Reviews

6 tips om je vakantiekleur vast te houden na de zomer

 dit artikel is gemaakt in samenwerking met Lancaster 

Helaas...de zomervakantie is voor de meeste mensen weer voorbij, hopelijk hebben jullie het fijn gehad waar jullie ook waren? Misschien bracht je wel een fijne vakantie door op een plek met zonnig weer en heb je (veilig) een mooi kleurtje opgedaan? Wil je dat kleurtje (en ook een beetje het vakantiegevoel) vasthouden, dan heb ik een paar handige tips voor je, inclusief mijn favoriete producten zoals after sun en zelfbruiner. Zo kun je tot diep in de herfst nagenieten van die fijne zomer, dat kunnen we toch wel gebruiken als het straks weer regent?

Heeft de zon en de warmte je goed gedaan deze zomer? Het is nu eenmaal een vaststaand feit dat mensen zich gelukkiger voelen als ze de zon  zien schijnen en op hun huid voelen, ondanks dat de zon niet altijd even goed voor ons is. Maar wat is er nu fijner als genieten in de buitenlicht terwijl het mooi weer is? Weinig denk ik zo en als je jezelf goed beschermt met goede producten, zoals die van Lancaster met hun Full Light Techology, kan dat ook prima, lees ook dit artikel nog even door.

En zoals je weet, kleurt je huid ook als je een goede bescherming gebruikt! Dus als je de hele zomer SPF50 hebt gebruikt, dan nog zul je kleurverschil zien tussen het begin en einde van je vakantie op een zonnige bescherming. En dat tintje, dat vinden wij mensen vrijwel allemaal mooi (al is er niets mis met een lichte huid natuurlijk, maar jullie begrijpen vast wat ik bedoel). 

 

1. Koeler douchen

Van warme douches droogt je huid veel sneller uit, om over hete baden niet te spreken, die zijn helemaal niet aan te raden als je je huid lang getint wilt houden. Hou de douche dus koel en douche niet te lang, gebruik het liefste een doucheproduct dat de huid niet extra uitdroogt. Lancaster heeft helemaal een ideaal product, de In shower body lotion after sun (EUR 23,31), die ook nog eens ruikt naar hun signature parfum. Handig, want zo is je huid goed gehydrateerd en dat houd je bruine kleur langer mooi en het kost geen extra tijd (tenslotte is de vakantie voorbij).

2. Wekelijks scrubben

Wie kent het niet, het vervellen van je huid als je een paar dagen teveel in de zon hebt gezeten? Dit is een teken dat je je huid niet goed beschermt hebt, de bovenste huidcellen zijn beschadigd (misschien had je ook last van roodheid?) en die worden door je lichaam afgestoten. Heb je je huid wel goed beschermt met een SPF, dan zul je ook geen last krijgen van vervellen! Goed om te weten toch?

Toch is het wel zaak om ook de niet beschadigde, maar wel dode huidcellen, van je huid te verwijderen omdat deze kunnen zorgen voor een doffe, onregelmatige, zelfs vlekkerige huid en dan oogt dat bruine kleurtje niet meer zo mooi. Zorg er dus voor dat je minstens 1 keer per week je lichaam helemaal scrubt met een bodyscrub! Je gezicht kun je beter exfoliëren met een milde, vloeibare exfoliant op basis van AHA/BHA. Dit scrubben houdt niet alleen je kleur langer vast, het is ook de ideale voorbereiding voor stap 5 ;-) Lancaster heeft de Tan Preparer Body Scrub die handig in gebruik is en ook weer zalig ruikt!

3. After Sun als moisturizer

 Als ik terugkom van een vakantie in de zon, dan vind ik niet lekkerder als mezelf de weken erna helemaal in te smeren met after sun. Lancaster After sun is daar echt al jaren favoriet voor, vooral door de geweldige geur (ik ben al vanaf mijn 12e jaar ofzo verliefd op hun signature geur) maar vooral door het Tan Maximizers (vanaf EUR 33,00zijn. In deze producten is het befaamde Tan Activating Complex van Lancaster verwerkt (TAC), een geheim complex dat de melanine-aanmaak een boost geeft zodat de kleur zolang mogelijk behouden wordt, zelfs zonder zon.

