Nieuws

Weg met donkere kringen & wallen door fillers (en ik ga het uitproberen)

Een tijdje geleden schreef ik al een artikel over mijn bezoek aan de kliniek van dr. Frodo Gaymans. Ik ging daar naartoe omdat ik aan het onderzoeken was hoe ik van mijn donkere kringen af kan komen, want eigenlijk ben ik daar wel een beetje klaar mee. Volgens dokter Frodo was een aanpak met fillers de oplossing, dus heb ik besloten om daar voor te gaan, binnen een paar weken staat de afspraak gepland. Maar hoe werkt dat nu precies? Ik heb zoveel mogelijk informatie opgezocht en deel die graag met jullie, lees even mee.

Wat is het verschil tussen wallen en donkere kringen?

Met een wal wordt het optische overschot van huid en/ of vet of vocht bedoeld. Vaak is het dieper liggende gootje net onder de wal - ook wel het traangootje genoemd - de oorzaak. Naarmate we ouder worden verliezen we meer volume waardoor de wal meer gaat opvallen. Vaak zijn wallen genetisch bepaald en kunnen ze al te zien zijn op jonge leeftijd, ze kunnen ook verergeren door slechte leefgewoontes.

Met donkere kringen wordt de donkere verkleuring onder de ogen bedoeld, die vaak wordt veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. Pigmentatie kan ook oorzaak zijn voor een donkere verkleuring onder de ogen. Sommige mensen hebben al last van donkere kringen vanaf dat ze heel jong zijn, het kan dus ook een aangeboren "probleem" zijn, het heeft niet altijd te maken met ouder worden.

Ik denk dat iedereen ooit weleens last heeft van wallen en/of donkere kringen, zeker op het moment als we moe, gestresst of ziek zijn. Dat is vervelend, maar het gaat vrijwel altijd weer over en dan is het heus niet zo erg (concealer doet wonderen tenslotte). Maar als je helemaal niet moe, gestresst of ziek bent en er wel zo uitziet, dan is dat natuurlijk minder leuk, zeker niet als dit jarenlang het geval blijft. Dan zoek je misschien toch wel naar een echt goede oplossing.

Ik kan mijn donkere kringen meestal wel goed camoufleren met een concealer en goed licht, maar ze zitten er wel....

Tijdens mijn afspraak bij dr. Frodo (zie ook dit artikel) bleek dat mijn donkere kringen vooral het gevolg waren van verlies aan volume rondom mijn ogen. Doordat de huid dunner is geworden, schemert er meer donkere verkleuring door de huid, waardoor je mijn donkere kringen ziet. De oplossing voor mij is volgens dr. Frodo het gebruik van fillers om dat volumeverlies op te vullen, waardoor de huid weer voller oogt en je donkere kringen niet meer ziet. Maar hoe werkt dat nu precies?

 

Wallen opvullen met fillers, hoe gaat dat?

Het volumetekort wordt hersteld door een filler op basis van hyaluronzuur in/onder de groef te spuiten. 
De wal verdwijnt doordat de contour van de wangen naar de ogen "weer" geleidelijk overloopt. Soms is het trouwens wel nodig om ook elders in het gezicht fillers aan te brengen, omdat ook volumeverlies in de wangen ook kan zorgen voor een dunnere huid rond de ogen. Zo'n fillerbehandeling wordt gedaan met Juvederm (in de kliniek van Dr. Frodo) en gebeurt zonder verdoving.....iets wat best een beetje eng klinkt, maar dat zeker niet is omdat in de fillers lidocaine zit dat de huid plaatselijk verdooft. Een behandeling duurt ongeveer 15 tot 30 minuten en is volgens de ervaringen van anderen niet pijnlijk. Na een behandeling zie je direct resultaat, de wallen zijn en donkere kringen zijn minder zichtbaar. Een behandeling kosten tussen de EUR 500,00 en EUR 1.200,00, afhankelijk van de hoeveelheid fillers die er nodig zijn.

 

 

Ben ik direct weer toonbaar na een behandeling met fillers?

