Fashion

4x outfit tips voor dit tussenseizoen

Welke outfit te kiezen voor het tussenseizoen?

Tijdens de herfst en lente is het vaak een uitdaging om een geschikte outfit te vinden! De dagen zijn bijlange niet zo warm als in de zomer, maar de dikke wollen pull mag gerust nog een paar weekjes in de kast. Welke oplossingen zijn er om ook in het tussenseizoen leuk voor de dag te komen en verrassende outfits te dragen?

Kies voor laagjes

Vroeg in de ochtend is het vaak lekker fris maar tegen de middag piept het zonnetje er geregeld nog even door. In de periode tussen zomer en winter kan er nogal een grote temperatuurschommeling zijn gedurende de dag! Makkelijk is het dan om voor laagjes te kiezen in je kledij. Vandaag zin in een jurk? Combineer deze dan met een gilet en enkellaarsjes. Start de dag wat kouder? Draag een fijne panty en werk je look af met een gewatteerde spijkerjack om de ochtenddauw te trotseren!

Oversized kledij is volop in de mode en dat is ideaal voor de tussenseizoenen. Zo kan je makkelijk een dikke wollen pull over je truitje trekken of je lekker induffelen in die warme cardigan. Kies voor een katoenen broek, eerder dan tweed, wol of linnen. Katoen is namelijk een stof die je lekker warm houdt maar toch voldoende ademt en geen extra warmte opneemt zoals wol. Een geschikte stof voor je kledij tijdens het tussenseizoen.

Capsule wardrobe

Het tussenseizoen is ideaal om een goed uitgekiende capsule wardrobe samen te stellen. Vaak zijn kleuren en prints seizoensgebonden en kunnen zelfs verschillen van jaar tot jaar. De zomer vraagt om felle kleuren of een combinatie van pastel en tekeningen terwijl je in de winter eerder aardse tinten en ruitjespatronen terugvindt. Voor inspiratie kan je eens een kijkje nemen bij Happy Size.

Een capsule wardrobe bestaat uit een aantal erg goede en duurzame basisstukken die je allemaal met elkaar kunt combineren tot verschillende outfits. Geen uitgesproken prints en hoofdzakelijk neutrale kleuren, over het algemeen niet gebonden aan modetrends. Een aantal stuks die zeker niet mogen ontbreken in deze garderobe zijn:

  • Een warme mantel, geschikt voor elk seizoen
  • Eén of twee neutrale bloezen, denk aan gebroken wit, lichtblauw of grijs
  • Een handvol shirtjes met subtiele prints, met of zonder mouwtjes
  • Een klassieke jurk
  • Een paar truitjes, zowel getailleerd als oversized om laagjes te creëren
  • Minstens één geklede en één makkelijke broek of chino voor elke gelegenheid
  • Een tijdloze rok

Deze duurzame basisstukken kan je in de warmere of koudere seizoenen combineren met items die in de mode zijn. Zo heb je steeds een basisgarderobe die je afhankelijk van het seizoen kunt combineren met leuke opvallende kledingstukken. Een manier van kleden die zowel creatief en modieus is en toch geen eindeloze hap uit je budget vraagt!

Accessoires zijn een must!

Uiteraard wil je je ook graag je persoonlijkheid uitdrukken met je kledij. Als je in het tussenseizoen enkel kiest voor neutrale kledingstukken, dan komt je karakter misschien niet voldoende naar voor. Accessoires bieden hier de perfecte oplossing!

Hou je van een boho chic look? Dan combineer je die neutrale stukken met een handtas met fringes en armbandjes met zeegroene steentjes. Liever sporty? Een zwarte chino en witte bloes zijn perfect combineerbaar met mooie sneakers en een wollen muts voor koude momenten! Dikke en dunne panty's en bontgekleurde sjaals verdienen een plek in je kast!

Ook creatief met je ouftit in het tussenseizoen

Laat je niet tegenhouden door het tussenseizoen om creatief te zijn met je garderobe! Een aantal duurzame basisstukken in laagjes combineren. Zo heb je het nooit te warm of te koud. Dit aangevuld met een paar opvallende accessoires en je hebt de perfecte stijl voor elk seizoen!

 

Photo by Angela Bailey on Unsplash

Deel dit artikel
Back to top