Reviews

Geweldige makeup remover van Tom Ford

Soms ontdek ik producten die echt meer dan geweldig zijn! Zoals de makeup remover waarover ik jullie in dit artikel ga vertellen, de Makeup remover van Tom Ford. Een makeup remover die niet alleen alle makeup binnen een seconde verwijdert, maar ook zorgt dat mijn huid niet vettig aanvoelt, niet rood wordt en zacht blijft. Kortom, een echte aanrader, ondanks de hoge prijs, dat mag toch ook weleens gezegd worden?

Tom Ford Makeup Remover EUR 42,00 (150 ml) via De Bijenkorf

 

Ik verwijder nogal eens wat make-up, sowieso iedere avond mijn "eigen" make-up, maar ook regelmatig overdag meerdere keren als ik swatches aan het maken ben of reviews maak. Mijn linkerarm zit dan regelmatig helemaal vol met swatches en ook mijn lippen moeten er regelmatig aan geloven. Dat kan soms weleens minder fijn zijn, zeker omdat ik steeds vaker langhoudende producten test die helemaal niet zo makkelijk te verwijderen zijn.

Meestal gebruik ik een micellaire reiniger (van Garnier, Nivea of Embryolisse) met een wattenschijfje en dat gaat op zich wel, maar ik merk wel dat ik soms behoorlijk moet boenen. Met een rode, soms zelfs geirriteerde huid tot gevolg en dat is niet handig als je nog meer swatches moet maken. En het voelt al helemaal niet fijn!

Toen ik de Makeup remover van Tom Ford kreeg belandde die eerst tussen de andere nog te testen producten, maar toen ik weer eens zat met een lipstick die ik amper kon verwijderen, besloot ik deze er eens bij te pakken en was ik eigenlijk direct onder de indruk. De Tom Ford Makeup remover is een duo fase emulsie en dus moet je de (plastic) flacon even goed schudden. Dat gaat makkelijk, met een paar keer schudden krijg je een ondoorzichtige emulsie en eenmaal goed geschud blijft de emulsie ook goed, de verschillende lagen blijven goed gemengd.

ingrediëntenlijst Tom Ford Makeup remover

De remover is opgebouwd uit twee verschillende lagen, de bovenste laag is olieachtig en je moet de flacon dus even schudden voor gebruik. De flacon is van kunststof, is smal en hoog en heeft een draaidop.

Je kunt het niet zo goed zien, maar de flacon heeft een dop met twee kleine gaatjes, iets wat echt heel fijn is omdat je zo behoorlijk goed kunt doseren. In tegenstelling tot een micellaire reiniger heb je nl. maar heel weinig van deze make-up remover nodig. Op het wattenschijfje zie je de hoeveelheid die ik gebruik om de onderstaande (langhoudende) swatches te verwijderen.

swatches van langhoudende make-up producten die echt lastig te verwijderen zijn, v.l.n.r. MAC pro longwear lip pencil, Benefit Goofproof brow pencil, Tom Ford eye defining pen, MAC retro matte liquid lip colour & Chanel Le Volume waterproof

Dit is het resultaat na één keer, voorzichtig en zonder duwen en wrijven, het wattenschijfje over de huid halen, nog niet alles is weg, maar wel een heel groot deel ervan.

Met de andere kant van het wattenschijfje haal ik de rest weg, ik zet iets meer kracht, maar boen niet. Zoals je ziet is vrijwel alles netjes weg, met uitzondering van de eyeliner van Tom Ford....wat grappig! Ik wist wel dat deze eyeliner goed bleef zitten natuurlijk, maar zoals je ziet is dat echt ook een topper.

 

De Tom Ford Makeup Remover is goed, heel goed zelfs en doet zijn werk meer dan goed! Ik gebruik deze remover nu altijd bij hardnekkige/langhoudende makeup zoals matte, vloeibare lipsticks. Dat scheelt echt heel veel geirriteerde, rode huid en ook nog eens heel wat wattenschijfjes en andere verpeste make-up. Maar ik ben ook blij dat deze remover geen vette huid achterlaat, ik kan direct na het reinigen gewoon weer andere make-up aanbrengen en dat is niet bij alle make-up removers het geval, vaak blijft er een vettig laagje achter.

De prijs van een (relatief) kleine flacon is wel erg hoog (EUR 42,00), dat vind ik zelf zeker ook, maar toch vind ik het de moeite waard om een nieuwe flacon te kopen als deze op is. Ik zal de make-up remover niet voor al mijn "werkklussen" gebruiken, dat zou toch wel zonde zijn want dan is zo'n fles zo op. Maar als ik echt langhoudende lipstick of oogmake-up op heb, pak ik deze er zeker bij! Je koopt de producten van Tom Ford Beauty exclusief bij De Bijenkorf.

 

Tja, soms is het nu eenmaal zo dat dure producten gewoon echt heel fijn en goed zijn. Natuurlijk zijn er altijd meer betaalbare alternatieven, maar een ode aan een topproduct dat duur is mag ook weleens. Wat is jouw favoriete make-up remover?

Deel dit artikel
Back to top