Dat vroeg ik me natuurlijk wel af, want ik wil natuurlijk het liefst gewoon door kunnen gaan met mijn werk, ben ik direct weer toonbaar? Het antwoord op die vraag is : ja, dat is waarschijnlijk wel het geval, al kan er eventueel wel een kleine zwelling en wat roodheid onstaan. Zo'n zwelling trekt meestal binnen 1 tot 3 dagen helemaal weg en dan is er niets meer te zien van de behandeling, behalve uiteraard dat je geen zichtbare wallen en kringen meer hebt.

De fillers die worden gebruikt zijn op basis van hyaluronzuur, een stof die ook van nature in onze huid voorkomt, maar helaas na verloop van jaren afneemt (met als gevolg een dunnere/slappere huid). De fillers zijn dus veilig en verdwijnen ook weer na verloop van tijd, het is dus geen permanente oplossing. In de meeste gevallen blijft het resultaat zo'n 18 tot 24 maanden zichtbaar.

 

Wat is er te doen aan donkere kringen?

Carboxytherapie en Eye Regen zijn behandelmethodes tegen donkere verkleuring en pigmentafzetting rondom de ogen waarmee echt resultaten worden geboekt. De vermindering van pigmentafzetting treedt op doordat de huid strakker wordt en de melanocyten (deze produceren pigment in de huid) worden afgeremd. Carboxy therarpie (er wordt dan CO2 gas onder de ogen geinjecteerd) en microneedling (er wordt eigen bloedplasma met hyaluronzuur gemengd onder de ogen geinjecteerd, gecombineerd met het rollen van een dermaroller met fijne naaltjes over de huid) stimuleren de doorbloeding waardoor de huid oplicht, de behandeling verbetert de doorbloeding rondom de ogen en stimuleren de collageen-aanmaak. De blauwe kringen verminderen en rimpeltjes verzachten na een aantal behandelingen, denk aan 3 tot 6 behandelingen, afhankelijk van de huidconditie en de ernst van het probleem. Het resultaat is niet blijvend, je moet het onderhouden door 1 of 2 keer per jaar een paar sessies van een paar minuten te doen. De prijs voor 3 sessies Carboxy therapie is EUR 800,00, de Eye Regen treatment begint bij EUR 850,00.

dokter Frodo Gaymans & dokter Freek Broekhuijse

 

Dat klinkt allemaal best goed en interessant, maar om eerlijk te zijn vind ik het toch best een beetje "eng". Ik ben geen groot fan van naalden (wie is dat wel?) en ik wil ook echt dat het resultaat mooi maar wel natuurlijk is. Ik wil zeker van mijn donkere kringen af, maar ik wil wel mijn eigen gezicht houden, als je begrijpt wat ik bedoel. Gelukkig ben ik wat dat betreft echt wel in goede handen bij dokter Frodo, hij staat er juist om bekend dat hij mensen "onzichtbare" behandelingen geeft. Zo'n behandeling waar je dan vandaan komt en dat mensen dan vragen "goh, ben je op vakantie geweest, je ziet er zo goed uit!". Ik ga dus ook niet vertellen wanneer ik mijn behandeling ingepland heb, omdat ik weleens wil zien of jullie iets merken! Natuurlijk ga ik wel foto's maken en vertel ik je nadien hoe ik de behandeling ervaren heb.

Wil je meer informatie, neem dan een kijkje op de website van de kliniek van dokter Frodo : www.dokterfrodo.nl. Je vindt de kliniek hier:

Cornelis Krusemanstraat 9

1075 NB Amsterdam

T 020 421 1559

info@dokterfrodo.nl

 

Zou je zo'n behandeling met fillers overwegen om af te komen van je wallen en/of donkere kringen? Of heb je misschien nog vragen over de behandeling? Stel ze dan gerust, ik heb met dokter Frodo afgesproken dat hij (of zijn collega Freek) jullie vragen zal beantwoorden! Je mag ze hieronder stellen, maar eventueel ook (anoniem) via de mail! Stuur je mail dan hier naartoe. Binnenkort een update!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met de kliniek van dokter Frodo

Deel dit artikel
Back to top