Blogs & Editorial

Plogmas 2015 - Photo diary van 30 december 2015 - gewond geraakt tijdens fohnen

De laatste dag van het jaar alweer, wat is dit jaar razendsnel voorbij gegaan, niet normaal gewoon! Vandaag staat natuurlijk in het teken van gezellig oud & nieuw vieren met champagne, oliebollen, vuurwerk, sushi (ofzo) en  misschien wel een goed feestje. Ik hoop dat ik deze dag wel ongeschonden kan doorkomen, want gisteren lukte dat niet helemaal. Kijk je mee naar mijn photo diary van 30 december 2015?

De dag begint met het tikken van de photo diary van de dag, in bed nog wel! Ik post alle foto's 's avonds al in een artikel, maar schrijf de teksten pas in de ochtend, best een fijne routine en lekker even in bed werken vind ik altijd wel fijn. 

Mijn ontbijt is lekker kleurrijk vandaag met Skyr, paleo muesli en veel fruit!

Ja, mijn nagellak van kerstmis kan er wel weer af, ik zag wel wat slijtage aan de toppen, maar eigenlijk is de kleur superlang mooi gebleven, zelfs zonder topcoat! Dat krijg je met OPI nagellak, want die droeg ik sinds 25 december....

En daarna ging ik mijn haar föhnen, ik had mijn haren nl. 's ochtends gewassen en al wat aan de lucht laten drogen. Ik gebruik altijd een keramische föhnborstel van Moroccanoil i.c.m. mijn Babyliss föhn en dan wordt de borstel heel warm. Goed voor mijn haar, maar niet zo goed voor mijn nek....dat deed dus flink fijn! Stomme ik!

Maar mijn haar zat wel goed....

Mijn look van vandaag is gemaakt met de glitters & pigments van MAC, maar ook met de BB water foundation van Smashbox, een review van die foundation staat op de planning!

Nog even een foto van mijn make-up...

Tijd voor een latte en een left over chocoladebroodje van Sem, lekker!

Ik kwam deze mini tutorial tegen op de Instagram van Huda Beauty en schrok eigenlijk een beetje. @justadreamof is een prachtige meid met behoorlijke make-up skills, maar al die lagen make-up die ze gebruikt....ik vind het echt veel te veel van het goede. Sure, dit is voor de foto/video, maar inmiddels zie ik steeds meer vrouwen/meiden ook zo op straat, alsof ze allemaal een masker dragen. Doe natuurlijk wat je wilt, maar ik vind het echt een beetje teveel...hoe denken jullie hier over?

Emo luiert lekker bij Sem op bed <3

En vandaag draag ik geen parfum....of toch wel? Juliette has a gun Not a perfume bestaat maar uit één molecuul (ambroxan) en is toch even anders dan de meeste andere geuren)

Mijn outfit vandaag is helemaal van Zara, inclusief de Cruella de Ville schoenen...

Ik ga boodschappen doen, maar eerst even tanken, lekker zonnetje trouwens, zo mag het weer best blijven van mij!

Ik heb goudreinetten nodig, Sem en ik bakken vandaag ouderwetse appelbeignets ofwel appelflappen, de lekkerste die er zijn volgens Sem!

Ik wil vanavond sushi eten, maar deze sushischotel van Albert Heijn ziet er heel vies uit...die ga ik zeker niet meenemen, ik denk dat ik gewoon even een schotel bestel afhaal bij een sushi restaurant!

Vandaag maak ik trouwens Indiaas, ik ben gek op dit Naan Brood , kennen jullie het?

Ik ga voor een curry madras met veel groenten en kip, lekker!

Zalm alvast mee voor morgen, ik weet nog niet wat ik ermee ga doen, maar het kan altijd ook nog voor het ontbijt gebruikt worden...

En Kardemom peulen, die gebruik ik in de basmatirijst vanavond.

Kennen jullie deze chips? Ze worden bij ons in de buurt gemaakt en zijn volgens velen de lekkerste van heel Nederland! Ik ben niet zo'n chips eter, maar deze zijn inderdaad lekker.

Klaar en nu weer naar de auto met de boodschappen.

Leuk, R2-D2 is binnen, het is een wanddecoratie die Bo graag wilden voor kerstmis, volgens mij is het nog best een klus om dit op te hangen, de decoratie bestaat nl uit 224 delen....succes Bo!

Opeens viel mijn oog op deze promotiefoto van de nieuwe collectie van Guerlain....wat een vreselijke foto! Natalia Vodanova is prachtig, net als de meeste producten van Guerlain maar dit is toch gewoon niet mooi? Of ligt het aan mij?

De nieuwe blush daarentegen is wel heel leuk om te zien, al lijkt de kleur mij toch wel erg fel? Ik ga het laten zien over een tijdje...

Heel veel groenten snijden voor de curry: paprika, ui, bloemkool en tomaat, lekker is dat in ee Indiaanse curry.

Ik doe de rijst met sperziebonen (ja, nog meer groenten) en de kardemom peulen in de pan, dat laat ik koken en daarna natuuurlijk sudderen, dat is zo lekker!

Dit is de rijst die ik nu gebruik, wholegrain basmatirijst, is dat zilvervliesrijst? Of volkoren rijst?

Eerst de kip bakken in olijfolie, daarna de groenten erbij en de curry pasta, een beetje kokosmelk en maar sudderen voor een minuut of 10. Als laatste nog wat limoensap er doorheen en het is klaar, ik hou ervan.

En natuurlijk komt er nog naan brood bij, ik vind het erg lekker geworden...oh ja, met koriander wordt het nog lekkerder als je ervan houdt.

Die Emo gaat ook overal op liggen, zelfs op mijn toetsenbord, blijkbaar heeft hij aandacht nodig?

Maar ik bak ook nog even koekjes, cranberry-havermoutkoekjes om precies te zijn met deze (leuke) mix. Je hoeft er alleen maar boter en een ei bij te doen, heel makkelijk dus.

En ze liggen alweer klaar op de bakplaat, 16 lekkere koeken, aanrader!

En toen ging ik eindelijk douchen, ik heb nog even naar een film gekeken over New Year's eve en die was best leuk! Maar ik baalde een beetje dat mijn cleanser van Bobbi Brown op is....:-( nu ben ik wel overgestapt naar een fijne van Embryolisse trouwens!

En iedere avond gebruik ik ook de Eye contour balm van Sensai en the Lip Treament van La Mer <3

Oh ja, eindelijk gebruik ik ook weer Revitalash iedere avond (als ik het niet vergeet), mijn wimpers mogen wel weer wat voller worden, ik ben nog steeds groot fan!

 

Vandaag gaan we dus aan het bakken, haal ik nog wat lekkers in huis en vieren we gewoon thuis Oud & Nieuw. Morgen gaan we weer veel familie zien, dus zo'n avondje met zijn viertjes thuis is ook wel prima. Wat gaan jullie doen vanavond? Doe het in elk geval voorzichtig en geniet van een gezellige avond, ik wens je alvast een heel gelukkig 2016 toe!

Deel dit artikel
Back to top