Blogs & Editorial

#PrayforParis

Het kan jullie niet ontgaan zijn, gisterenavond vonden er een aantal terroristische aanslagen plaats in Parijs. Het nieuws ontwikkelt zich nog steeds, maar we weten dat er veel doden zijn gevallen, meer dan 120 op dit moment. Nu is Beautyscene geen nieuwssite, maar ik wil er toch aandacht aan besteden. Al is het alleen maar om steun te betuigen aan iedereen die het treft en ook omdat Parijs een bijzondere stad is, waar zoveel moois vandaan komt op beautygebied. Mijn hart gaat uit naar Parijs....

Parijs is de stad van romantiek, liefde en mode, een prachtige inspirerende stad vol hardwerkende mensen. Het is vreselijk om te zien dat die mensen nu ten prooi zijn gevallen aan terroristen, je vraagt je dan altijd direct af "waarom toch"? Wat je overtuiging ook is, geweld tegen onschuldige mensen is nooit de oplossing.

Op social media zie ik heel veel steunbetuigingen, de posts met #prayforparis of soortgelijke hashtags komen in al mijn feeds voorbij, dat is hartverwarmend. Maar ik zie ook vreselijk harde, onverdraagzame commentaren voorbij komen, soms van heel jonge mensen en dat maakt mij persoonlijk veel banger dan de paar terroristen met een automatisch geweer. Ik hoop dat we daar echt iets aan kunnen doen met zijn allen, die onverdraagzaamheid moet echt stoppen.

 

#prayforparis maar natuurlijk ook voor de rest van de wereld, waar ook vreselijke dingen gebeuren en onschuldige mensen omkomen. De wereld zou zo mooi kunnen zijn als we allemaal wat verdraagzamer zijn naar elkaar toe. Sterkte voor iedereen die geraakt is door de aanslagen in Parijs, ik denk aan jullie.

Deel dit artikel
Back to top