voor vertrek al zien wat de aanbiedingen zijn en vergeet niet je kortingsvoucher van EUR 5,00 (bij aankopen vanaf EUR 25,00) aan te vragen! See Buy Fly!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Schiphol

Deel dit artikel
Back to top