Daarnaast mag de huid flink verwend worden na de langdurige blootstelling aan de zon, dus bevatten de After Suns ook hydraterende ingrediënten zoals bisabolol, D-panthenol, glycerine en Echinaceae-extract en zitten er anti-oxidanten in om de huid te herstellen. De bus die je hierboven ziet is de Instant cooling mist repairing after sun, die erg fijn aanvoelt als je huid teveel zon heeft gehad, heel koel en fris. Soms heb je dat echt nodig, maar probeer dus de volgende dag je beter te beschermen.

4. Blijf genoeg drinken

Het hydrateren van je huid is heel belangrijk, dat heb je net kunnen lezen. Maar vergeet naast het smeren niet ook om voldoende water te blijven drinken. Zeker nu je weer meer binnen bent is dat erg belangrijk, je voelt je huid bijna rimpelen nu je weer op kantoor zit in de airco of straks bij de verwarming! Maar denk ook aan andere voedingsstoffen die goed zijn voor je huid, zoals avocado's, vis, mango, zoete aardappelen en worteltjes....die laatste drie producten bevatten meer beta-carroteen en helpen om je kleurtje door je voeding langer te behouden. Eet niet teveel wortelen, want je kunt er serieus oranje van worden...haha!

 

5. Zelfbruiner

Verdwijnt de kleur toch langzaam maar zeker, dan kun je de bruine kleur nog wat verlengen door een zelfbruiner te blijven gebruiken. Dat kan best een subtiele zelfbruiner zijn, omdat je toch al een kleurtje hebt, het is meer een kwestie van bijhouden. Voor je lichaam en gezicht kun je kiezen uit de zelfbruiners van Lancaster in verschillende varianten/texturen, je kunt zelfs kiezen tussen een Light of Medium kleur, afhankelijk van je eigen tint (vanaf EUR 29,00). Mijn tip: breng zelfbruiner altijd in een dun laagje aan, teveel zelfbruiner gebruiken zorg meestal voor vlekken....less is more! Een leuk product om eens te proberen is de Lancaster Self Tanning in shower tanning lotion (EUR 22,50), douche eerst, was je met douchel en breng als laatste een dun laagje aan en spoel af! Zo'n leuk product!

Of je kiest voor de Lancaster 365 Sun Kissed drops (EUR 25,69), een gecontreerde bronzer zonder zelfbruiner die je toevoegt aan je dagcreme voor direct een natuurlijke tint. Je kunt door meer of minder product de kleur goed zelf bepalen en het effect is mooi en natuurlijk (dit is een aanrader als je weinig tot geen make-up draagt).

6. Bronzer

Soms mag valsspelen best, dus zie je op een dag toch wat bleekjes dan helpt make-up je om toch die zonnige look te krijgen! Gebruik zeker geen te donkere foundation of BB cream, dat oogt echt nooit goed, maar met een mooie, passende bronzer kan je de sunkissed look wel prima namaken.

Kies een bronzer wel met zorg, de bronzer moet altijd warm van kleur zijn en een stubiele glans hebben, maar teveel is nooit goed. Skip dus bronzers met een oranje kleur en laat glitterige bronzers ook liggen, subtiel is altijd beter. Heb je van jezelf een vrij lichte huid en denk je dat bronzer je nooit goed staat, think again! Er zijn tegenwoordig steeds meer licht getinte bronzers, die juist bij een lichtere huid heel mooi staan. Breng de bronzer liefst aan met een grote, vrij losse kwast voor een mooie verdeling.

Alle genoemde producten van Lancaster vind je bij de bekende verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas, ICI Paris XL en diverse luxe drogisterijen.

 

Alle goede zorgen ten spijt, uiteindelijk hebben we de zon (weer) nodig om dat vakantiekleurtje echt op peil te houden, op naar de volgende vakantie dan maar? Maar goed, in de winter zijn we nu eenmaal wat lichter dan in de zomer, daar is ook helemaal niets mis mee natuurlijk! Wat wel heel belangrijk is, is dat we onze huid in de winter ook tegen de zon moeten beschermen, ook als we niet op vakantie zijn. Maar daarover meer in een artikel dat binnenkort verschijnt! 

Deel dit artikel
Back to top