Algemeen

AIFW : Backstage @ Maybelline

Gisteren hebben jullie misschien wel gelezen dat Wendy (Wenvers) en ik naar de Amsterdam International Fashion Week zijn geweest. Op uitnodiging van Maybelline New York (één van de sponsors) mochten wij een kijkje komen nemen backstage, een unieke kans natuurlijk! We hebben daar o.a. gesproken met Clayton Leslie van Maybelline New York en de chef de cabine voor de show van Monique Collignon, Lydia le Loux. Lees snel verder.... Clayton Leslie is de ambassadeur van Maybelline New York en heeft gedurende de hele week gewerkt tijdens alle shows, gisteren waren de make-up artiesten bezig de modellen op te maken voor de show van Monique Collignon. Clayton is nog hardstikke jong (29 jaar) en is nu echt 1 van de meest veelbelovende visagisten van ons land. Hij heeft zijn opleiding gevolgd bij House of Orange, waar hij nu ook opgenomen is in het management en ook 2 dagen per week lesgeeft. Daarnaast werkt hij freelance als make-up artiest/visagist, dus houdt hij zich bijvoorbeeld bezig met fashion shows, shoots of het verzorgen van de make-up voor televisie, videoclips en andere leuke dingen! Het is een hele aardige jongen en we hebben gezellig staan kletsen over van alles en nog wat, hij was ook erg benieuwd naar de website en het bijbehorende forum! Binnenkort horen we vast meer over en van hem..... [caption id="attachment_8462" align="aligncenter" width="500" caption="Clayton Leslie aan het werk"][/caption] Voor de show heeft de chef de cabine de look bedacht, uiteraard in overleg met de ontwerpster. Chef de cabine bij de show van Monique Collignon was, zoals gezegd, Lydia Le Loux, zij is een zeer bekende en ervaren visagiste die over de hele wereld werkt. Het was erg leuk om haar eens te ontmoeten, ze was heel erg vriendelijk en we hebben nog een gezellig praatje gehad over onze beugels!! Zij had die van haar nog maar 4 maanden, dus het was allemaal nog een beetje nieuw! [caption id="attachment_8463" align="aligncenter" width="500" caption="Lydia le Loux aan het werk"][/caption] De look van gisteren was qua kleurgebruik redelijk rustig, maar wel erg mooi! De ogen werden opgemaakt met brons en goud, waarbij vooral de hoge, duidelijke, donkere crease mij erg opviel. Doordat de kleuren toch wat rustiger waren, werd de oogmake-up toch niet te hard of te donker, het was erg mooi. De ogen werden omlijnd met een bronzen oogschaduw en de wimpers werden gekruld en voorzien van een hele dikke laag mascara, echte vliegenpootjes! De wangen werden flink aangezet met bronzer en de lippen met een mooie roze tint aangezet, afhankelijk van de huidskleur van het model.

Ik was vooral erg benieuwd met welke producten de visagisten werken, zouden ze echt alleen met Maybelline New York producten werken?? Maar nee, dat was niet het geval. Alle visagisten werken free-lance en nemen allemaal hun eigen kit/koffer/tas mee, met daarin hun eigen favoriete producten en gereedschappen. Als MAC liefhebber ging mijn hart wel sneller kloppen (hihi) want op iedere tafel waren flink wat MAC producten te vinden! Maar ik heb ook andere mooie spulletjes gezien, zoals de Beautyblender, de Miss Helen wimperkruller, de Rosebud Salve, Chanel loose powder en de YSL touche éclat. Toch werden er ook heel wat Maybelline New york spulletjes gebruikt zoals de Colossal mascara, de nieuwe lipsticks en de foundations.

Voor de show werden de kapsels verzorgd door Redken, de modellen zaten dus flink in de krullers tijdens het opbrengen van de make-up. Het zag er zo al schattig uit, maar natuurlijk was het later op de dag allemaal heel anders. De haren waren in strengen gedraaid en in de vorm van een ''8'' op het hoofd vastgezet met speldjes. Later werden de haren weer uitgeborsteld en veelal in paardestaarten of knotten vastgezet.

Ik was natuurlijk ook benieuwd naar het eindresultaat, dus ik heb even wat foto''s geleend van de website van de AIFW, ze zijn gemaakt door Peter Stigter.

Natuurlijk hebben we ook nog wat bekende gezichten gespot, zoals Kim (zie de foto hierboven) & Sylvia van Hollands Next Top Model en de verschillende ontwerpers die die dag een show hadden. Leuk om een keer bij te zijn! Morgen volgt er nog een apart artikel over de (nieuwe) producten van Maybelline New York die we gespot hebben tijdens ons bezoek. En jullie kunnen er zeker van zijn dat wij er bij de volgende fashion week weer bij zijn! Bijdrage van Lushious Babe & Wenvers

Deel dit artikel
Back to top