Algemeen

Horloges maken de outfit af

Steeds meer mensen geven meer om hun uiterlijk en worden daardoor ook bewust in de keuze van mode en accessoires. Accessoires zijn de perfecte manier om een ´finishing touch’ te geven aan je outfit en hem helemaal af te maken. Horloges zijn één van de meest kenmerkende accessoires als we denken aan elegantie.

Soorten horloges

Je kan horloges op verschillende manieren verdelen onder elkaar. Er kan worden gekeken naar de techniek (mechanisch of kwarts) of naar de wijze van tijdsaanduiding (analoog of digitaal). Maar wat voor de dames natuurlijk veel belangrijker is, geef je de voorkeur aan een klassiek, trendy of een sportief horloge?

Een klassiek dameshorloge is het perfecte accessoire voor de moderne vrouw. Het zorgt er voor dat mensen weten waarmee ze te maken hebben en het laat zien dat je de tijd serieus neemt. Een klassiek dameshorloge is vaak te herkennen aan zijn professionele stijl en nette uiterlijk. Mooie voorbeelden van klassieke dames horloges zijn die van Citizen.

Een trendy dameshorloge straalt diversiteit uit. Een trendy horloge ziet er vaak anders uit dan normaal en is dus ook perfect voor mensen die niet houden van het gebruikelijke. Een trendy horloge is vaak te herkennen aan ongebruikelijke kleuren.

Een sportief horloge straalt fitheid en energie uit. Het hoeven niet perse horloges te zijn die je kunt dragen tijdens het sporten, zo kunnen ze ook voor en na het sporten gedragen worden. Psst.. je hoeft geen fanatieke sporter te zijn om een sportief dames horloge te dragen hoor!

Hoe kies je de juiste horloge?

Ik ga je helpen het beste uurwerk te kiezen dat mag gaan ‘shinen’ om jouw pols. We beginnen met het kiezen van een horloge type, daarna een horlogebandje en als kers op de taart geef ik je nog een aantal tips.

We beginnen met het kiezen van een horloge type. Er zijn vier soorten horloge types: Analoog, chronograaf, digitaal en smartwatches.

Analoog

Analoge horloges worden gezien als de klassiekers en bij deze horloges wordt de tijd vaak weergegeven door een wijzer.

Chronograaf

Een chronograaf is een analoge horloge die een sportievere look krijgt door de extra stopwatchfunctie die er op zit. Op een chronograaf zitten ook mini-wijzerplaten die de tijd tot op de seconde nauwkeurig weergeven.

Digitaal

Een digitaal horloge geeft de tijd weer door middel van cijfers in plaats van wijzers. Deze cijfers worden getoond op een klein display schermpje. Naast de tijd hebben digitale horloges vaak extra snufjes.

Smartwatch

Een nieuwe trend die ‘up-coming’ is op horloge gebied is de smartwatch. Net zoals het digitale horloge heeft deze, naast de tijd, nog veel meer functies. Zo kan een smartwatch vaak fitnessgegevens traceren, berichten beantwoorden en oproepen opnemen.

Naast het kiezen van een horloge type moet je natuurlijk ook een bijpassend bandje hebben. Je kan vaak kiezen uit een lederen, metalen, rubberen of stoffen bandje. Hoewel elk van deze soort bandjes hun eigen voordelen heeft, heeft dit vaak puur te maken met je persoonlijke smaak.

Tips voor de perfecte keuze

Tip 1: Bepaal voor jezelf waar en wanneer je je horloge gaat dragen! Je horloge keuze kan afhangen van het doel van je aankoop. Mocht je een horloge zoeken die je dagelijks om kan doen naar het kantoor, dan wordt dat misschien een andere aankoop dan een horloge die je aan wilt doen tijdens het stappen.

Tip 2: Houd rekening met je kledingkast! Draag je voornamelijk zilveren sieraden, dan is het misschien leuk om een horloge te zoeken die goed past bij je sieraden. Het zou gek kunnen staan als je dat probeert te combineren met een gouden horloge.

Tip 3: Kies het juist bandje! Wees je er van bewust dat een metalen bandje mooier kan staan maar wel de opoffering meebrengt dat er geen flexibiliteit in zit. Zorg er dus voor dat je de goede maat kiest en het juiste materiaal. Daarentegen, een rubberen bandje rekt makkelijker mee met je pols.

Tip 4: Best een logische, maar wanneer je kiest voor een smartwatch. Double check dan even of je jouw smartwatch ook daadwerkelijk kan aansluiten met je telefoon. Sommige besturingssystemen komen niet overeen. 

Photo by AJ Garcia on Unsplash

 

Deel dit artikel
Back to top