Blogs & Editorial

Photo diary van 28 november 2015 - op weg naar Disneyland Paris in kerstsfeer

Goedemiddag! Momenteel ben ik met mijn kids lekker aan het genieten van een weekendje Disneyland Paris. Ondanks de toch wel spannende situatie in Parijs hebben we besloten om toch te gaan en nu genieten we helemaal van de heerlijke kerstsfeer die er in de parken heerst. Jingle Bells, jingle bells all the way, veel kerstbomen, kerstballen en natuurlijk gezelligheid, Disneyland Paris heeft het allemaal nu. Kijk even mee naar mijn photo diary van 28 november 2015!

Wat een luxe, ik word gereden! Dochter Bo en vriendje Ward gaan ook mee en zij hebben allebei hun rijbewijs, lekker hoor!

Gezellig met Sem achterin dus, helemaal prima!

Onderweg stoppen we altijd bij het tweede wegrestaurant na het begin van de tolweg richting Parijs (tenzij er iemand eerder naar de wc moet ofzo), dan is het daarna nog maar 160 km ongeveer en meestal is het rond lunchtijd.

Bij Pomme de Pain hebben ze heerlijke broodjes, zoals deze met pastrami, kaas, paddenstoelentapenade en rucola!

Gearriveerd bij ons hotel, we logeren in Hotel New York en dat is 1 van onze 2 favoriete hotels naast het Disneyland Hotel. De kamers zijn er lekker groot, het ontbijt is goed, de mensen zijn aardig en het is lekker dichtbij Disney Village en de parken.

Wat is het mooi weer als we aankomen, de zon schijnt. Jammer genoeg wordt het daarna wat bewolkter en best koud. Maar dat hoort natuurlijk bij deze tijd van het jaar, we hebben onze dikke jassen aan.

In Disney Village vind je nu ook een soort kerstmarkt met vooral veel lekkere snacks en eten, zoals de Barbe a papa's ofwel suikerspinnen, maar ook Tariflette, pretzels, gluhwein en gepofte kastanjes.

En natuurlijk macarons!

Halverwege Disney Village is een Starbucks, dat is altijd onze vaste stop voor een koffie of thee. Het kan er wel heel druk zijn trouwens, ik denk dat het geen slecht idee is ook een Starbucks in de parken te openen, maar dat zal wel niet zomaar kunnen denk ik.

Bij de Guest Relations kon ik onze tickets ophalen, Disney had ze daar voor ons klaargelegd. Ik heb even een foto gemaakt van de tarieven van de jaarkaarten voor de Disney parken in Parijs, dat is echt wel betaalbaar vind ik. Zeker als je meerdere keren per jaar wilt gaan! Je krijgt nl. ook korting op de hotels en zelfs op het eten en je aankopen in de parken, je haalt het er volgens mij in drie keer gaan al uit.

Yes, de grote kerstboom staat op het plein bij Main Street, alles ziet er weer heerlijk kerstig uit en iedereen probeert dan ook de mooiste foto's en filmpjes te maken.

Mijn volgende stop is City Hall, daar ligt onze VIP Fastpass, een pasje waardoor we bij 10 attracties direct in de Fastpass rij kunnen gaan staan. Dat zorgt voor heel wat minder wachttijd, want het is behoorlijk druk vandaag. Deze Fastpass kun je niet kopen of krijgen, normaal moet je per attractie een Fastpass kaartje halen bij het begin van de attractie. Je krijgt dan een kaartje met daarop de tijd waarop je terug kunt komen en je direct in de Fastpass rij kunt gaan staan.

Even bij Walt's binnen stappen, daar gaan we morgen eten, ik moest even reserveren en dat lukte nog maar net, had ik al gezegd dat het druk was?

Inmiddels is het alweer donker en gaan we richting Disney Studio Park waar we om 18;00 gaan eten bij Chez Remy, de bistro van de muis uit de film Ratatouille.

Het restaurant heeft een leuke setting, alle decors zijn groot en je moet je ongeveer voelen zoals een muis zich zou voelen, het past dan ook heel goed bij de Ratatouille attractie, kennen jullie die al?

Het eten was goed, ik had een kabeljauw met aardappelpuree en ratatouille....natuurlijk!

Maar er was ook een lekkere steak met frites met een hemelse saus <3

Haha...wat lijken ze hier lief, iets daarvoor deed Bo nog een poging Sem te vermoorden...voor de grap hoor, want ze zijn natuurlijk echt wel lief!

In het donker ziet het Studio Park er eigenlijk veel leuker uit dan overdag, vooral omdat er zoveel lampjes branden! Meestal is het echter vrij vroeg gesloten en dus krijg je die kans niet altij, nu gelukkig wel!

Merry Christmas!

Build a droid, iets nieuws voor de Star Wars fans! Bouw je eigen droid voor EUR 10,99, heel leuk als je echt iets unieks zoekt voor kerst of Sinterklaas.

Dit was Sem's creatie, maar we hebben hem nog niet gekocht....komt nog wel waarschijnlijk!

De winkels hangen vol met Star Wars shirts, truien, mutsen en kostuums, je kunt wel zien dat er heel veel aandacht wordt gegeven aan de nieuwe Star Wars film The Force awakens die op 16 december uitkomt. Dit shirt is echt wel heel leuk, Stormtroopers die een selfie maken in Disneyland Paris!

 

Momenteel zit ik bij het ontbijt en zijn we bijna klaar, we gaan zo weer richting parken en gaan de rest van de dag vooral veel kerstsfeer opsnuiven in Disneyland Paris! Als je me volgt op snapchat, dan kun je ook een beetje meegenieten! 

Deel dit artikel
Back to top